Sund stal tre poäng i slutminuten uppe i Kiruna – med en man utvisad

7 maj 2022 Div. 2 Norrland

Sund vann nykomlingsmötet mot Kiruna FF på Lombia IP där man större delen av matchen idkat försvarsspel, speciellt efter Ben Slades utvisning.
Men i slutminuten hamnade bollen hos Ali Mahmoud efter en kontring och han placerade behärskat in segerbollen med en markare i bortre.
– Vi krämade ut det som var i kropparna efter en tuff tågresa och 90 minuter fotboll mot ett bra lag i den byiga vinden, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Efter en lång tågresa väntade Kiruna på ett rejält blåsigt Lombia IP där det var svårt att etablera någon form av konstruktivt spel. Och det spel som ändå var förlades på Sunds planhalva men det för dagen knallgul-svarta laget försvarade sig väl och det som rann igenom tog målvakten Christofer Högbom hand om.

I den andra ökade hemmalaget trycket ytterligare i nykomlingsmötet och när Ben Slade hårt fick syna det röda kortet efter en närkamp vreds tumskruvarna åt ytterligare.

Men så med minuten kvar iscensatte Sund en kontring där inhopparen Abbas Ibrahim perfekt frispelade Ali Mahmoud med en distinkt bredsida och Ali placerade behärskat in segermålet i den vänstra burgaveln och "rånet" var ett faktum

– Vi krämade ut det som var i kropparna efter en tuff tågresa och 90 minuters fotboll mot ett bra lag i den byiga vinden och visade upp massor av hjärta och ett imponerande försvarsspel. Vi visste redan innan att skulle vi få med oss poäng krävdes det blod, svett och tårar och en gedigen laginsats från samtliga och det fick vi, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Högbom i målet redan nämnd men han hade bra hjälp från sin trebacksline med Markus Pettersson, Miika Lindroos och Ben Slade men segern ska tillängnas hela startelvan inklusive inhopparna och ledare.

Kiruna FF - Sund IF 0-1
2022-05-07 - 13:00 - Lombia IP
0-1 Ali Mahmoud (89)
Utvisning Sund: Benjamin Slade (82)
Domare: Simon Svensson
Publik: ingen orkade räkna den...
Matchfakta

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer