Sund 2 avgjorde mot Sundsvalls FF efter grym sista halvtimma – Absar Nurul hattrickskytt

1 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Mötet på Balders konstgräs stod länge och vägde.
Men sista halvtimman petade gästerna Sund 2 i en extra växel och gick från 1-0 till 5-0 mot Sundsvalls FF på bortakonstgräs.
– Vi lät bollen göra jobbet och utnyttjade vår fart, säger Sundtränaren Armand Buzi.

Sund 2 vann en komfortabel 5-0-seger när man gästade Sundsvalls FF på Balders konstgräs.
Men det var för sista halvtimman som man kunde gå ifrån och avgöra.

SFF var nära att ta ledningen efter en hörna men Sundmålvakten Niclas Pettersson avvärjde förtjänstfullt.
Istället tog bortalaget ledningen i den 35:e minuten sedan Absar Nurul blivit fälld bakifrån efter att en hemmaförsvarare hamnat på efterkälken och ansågs sig nödd att göra något åt saken. Straffen satte Absar själv.

Sund 2 fortsatte att trumma på men ettmålsförsprånget stod sig till mitten av den andra halvleken då snabbe Absar Nurul på nytt löpte sig fri och dubblade ledningen.

Efter det sjönk SFF ihop som ett korthus och Absar kunde fullborda sitt hattrick och kort därefter kunde ovane målskytten Joacim Norbäck klämma dit fyran. Med sex minuter kvar fastställde Sefedin Hassan Sundsegern till 5-0.

– Vi hade kontroll på hela matchen, de hade ett par frisparkar och hönor som bäst. Vi lät bollen göra jobbet och utnyttjade vår fart och de fick löpa mycket för att jaga och tiill slut blev de trötta och vi kunde gå ifrån sista halvtimman. Trots att vi är ett naturgräslag var konstgräset till vår fördel idag då de inte alls hängde med i vårt spel, säger Sundtränaren Armand Buzi.

– Vi inledde bra och hade en fin chans kring halvtimman att ta ledningen men istället gjorde de mål på sin första chans strax efter. Det var sedan en öppen match innan vi tappade bort deras kille vid 0-2. Därefter tappade vi allt fokus på vad vi skulle göra och det var som att vi trampade i kvicksand och de kunde enkelt göra tre mål till, suckar Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

Sund 2 hade i Absar Nurul planens bäste spelare och han löpte ifrån hemmaförsvaret efter behag. Tredjemålvakten Nicklas Pettersson klev in och höll nollan och var tillsammans med uteförsvaret rena siliKonen.
Jonas Svensson i backlinjen och Tim Eriksson framåt ska ha överbetyg i Sundsvalls FF.

Sundsvalls FF emblemSund IF 2 emblem

Sundsvalls FF - Sund IF 2 0-5
1 september 2022 - 19:30 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Absar Nurul (35, straff)
0-2 Absar Nurul (63)
0-3 Absar Nurul (63)
0-4 Joacim Norbäck (70)
0-5 Sefedin Hassan (84)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 36
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer