Summering vårens spel i Medelpadsfemman - Obesegrat Svartvik toppar, vinstlöst Wiskan i botten

28 jul 2023 Div. 5 Medelpad

Ifjol vann Svartvik sexan och efter vårens spel leder man femman efter åtta segrar och ett kryss. Närmast följande är Selånger 2 och Söråker. tre pinnar bakom.
I andra änden av tabellen huserar Wiskan även i år och som ännu inte fått smaka på segerns sötma ännu.
Lokalfotbollen ställde fyra frågor till lagens tränare/ledare inför höstens matcher.

Hur summerar du vårsäsongen för er del?

Carl Bergseije, Svartviks IF:
- Resultatmässigt går det inte att vara annat än nöjd med 25 av 27 poäng och 52-4 i målskillnad, men spelmässigt finns det massor att hämta och det är det som blir fokus nu när vi kör igång igen.

Jonas Nordström, Söråkers FF:
- Är relativt nöjd med våren i sin helhet, både spel- och resultatmässigt. Vi går in i seriespelet med en relativt tunn trupp men den har allt eftersom byggts på och breddats på ett bra sätt. Det är dock två matcher som jag inte är helt nöjd med hur vi presterar över 90 minuter, då tänker jag på matcherna mot Selånger 2 och Sundsvalls FF där vi är ojämna i vårt spel och agerande på banan.

Adrian Yman, IFK Timrå:
- Under vårsäsongen fick vi lära oss att inga poäng kommer gratis, men även i motgång blir vi bättre som lag.

Joakim Buhlér Wiking, Nedansjö IK:
- Efter en trög start trots bra spel så fick vi utdelning allt eftersom och om man summerar nu halvvägs så känns det ändå helt ok. Tycker att vår spelidé sätter sig mer och mer vilket är glädjande.

Stefan Bjertung & Johan Thelin, Södermalm FF:
- Från att få ett lag som egentligen ska spela betydligt högre upp i seriesystemet i första omgången, så släpper vi ut alla våra hungriga lirare som älskar fotboll och förlorar med 0-16. Därefter har vi tagit steg, utvecklats som lag i en fantastisk miljö. Tycker att tillställningen som vi ordnade torsdagen före midsommar, en familjekväll med hoppborg för barn, hamburgare och en härlig match är något man kan och ska nämna. Magisk uppslutning och en enorm glädje runt om fotbollen. Kommer säkerligen bli mer under hösten.

Salo Gavador, Alnö IF 2:
- En ganska tuff vårsäsong för våra ungdomar där vissa spelare totalt spelat 18 matcher under våren då vi även har ett pojklag i en regional serie. Jag tycker att vi gjorde det bra i början efter oavgjort mot Svartvik men sen föll vi då vi hade svårt med hjälp från A-laget och inte kunde låna in bänkspelare.

Alex Medina, Sundsvalls FF:
- Första delen av säsongen har varit väldigt lärorik. Vi har spelat stundtals bra fotboll men resultatet har inte kommit till vår fördel .

Någon spelare som överraskat lite extra på dig?

Carl Bergseije, Svartviks IF:
- Emil Gabrielssons sju mål från sin position som "åtta" är en jättebra siffra, speciellt med tanke på att han gjorde alla dessa mål i början av säsongen och har spelat "sexa" i nån match och missat nån annan sen dess.

Jonas Nordström, Söråkers FF:
- Filip "OP" Oscarsson Petré som har fått klivit upp på innermittfältet och gjort ett stort jobb i det tysta med många löpmeter varje match som betytt mycket. Alfred Engström, en junior som dragit på sig fotbollsskorna igen efter något års uppehåll och tagit en mittbacksplats med bravur.

Adrian Yman, IFK Timrå:
- Ujwol Khatri, en offensiv kraft att räkna med, snabbhet och bra skott, och Tobias Bredberg, En majestät på mittfältet som håller hög klass när kroppen är hel.

Joakim Buhlér Wiking, Nedansjö IK:
- "Mackan" (Marcus Jonsson, reds anm) har levererat på en helt annan nivå än förra säsongen vilket är kul. Han har tränat på bra hela säsongen och det har gett resultat! Andreas (Sundqvist) i 9:a-positionen har varit otroligt bra och det känns som om han är överallt ibland. Saknar kanske det sista lilla i avsluten, men det kommer nog nu efter uppehållet. "Putte" (Patrik Nilsson) som vänsterback har varit succé och Dennis (Nilsson) som högerback, där har vi hittat en bra stabilitet i år.

Stefan Bjertung & Johan Thelin, Södermalm FF:
- Vi är ett lag med benämning på lag. Alla gör alltid sitt yttersta och bidrar! Men om du vill ha en individ så är Dennis Marzouki imponerande.

