Sund ännu obesegrade hemma efter kvällens möte med Ytterhogdal?

28 apr 2022 Div. 2 Norrland

Sund är obesegrade hemma efter kryss mot Sandvik och helgens 1-0-vinst över Bergnäset.
Idag väntar en ny "hemmakamp" (NP3 Arena) och det mot Ytterhogdal, ett lag som samlat ihop lika många pinnar som Sund så här långt. Det vill säga fyra stycken.
– Vi har pratat om en trestegsraket: Kuben, Bergnäset och Ytterhogdal. Vi har satt målet att vi ska  vinna dessa tre och vi har just nu klarat av två, säger tränaren Göran Sundqvist.

Sund tar sig an Ytterhogdal i afton på NP3 Arena där, trots att vi ännu är inne i seriens linda, en trea i hemmafavör blir otroligt viktig inför fortsättningen. Skönt för Sund att få flytta den DM-final som skulle ha spelats mot Lucksta i tisdags. 

Lokalfotbollen tog ett snack med Sundtränaren Göran Sundqvist inför kvällens viktiga match.

Vad säger du om kvällens möte med Ytterhogdal?
– Vi har pratat om en trestegsraket: Kuben, Bergnäset och Ytterhogdal. Vi har satt målet att vi ska vi vinna dessa tre och vi har just nu klarat av två.

Läget i truppen?
– Ikväll saknas flera spelare, igen, men vi har ganska snarlik startelva som senast, dock saknas matchvinnaren mot Bergnäset, Bleart Ugzmajli, helt på grund av en sträckning i baksida lår.

Vad krävs för andra trean på raken?
– Det är att axlarna är nedfällda och att vi vågar spela boll! Sen vet vi också att det kommer krävas en nära 100 procentig insats från var och en gällande passningspel, inställning och det hårda jobbet i 90+. Vi är trygga hemma och vi ska vara obesegrade även efter kvällens match!

Någon joker i rockärmen?
– Vi har kallat in Pelle Nyman till bänken och sen får vi se hur mycket speltid det bli.

Lokalfotbollen tippar: 3-2 till Sund 

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer