Sundsvalls FF på väg mot jätteskräll - då vände Svartvik sista halvtimman

24 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF ledde i paus över Svartvik med 2-1.
Men i den andra halvleken vände de obesegrade serieledarna till en 5-2-vinst efter dubbla fullträffar från måljägarna Christoffer Nerkman och Danne Johansson.
- Fick för ovanlighetens skull höja rösten i paus, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

När Hampus Andersson gav redan klara seriesegrarna Svartvik ledningen efter knappa kvarten hemma på Hemmanet var det ingen som blev förvånad.

Men i den 37:e och 42:a minuten rann Sundsvalls FF 16-årige talang Victor Andersson igenom två gånger om och såg till att gästerna gick till pausvila i ledning.

Det tog nästan till timman spelad innan den fruktade anfallsduon Christoffer Nerkman och Danne Johansson såg till att "Blackbay" kunde vända till en 5-2-seger via dubbla fullträffar vardera.

Lite hjälp fick man att Viggo Jakobsson i den 74:e minuten åkte ut sedan han vrålat ut "Din jävla f-tta" efter att ha åkt på en stämpling.

- Vi gjorde en extremt dåligmatch i våras mot SFF och lovade att vi skulle göra en betydligt bättre prestation idag, men det blev om möjligt ännu sämre. Fick för ovanlighetens skull höja rösten i paus och göra några korrigeringar inför den andra halvleken. Det gav resultat och vi hade sedan full kontroll, vänder och går ifrån. Men all heder till SFF som gjorde det svårt för oss i första halvlek, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

- Vi gör en jättebra första timma med vår höga press och har lägen till ett 3-1-mål. Sedan visade Svartvik att de är seriens överlägset bästa lag när de kom igång med sina vassa anfallare. Är trots förlusten stolt över våra unga grabbar som ger dem en rejäl match, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

I Svartvik plussar vi lagets dubbla målskyttar för deras avslutande halvtimma.

Sundsvalls FF:s anfallstalang Victor Andersson bäst i ett starkt kollektiv och visade varför klubbar i division 2 och 3 har ögonen på honom.

 

Svartviks IFSundsvalls FF

Svartviks IF - Sundsvalls FF 5-2
24 september 2023 - 14:00 - Svartviks IP
1-0 Hampus Andersson (14)
1-1 Victor Andersson (37)
1-2 Victor Andersson (42)
2-2 Christoffer Nerkman (57)
3-2 Daniel Johansson (65)
4-2 Christoffer Nerkman (82)
5-2 Daniel Johansson (88)
Utvisning Sundsvalls FF: Viggo Jakobsson (74)
Domare: Anton Adra
Publik: 50
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer