Sund samlar på "hedersamma" förluster – idag 1-2 mot Skellefteå

17 sep 2022 Div. 2 Norrland

Sund har svårt mot lagen på övre halvan och idag blev det en ny 1-2-förlust mot Skellefteå.
Detta efter att hemmalaget kvitterat i den första halvlekens slutminut genom Jesper Norberg men Västerbottningarna återtagit ledningen tidigt i andra.
– De för spelet och har flest chanser men vi har några kontringar i andra där vi mycket väl kunnat kvittera, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.

Det fortsätter att vara tufft för Sund mot lagen på övre halvan. Idag hade tränaren Göran Sundqvist hoppats på att "motivation skulle slå klass" när Skellefteå kom på besök till Maland.

Men det var gästerna från Guldstaden som tog ledningen efter dryga halvtimmen genom William Hoare.
Hemmahoppet tändes emellertid i den första halvlekens slutminut då Jesper Norberg utnyttjade ett slarv i bortaförsvaret och utjämnade med en toffelspark som gick in via stolpen.

Knappt tio minuter in i andra återtog Skellefteå ledningen då Philip Näslund hittade nätet bakom en annars storspelande Christofer Högbom, som dock hade problem i spelet med fötterna och ställde till det några gånger. Något som han emellertid själv redde ut.

Skellefteå var bollförande i stort sett hela matchen men skapade inte så många lägen mot ett försvarsstarkt Sund utan det var i så fall på bjudningar från hemmalagets sida. Sund var inte ofarliga framåt och hade på vippen kunnat kvittera på någon av sina omställningar men det blev ytterligare en så kallad hedersam förlust och kampen kring kval- och nedflyttningsstrecken fortsätter och lär så göra in i den sista omgången.

– De för spelet men vi står upp bra och de chanser de skapar är bjudningar från vår sida. Vi har några kontringar i andra där vi mycket väl kunnat kvittera på chanser där vi i princip är helt fria men vi får inte till det i avslutningsmomenten, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.

Målvakten Högbom är redan nämnd. I övrigt var Markus Pettersson stabil i försvaret och täckte bort många skott och på mitten slet Abraham Habte Eyes kopiöst.

.

Sund IF emblemSkellefteå FF emblem

Sund IF - Skellefteå FF 1-2
17 september 2022 - 13:00 -Malands IP
0-1 William Hoare (35)
1-1 Jesper Norberg (45)
1-2 Philip Näslund (54)
Domare: Adli Assali
Publik: 53
Matchfakta

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer