Sur 0-1-förlust för Heffnersklubban mot topplaget Sunnanå – brände både straff och friläge på slutet

7 maj 2022 Div. 1 Norra

Sunnanå kom till mötet med Heffnerskluubban med tre vinster och 18-4 i målskillnad.
Men det var på håret att man fått släppa poäng mot medelpadskorna. Först räddade man ett givet mål med handen och den efterföljande straffen slogs i stolpen och därefter brände man ett friläge i den 90:e minuten"
– Oflytet grinade oss i ansiktet, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Heffnersklubban tvingades flytta sin hemmamatch mot forna storlaget Sunnanå SK till Söråkers IP på grund av att HK-vallen var upptagen av Vårcupen.

Gästerna som vunnit sina tre inledningsmatcher med utklassningssiffror (2 x 7-2 och 4-0) tog som väntat ledningen genom Alice Gustavsson efter eget genombrott efter dryga halvtimman.

Heffnersklubban höll därefter ex-allsvenskarna i strama tyglar och var inte helt ofarliga i sina kontringar och med kvarten kvar fredade en Sunnanåspelare kvitteringen med en hand på mållinjen. Straff och utvisning. Amanda Sevefjjord, normalt drypsäker från elva meter, satte dock straffen i stolpen.

Och att det inte var Heffnersklubbans och Amandas dag fick vi bevisat i slutminuten då SSK-nålvakten Elsa Stocksén räddade Amandas friläge.

– Oflytet grinade oss i ansiktet. Det här var en sur förlust för sett till prestationen var vi värda poäng mot serien förmodligen bästa lag. Det tyckte även deras tränare efter matchen. Annars var det svårspelat så förbannat i blåsten, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz som ville plussa för kollektivet idag där många gjorde personbästa.

Heffnersklubbans BK - Sunnanå SK 0-1
2022-05-07 - 13:00 - Söråkers IP
0-1 Alice Gustavsson (32)
Utvisning Sunnanå: Anna Larsson (76)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 30
Matchfakta

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer

Lokalfotbollen-TV: Alnös tvåmålsskytt Frida Olsson om premiärkrysset

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Läs även:⚽️ Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar⚽️ Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson efter 2-2-premiären mot Lu...

Läs mer