Sund anför fortfarande serien efter dagens seger

Serieledarna Sund vann på NP3 Arena över jumbon Mariehem och startade också upp i turbofart och ledde innan kvarten spelad med 2-0 men precis innan paus reducerade jumbon Mariehem och gav matchen nerv.
En nerv som stod sig till den 86:e minuten då lagkaptenen Per Nyman satte det förlösande 3-1-målet på straff.
– Skön seger och det var det som var prio 1 inför matchen, säger Göran Sundqvist

Serieledarna Sund vann som väntat på NP3 Arena över jumbon Mariehem.
Men helt enkelt blev det inte trots en stark inledning i medvinden.

– Vi sa innan matchen att vi skulle sätta oss själva i ett bra läge och inte behöva förlita oss på andra resultat. Med andra ord krävdes löpviljan, aggressivitet, mod och inställning, säger tränaren Göran Sundqvist.

Han fortsätter:

– Vi skapar några halvlägen direkt och sen kommer det förlösande 1-0 efter tio minuter. Ahmed Tempo slår in en retur efter ett stolpskott av Petter Bergh och efter en lika grym passning från Per Nyman till Petter.

Fyra minuter senare ringde det igen.

– Ett jätteskott av Haris Hadzic som föranleddes av flera fina kombinationer, säger Göran Sundqvist.

När man tror att Sund ska stänga matchen efter ett par heta lägen till, med bland annat ett stolpskott till så kontrar Mariehem och gör 2-1 i matchminut 43.

– Där och då kändes det väldigt tungt! Vi hade blivit mer passiva och tappat kommandot, både på grund av mindre aggressivitet och färre maxlöpningar, säger Göran Sundqvist.

– I paus tog vi ett snack om vad som måste åtgärdas för att vi ska tag i taktpinnen igen. Mycket handlar om inställning och att hitta tillbaka till aggressiviteten, fortsätter Sundqvist.

I andra har Mariehem medvind och är lite oftare på Sunds planhalva och skapar några halvlägen, men inget riktigt störande.

– Ganska mycket kamp och mindre skönspel, men vi har lägen att stänga matchen genom flera lägen för våra forwards. Dock är inte skärpan som vi hoppats så det står och väger ända till 86:e minuten då Haris fälls och vi får en straff, säger Göran Sundqvist.

En "stramare" som lagkaptenen Per Nyman stänker dit och Sund kan andas ut som fortsatta serieledare.

– Skön seger och det var det som var prio 1 inför matchen!, säger Göran Sundqvist, som vill plussa för samtliga första 25.

– Men sedan är det ganska slätstruket. Vi vet vad vi kan och hur bra vi kan vara och det finns procent att ta fram till kommande fighter, avslutar Sundtränaren.

SUND IF - MARIEHEM SK 3-1
1-0 Ahmed Ahmed (10)
2-0 Haris Hadzic (14)
2-1 Ebrima Daffeh (43)
3-1 Per Nyman (86, straff)
Domare: Edvin Sundkvist
Publik: 76
Arena: NP3 Arena
Matchfakta

Efter säkrandet av nytt kontrakt: Matforstränaren förlänger

Det andra året i en serie brukar av hävd alltid bli tuff,Så även för Matfors IF som till slut ändå lyckades bärga nytt kontrakt i division 3 Mellersta...

Läs mer

Bästa placeringen i klubbens 101-åriga historia när Lucksta kom fyra i trean: "Gjorde flest mål i serien"

Lucksta var nykomlingar i trean i år efter ett år i Medelpadsallsvenskan och svarade för en kanonsäsong och belade sin högsta placering i klubbens 101...

Läs mer

Sunds andraplats i trean – klubbens bästa någonsin kom jubileumsåret

Sund IF fyllde 100 år i år och var länge med och krigade om seriesegern i div. 3 Mellersta Norrland detta jubileumsår och satt ett tag i förarsätet.Me...

Läs mer

Klar seger för Lucksta efter en "isig" avslutning

Lucksta avslutade säsongen med en 4-0-vinst borta över jumbon Mariehem på ett isigt underlag där Oliver Widahl målade dubbelt i sin sista match för kl...

Läs mer

Robin Bergman tog hem skytteligan när Matfors kryssade i avslutningen

Robin Bergman målade efter en skottfint och Niklas Palm kvitterade med en sanslös bicykleta när Matfors spelade 1-1 mot KB 65 i serieepilogen.– Ett kr...

Läs mer

Sund säkrade andraplatsen i serien efter sen vändning mot Järpen

Sund hamnade i underläge mot Järpen med mindre än tio minuter kvar men lyckades via två sena mål vända och avsluta med både seger och säkrad andraplat...

Läs mer