Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken blev mållös.
- En helgjuten insats där vi äger matchen i 90 minuter, säger Sundsvalls FF:s tränare Robert Vikberg.

Sund avslutade sin säsong i afton men det blev inte i dur utan Sundsvalls FF avgick med segern sedan man före paus rivit åt sig en 3-0-ledning hemma på Balders konstgräs.

Redan i den sjunde minuten fick Sara Johansson på en kanonträff från distans och bollen satt otagbart precis under ribban.

I mitten av halvleken laddade hon åter bössan från håll, och med samma fina resultat, 2-0.

Innan paus gjorde Darin Tammo sin försvarare på väg in i straffområdet och med en distinkt tåjagare hittade hon luckan vid den främre stolpen, 3-0.

SFF fortsatte ha greppet om den andra halvleken men gästerna tätade till bra samtidigt som hemmalagets skärpa i avsluten inte var på topp och den andra halvleken förblev mållös.

- En helgjuten insats där vi äger matchen i 90 minuter och det var vid ytterst få tillfällen som vi släppte in dem på vår planhalva med bollen under kontroll. Nä, ikväll var vi påslagna och ville gärna vinna säsongens näst sista match. Det här blev en boost för självförtroendet inför avslutningen mot Sidsjö-Böle, säger Sundsvalls FF:s tränare Robert Vikberg.

- SFF spelade otroligt fint, var aggressiva, tuffa och hungrigare än oss. Vi har haft det lite tufft i våra tre sista matcher men tjejerna tycker att det är synd att säsongen nu är slut så vi ska försöka hitta träningstider i höst och vinter, säger Sunds tränare Daniel Stegeby.

Sara Johansson, bosatt i Milano, gjorde sin sista match innan hon åker tillbaka till Italien och avslutade med stil, två fina långskott och seger. Signe Himmerlid, född 08, spelade moget och stabilt i trebackslinjen. Målvakten Iines Huittinen hade inga bollar att mota men var allert på de längre bollarna och var ute och såg till att eventuella farligheter dog i sin linda. Men på det hela taget ska hela laget ha en eloge för kvällens insats.

I Sund imponerade mittbacken Wilma Johansson med sitt lugn och trygghet i spelet. Värt ett omnämnande är My Labba som haft en otroligt skadefylld säsong och fick äntligen göra debut på planen och skötte sig väl i försvaret.

 

Sundsvalls FF DamSund IF

Sundsvalls FF - Sund IF 3-0
21 september 2023 - 19:30 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Sara Johansson (7)
2-0 Sara Johansson (24)
3-0 Darin Tammo (39)
Domare: Hugo Pihlström
Publik:
Matchfakta

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 1

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sanna Pålsson, Stöde IF Mittback. 27 år. Fortsätter leda Stödes defensiv, stark som en oxe i närkamperna och förlorar sällan en duell oavsett om det ä...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 2

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sandra Ernholm, Kovlands IF Mittback. 35 år. Rutinerad "general", brytsäker, spelskicklig och inte minst suverän i huvudspelet och därigenom ofta domi...

Läs mer