Svartvik 2 vann trots storspel av Timråmålvakten: "Räddade dem från tvåsiffrigt"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det var bara Filip Wolf och Gustav Salomonsson som fick hål på Timrå 2:s storspelande keeper Thawa Singkok
- Deras målvakt räddade dem från tvåsiffrigt. Med en normal målvakt hade vi gjort minst tio mål ikväll, han tog massor av rena frilägen, menar Svartvikstränaren Jens Dolk

Svartvik 2 tog hem sin första seger i Slutspel B-serien när man lade serieledarna Timrå 2 på rygg hemma på Hemmanet.
1-0 satte Filip Wolf då han i den 17:e minuten fick ett välavvägt djupledspass från Axel Dolk och strax före pausvilan bröt Axel Dolkett uppspel,passade till Loke Berggren som i sin tur frispelade A-lagslånet Gustav Salomonsson fram till 2-0.
Svartvik dominerade matchen fullständigt och hade det inte varit för gästernas keeper Thawa Singkok hade siffrorna rusat i höjden ordentligt.

- Deras målvakt räddade dem från tvåsiffrigt. Med en normal målvakt hade vi gjort minst tio mål ikväll, han tog massor av rena frilägen, menar Svartvikstränaren Jens Dolk och fortsätter:

- Det som inte funkat spelmässigt tidigare satt nu på plats och det var kul att se och att vi kan komma in i höstspelet efter uppehållet med en skön känsla.

- Idag tvingades vi ställa upp med många halvskadade och slitna spelare och nådde inte alls upp i kapacitet. Men killarna kämpade och slet men det märktes att bensinen var slut så det här speluppehållet kommer jäkligt lämpligt för oss då några få spelare fått spela många matcher sista tiden, säger Timråtränaren Joakim Moxén.

I Svartvik 2 gjorde både Filip Wolf och Axel Dolk sina bästa insatser för säsongen. Mittbacken Adrian Sundberg var disciplinerad och brytsäker och anfallaren Gustav Salomonsson slet hårt på topp.

Bäst på plan var Timrås vesselsnabbe målvakt Thawa Singkok som nöp tiotalet frilägen och svarade för andra publikknipande insatser.

 

Svartviks IF 2 emblemIFK Timrå Herr 2 emblem 
Svartviks IF 2 - IFK Timrå 2 2-0
26 juni 2024 - 19:00 - Svartviks IP
1-0 Filip Wolf (17)
2-0 Gustav Salomonsson (42)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik: 48

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer