Sund 2:s ledarstab kör på även nästa år: "Säsongen blev bättre än vad vi trodde på förhand"

8 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Sunds ungdomar i andralaget, under ledning av Armando Buzi, blev en riktigt plusvariant i årets Medelpadsfemma och taxade in på en finfin bronsplats och tog dessutom hem skytteligatiteln via Absar Nuruls 24 mål.
Lokalfotbollen intervjuade Armando om säsongen som gått.

Vad säger du om er säsong i år?
- Den blev bättre än vad vi trodde på förhand. Majoriteten av truppen är födda 04- och 05 och var oprövade i senior fotbollen så förväntningarna var låga och vårat mål var att utveckla och naturligtvis anpassa truppen till seniorfotboll. Vi kunde inte anmäla oss till någon av ungdomsserierna i regionen i och med det är långt att åka så vi valde senior fotbollen och det blev ju bra. Ett av målen var även att sluta i mitten av tabellen när serien var slutspelad, och det grejade vi med råge.

Vad är du mest nöjd med?
- Att vi behöll hela fjolårstruppen samt utöka den med tre-fyra nya spelare till under säsongen. Bred trupp och bra träningsnärvaro gjorde att vi kunde alltid ha 18 spelare på varje match , det blev lite många byten ibland men så länge reglementet tillåter det så helt okej. Alla spelare var nöjda och vi hittade rätt formel för att behålla truppen och naturligtvis utveckla den. Vi slapp det klassiska det med få spelare under hösten som många klubbar kämpar med utan hade fullt manskap. Det klarade vi galant. Vi blev tvåa i Sundcupen under vintern och kom trea i Medelpadsallsvenskan och det är mer än godkänt tycker jag.

Vad hade ni kunnat gjort bättre?
- Vinna serien kanske? (skratt). Både Kraftfull och Kuben var inte bättre än oss om man ser på spelet och resultaten vi hade mot dem. Som lag hade uthålligheten och att orka i 90 minuter på varje position kunnat varit bättre men det är nånting vi kommer att jobba på att nå nästa säsong .

Någon eller några spelare som har överraskat lite extra på dig under året?
- Många spelare, hela truppen i stort sett men lite extra när det gäller Oskar Mårtensson som klarade bra i trebackslinjen. Asylsökaren från Afghanistan, Mohamed Mousavi, som aldrig spelat i ett lag, och som vi inte ville ha i maj, visade sig i slutet av säsongen vara en spelare som fler klubbar vill ha i sina lag! Han fick chansen hos oss efter mycket om och men och visade sig vara hur bra som helst. Emil Muratovic kom från en tung säsong i Söråker ifjol men växlade upp och hittade rätt på vårt mittfältet och han kan bli hur bra som helst nästa år. Tobias Gullqvist blev en uppoffrande lagkapten med rätt attityd. Absar Nurul visste både jag och Robin, som hade honom ifjol, redan innan att han är en av de bästa i serien och kan vinna skytteligan så det var bara att klara trycket för honom och för oss att visa honom tålamod. Tror man på spelarna och ger dem förtroende så blir de ännu bättre. Egentligen ska ha hela laget ha en eloge för de älskar att träna och närvara i matcherna.

Har du funderat för egen del om framtiden? Kommer du att fortsätta, ny klubb eller något annat?
- Alla vi sex som var ledare i år fortsätter minst ett år till. Utöver mig är det Robin Runsvik, Fredrik Lundsten, Elias Lindholm, målvaktstränare, Wegar Hagen, materialare, samt Annneli Buzi som ekonomi- och föreningsansvarig. . Sund är bra som förening och vi tycker att Flodbergs är bästa plan i Medelpad så vi vill träna och spela där även nästa år.

Hänt något i truppen i övrigt, några nya eller nån som lämnat?
- Vi tappar Bardhi Shela som flyttat till Jönköping, Izak Altin Elfving gör lumpen. En av målvakterna, Daniel, slutar. Kan säkert försvinna nån till men inget jag vet om i dagsläget. Just nu har vi paus och startar med träningarna igen 20 november. Då vet vi mera. Kanske kan det bli någon eller några som flyttas upp i A-laget?
- Så vi är ute efter nya spelare så klart, unga och villiga att träna fotboll , en till målvakt också skulle vara bra. Vill passa på att göra reklam att vi är ute efter de 05/ 06 grabbar som tycker att de inte har så kul eller tufft och vill sluta i sina klubbar så vill jag hälsa att det alltid finns en dörr öppen hos oss i Sund. Vi kan se till att de fortsätter och spelar aktivt.

Vad säger du om att det troligen inte blir någon sexa utan fyllda division 4- och 5-serier nästa år istället?
- Ja, vi vill spela i fyran och vi har alla förutsättningar till det, sen tror jag att vi kan klara oss bra och bli ett mittenlag i serien.

Och avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie i år och vad behöver jag förbättra?
- Ja, ni på Lokalfotbollen jobbar alltid 110 procent så det är svårt att tycka nåt annat än fortsätt så där och hoppas att ni får rätt ekonomisk hjälp så ni kan fortsätta. Önskar er god hälsa också.

Tack! Och lycka till i Medelpadsallsvenskan nästa år, om det nu blir ett sånt beslut?

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer