Sund chanslösa i Östersund: "Det är många matcher kvar"

14 apr 2022 Div. 2 Norrland

Sund hade inte mycket att sätta emot på Skärtorsdagskvällen mot IFK Östersund och synnerligen då inte hattrickskytten Anton Hallstensson som svarade för kampens samtliga mål.
– Det är många matcher kvar och vi har förlorat mot Boden och IFK Östersund, två lag som jag tippar kommer att vara med och slåss i toppen, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Anton Hallstensson höll på att ge sitt IFK Östersund en smakstart med ett ledningsmål redan i den första minuten.

Men han skulle få sin revansch med mindre än en minut kvar av den första halvleken då han glömdes bort av Sundförsvaret mitt i boxen och dängde sopren in psykologiska 1-0. En fullträff som var rättvist i det läget då det redan kunnat stått 3-0 om de rödvita utnyttjat sin lägen bättre.

Sund jämnade ut spelet något första kvarten i andra, dock utan att skapa något framåt. Något som man  inte lyckades med på hela matchen.

Men knappa timman spelad lade inhopparen Jakob Johnsson fram en stickare till djupledslöpande Hallstensson som dubblade både sin och hemmalagets målskörd.

Med kvarten kvar tilldömdes Östersund en straff och på den fullbordade Anton Hallstensson sitt hattrick med en sträckt vrist och bollen satt högt till höger om Sundkeepern Christofer Högbom.

Resten av matchen spelades mer eller mindre av då den var avgjord och Östersund kunde därmed ta sin tredje raka trea och tredje raka nolla bakåt.

– Vi krigar på bra även om vi släppte till några chanser bakåt och det var surt med ett baklängesmål i slutet av första och även på det sätt det kom till, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

"Sunkan" fortsätter:

– Vi skruvade lite i halvtid men de styrde spelet dit de ville och dikterade villkoren på planen även i andra halvlek. Vi måste snäppa upp alla detaljer från ifjol i trean och våga delta bättre och våga slå de svåra passen också. För, på den här nivån har man inte råd med misstag vare sig defensivt eller offensivt.

I Sund får Arti Saluka beröm för sitt defensiva jobb. De övriga måste höja sig många procent för att Sund ska hitta in i division 2-kostymen.

– Det är många matcher kvar och vi har förlorat mot Boden och IFK Östersund, två lag som jag tippar kommer att vara med och slåss i toppen och vi kommer att möta mer jämbördigt motstånd längre fram, säger Göran Sundqvist.

IFK Östersund - Sund IF 3-0
2022-04-14 - 19:30 - Jämtkraft Arena
1-0 Anton Hallstensson (44)
2-0 Anton Hallstensson (59)
3-0 Anton Hallstensson (75, straff)
Domare: Robert Ahlman
Publik: 127
Matchfakta

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer