Sundsvalls FF kommer att ha TVÅ lag i årets damtrea – och så är läget i truppen

28 feb 2022 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF kommer att ha TVÅ lag i Damtrean i år.
– Ja, det stämmer att vi ska ha ett eget och ett samarbetslag tillsammans med Sidsjö-Böle. Det blir låsta trupper så vi kan inte låna spelare av varandra, säger SFF-tränaren Stefan Edberg.

Sundsvalls FF var spellediga i helgens DM-gruppspel och slickade såren efter den inledande storförlusten mot ett starkt Kovland, 0-6.

– Ja, det blev lite stora siffror men det är bättre att ta dem nu än i serien. Kovland känns som en seriefavorit nu när flera av de rutinerade spelarna är tillbaka, säger tränaren Stefan Edberg.

Lokalfotbollen passade på att kolla med Stefan Edberg om läget i truppen i dagsläget. SFF som kommer att ha TVÅ lag i årets damtrea. Dels ett eget och ett i samarbete med Sidsjö-Böle IF.

– Ja, det stämmer att vi ska ha ett eget och ett samarbetslag med Sidsjö-Böle och det är våra F05/06 som ska spela dam 3 och F17 tillsammans. Det blir dock låsta trupper så vi kan inte låna spelare av varandra. Roligt att det är så många lokala lag i trean. Med några nya också.

Sundsvalls FF har fem nya spelare, varav tre som är återvändare men som motvikt har man tappat sex spelare, flera trotjänare som har varit med länge.

Men vi börjar med nyförvärven?

– Emma Hammarberg från Söråker är den av nyförvärven som spelade förra säsongen. Emma är träningsvillig, de veckor hon inte jobbar, och tillför med sin kunskap på träningar och matcher. Kommer att användas som back eller mittfältare där hennes spelsinne kommer att vara till stor nytta.

– Julia Pedro har kommit åter efter några års studier på annan ort. Hon kommer att tillföra en hel del med sitt spelsinne och sin vilja. Hon trivs bäst på mittfältet men kanske kommer jag att testa henne på andra positioner under året.

– Fnan och Fithawit Tewelde är tvillingar och det är inte bara utseendet som är svårt att skilja dem på. Två tekniska spelare som med fördel används i de offensiva regionerna. De är väldigt ettriga och älskar att spela fotboll. De är tillbaka hos oss efter ett kort uppehåll. Även domarkåren i Medelpad kan räkna in tvillingarna som nyförvärv.

– Munira Idris gjorde några träningar förra året men inga matcher så jag räknar henne som ett nyförvärv. En spelsmart mittback som vi hoppas kunna nyttja fullt ut under året. Hon kommer från SDFF plus.

Och det mindre roliga, spelarförlusterna?

– Spelarförlusterna är på många duktiga spelare som varit med länge och kommer att vara saknade.

– Josefin Lönngren har flyttat och ska bli mamma i vår. Sedan är det ett gäng som flyttat för att studera på annan ort. Alice Sterner, Sofie Axelborn, Mirna Helwangi, Jana Akkaoui och Ida Kindlund vilka som sagt blir kännbara förluster för oss, avslutar Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

Nästa match för Sundsvalls FF blir den kommande helgen då man möter Njurunda IK, som även de föll mot Kovland, i det avslutande DM-gruppspelet

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer