Sund föll i derbyt mot Östavall – Älgarna-Härnösand i praktiken klara seriesegrare

Sani Tahir sköt bort Sund från seriesegern. Detta sedan han vänt Sunds ledning till seger med tvenne fullträffar, varav segermålet med sex minuter kvar.
Då Älgarna-Härnösand vann med samma siffror över Lucksta har nu laget från stiftstan ett försprång på tre poäng och tio plusmål inför slutomgången. I praktiken en omöjlighet att plocka in för Malandsgänget

I två minusgrader och en småisig plan i Ånge hade Sund chansen att gå upp i serietopp med en seger om samtidigt Lucksta kunde ta poäng hemma mot Älgarna – Härnösand.

Sund öppnade starkt och första tio minuterna gick helt till gästerna och hemmalaget såg lite sega ut. Men Östavall började mer och mer komma in matchen och i den 14:e minuten var de också mycket nära att ta ledningen.

Direkt i nästa anfall för gästerna får den alltid farlige Bleart Ugzmajli iväg ett skott utifrån som snuddar hemmalagets stolpe. Men Östavall börjar på ta för sig och kommer allt oftare till längre anfall och utan sin duktige målvakt Carl Forslund kanske fått se bollen i egen bur.

Men resultatet 0-0 står sig halvleken ut. Vi ger Sund klart plus för sitt snabba spel och Östavall för skapande av farliga målchanser i första.

I andra halvlekens start förväntade sig nog alla att Sund kommer i samma anfallsvåg som första tio minuterna av halvlek 1. Det hinner gå till den 57 minuten innan den redan nämnde Bleart med nr. 9 på ryggen i Sund, skickar iväg ett skott mot hemmalagets mål. Den så annars duktige Mykhailo Barabanov i Östavalls mål tvingas lämna retur och den rutinerade Haris Hadzik sätter bollen i mål och 0-1 tänds på tavlan.

Kanske var det tändvätska på hemmaspelarna som kommer i anfallsvåg på anfallsvåg mot gästernas mål och 1-1 var riktigt nära när Jesper Gullikssons skott går strax över, då var vi framme i den 65:e minuten.

Sund kommer fram i anfall på anfall men för deras del tar det stopp i ett vilt kämpande Östavallsförsvar. När matchuret visar 80 minuter får hemmalaget en rejäl press mot gästernas mål och Sani Tahir, som oroat Sundförsvaret otaliga gånger, sätter kvitteringen till 1-1.

De tio avslutande minuterna blir ett krigande av båda lagen där Sund måste få till ett segermål då Lucksta ligger under i sin match och Östavall verkar inte nöja sig med en poäng.

Efter ett skott från vänsterkanten för hemmalaget där händer samma sak som vid Sunds 1-0. Målvakt räddar men lämnar retur till den framstormande Sani Tahir som nätar för andra gången i matchen.

Sanis andra mål inom 6 minuter betyder ännu mer uppförsbacke för gästerna. Sund ger allt för att nå en kvittering, men ett vilt kämpande hemmalag reder ut stormen och vinner med 2-1.

Vi måste berömma båda lagen för en härlig och spännande fotbollsmatch på en inte alltför fin plan, nog kunde den varit i bättre skick. Ett Sund som har många snabba tekniska spelare som gjorde allt för att nå tre poäng, men samtidigt var det mot ett hårt kämpande hemmalag som inte gav upp en närkamp och visade prov på laganda ända in i kaklet.

– Vi hade ganska bra kontroll överlag på matchen. Vi fick 1–0 i en bra period, men sedan gjorde de 1–1, och vi visste att vi behövde gå för tre poäng ... Vi gick upp med mycket folk, men istället kontrade de in 2–1. Vår forcering blev som den blev helt enkelt, säger Sunds lagkapten Per Nyman till ST-sporten efterförlusten.

Nu återstår en omgång och Sund möter Järpen på hemmaplan och Östavall tar emot Björna hemma nästa lördag. Dock utan påverkan av seriesegern då Älgarna-Härnösand höll ut mot Lucksta och i praktiken säkrade seriesegern idag då man har tre poäng och tio mål ner till tvåan Sund.

– Det är trist att i princip inte ha något att spela om sista matchen. Vi gick för att vinna serien och det hade varit kul som nykomling. Det är lite deppigt nu, men det är som det är helt enkelt, säger Sunds lagkapten besviket

/ text & bilder: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu. (bilder kommer)

ÖSTAVALLS IF - SUND IIF 2-1
0-1 Haris Hadzic (51)
1-1 Sani Tahir (73)
2-1 Sani Tahir (84)
Domare: Robin Albertsson
Publik: uppgift saknas ännu
Arena: Ånge IP
Matchfakta

Stjärnsmäll för Selånger mot Älgarna - släppte in tre mål sista fem minuterna

Selånger fick inkassa en brakförlust i träningsmatchen mot division 2-laget Älgarna-Härnösand.Förlusten skrevs till hela 0-6 sedan gästerna prickat in...

Läs mer

Sent segermål när Fränsta tappade ledning och föll mot Svartvik

De två nykomlingslagen, Fränsta i trean och Svartvik i fyran möttes i en träningsmatch på Ånge IP där FIK tog ledningen sedan Kevin Henrysson lyft in ...

Läs mer

Seger igen för Kuben - 3-1 över Söderhamn

Kuben tog hem ännu en seger nu på försäsongen, denna gång 3-1 mot Söderhamns FF från den södra Norrlandstrean. Gästerna kvitterade Kubens tidiga ledni...

Läs mer

Real Kuben värvar ytterligare en ex-allsvensk

Först Linus Hallenius och nu Pontus Silfwer.Real Kuben kommer till spel i årets division 3 Mellersta Norrland med ett ytterst slagkraftigt lag då ovan...

Läs mer

Fränsta föll mot Ytterhogdal med klara siffror trots spelmässigt jämn match

Fränsta utmanade länge division 2-laget Ytterhogdal och ledde med 1-0 innan Härjedalingarna vände, visade stor effektivitet och tog hem en fem-etta.- ...

Läs mer

Ifjol spelade han med IFK Östersund i tvåan - i år ska han "vinna division 3" med Fränsta

Fränsta har gjort klart med ännu ett nyförvärv som ifjol spelade division 2-fotboll med IFK Östersund och är fostrad i stockholmska Årsta FF.- Sticker...

Läs mer