Salo Gavador, Alnö IF 2:
- Arvid Svensson och Edvin Ödlund har överraskat på mig väldigt mycket. De har visat att dom brinner för laget och vill ta steget vidare upp till A-laget.

Alex Medina, Sundsvalls FF:
- Som sagt vi har ett ungt lag, så det finns många talanger som föreningen ska bygga ett lag som kommer att vara starka och kunna slåss i toppen av division 5. Men självklart finns spelare som är födde 07-08 som har spelat med oss i femman redan.

Några nyförvärv eller spelarförluster inför hösten som är på G eller redan klara?

Carl Bergseije, Svartviks IF:
- Målvakten Robban Jonsson och försvararen Kim Gatugård kör igång igen efter timeouter i våras och så får vi tillbaka kapten Henke Svanström som missade hela våren p.g.a. skada. Dessutom har vi en spelare på väg in men den övergången är inte helt klar ännu.

Jonas Nordström, Söråkers FF:
- Inget nytt utifrån men Vilgot Goebel och Olle Forsberg är tillbaka efter lumpen och inga spelare har lämnat vilket är positivt.

Adrian Yman, IFK Timrå:
- Några spelare på väg in som kommer att presenteras när de är klara.

Joakim Buhlér Wiking, Nedansjö IK:
- Inga förändringar så vitt jag vet.

Stefan Bjertung & Johan Thelin, Södermalm FF:
- Det spekuleras alltid kring Södermalm FF men inga förluster. Sen får vi se vad som händer på inkommande.

Salo Gavador, Alnö IF 2:
- Ingenting som är klart.

Alex Medina, Sundsvalls FF:
- Inga nyförvärv för tillfället just nu utan vi har tappat två spelare med lite spets som ska börja plugga och spela på en annan ort, Love Nordin och Malte Jonasson, båda födda -07 .

Vad säger du om det kommande höstspelet?

Carl Bergseije, Svartviks IF:
- Riktigt kul att det snart kör igång igen, vi har satt oss i en bra position men måste försöka göra en bättre och jämnare spelmässig höst än vår. Gör vi det blir det jobbigt för nåt annat lag att ta sig förbi.

Joakim Buhlér Wiking, Nedansjö IK:
- Jag ser fram emot det och hoppas att vi kan bygga vidare på det fina spel som jag tycker att vi visat upp hittills. Vi har en bred trupp och nu ska vi även få tillbaka vår kapten (Jonatan Söder) som missat större delen av vårsäsongen på grund av en skada. Känns som om vi ska kunna ligga på den övre halvan av serien när den summeras.

Jonas Nordström, Söråkers FF:
- Jag hoppas att vi kan bygga vidare på vårt spel under hösten så det inte blir som under fjolårssäsongen då poängen lyste med sin frånvaro andra halvan. Vi hoppas även kunna locka en större publik när vi har derbyt hemma mot Timrå. Förhoppningsvis lyckas vi styra ihop någon form av event. Det vore roligt om vi skulle kunna lyckas locka publik som förr i tiden i derbyn mot Ljustorp.

Adrian Yman, IFK Timrå:
- Vi siktar på en betydligt bättre resultatrad andra halvan på säsongen. Vill passa på att propagera för "Legendmatchen" den 5 augusti mellan IFK Timrå och Timrå IK. En match som kommer att spelas på Fagerviksfältet.

Stefan Bjertung & Johan Thelin, Södermalm FF:
- Vi har ett lag som brinner för fotbollen så vi ser väldigt fram emot hösten. Den kommer leverera.

Salo Gavador, Alnö IF 2:
- Vi är redo för höstspelet och förhoppningsvis får vi mer a lags spelare till matcherna så vi kan höja nivån och tempot i spelet.

Alex Medina, Sundsvalls FF:
- Nu till hösten hoppas vi att vi kan fortsätta spela vårt spel och att poängen börja infalla till vår fördel. Samtidigt vingar möt alla lag en gång så vi har en bild av alla lag. Vi kommer att fortsätta kämpa och kriga för varje poäng.

Fotnot:
Det är som sagt sommar och semestertider just nu så alla lags tränare/ledare har inte haft möjlighet att svara på frågorna ännu. Men kommer att lägga in dem en och en vid svar.

Höstens inledande matcher:
2023-08-03:
19:00 Alnö IF 2 - Söråkers FF
19:00 Nedansjö IK - IFK Timrå
19:00 Selånger FK 2 - Sundsvalls FF
19:00 Svartviks IF - Södermalm FF
20:00 Sidsjö-Böle IF - Stöde IF

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer