Svartvik får vänta ett tag till för att fira seriesegern efter mållöst möte på Camp Mitthem

14 sep 2024 Div. 4 Medelpad

Vid seger borta mot Kraftfull hade Svartvik säkrat seriesegern. Men mötet på Camp Mitthem slutade mållös.
- Och hade inte vår målvakt Marcus Stenman gjort en jätteräddning på en frispark hade vi kunnat förlorat, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

Det märktes att det var två topplag som möttes på Camp Mitthem och de bjöd på en riktigt bra fotbollsmatch. Svartvik inledde bäst första kvarten men sedan tog Kraftfull över men några mål blev det inte under den första halvleken.
Svartvik öppnade åter bäst i den andra halvleken och hade sedan det mesta av initiativet medan hemmalaget inte var ofarliga på sina omställningar.
Målen lyste dock med sin frånvaro. Gustav Salomonsson fick ett öppet läge med timman spelad men målvakten fredade sitt mål med en snygg benparad.
Kraftfull hade i sin tur en mäktig frispark med kvartemn kvar som det var Svartviks keeper Marcus Stenmans tur att göra en kvalificerad räddning på.
Det hela utmynnade i 0-0 där det bjöds på fin fotbollsunderhållning och det var bara målen som saknades. Ett bevis på att även en mållös match kan vara sevärd.

- Vi hade säkrat seriesegern om vi vunnit men det här var höstens tuffaste match. I den första halvleken öppnade vi bra men sedan var vi alldeles för stressade i uppspelsfasen samtidigt som vi var för passiva i vårt eget presspel och de hade onödigt mycket boll. I andra vred vi tillbaka matchbilden och hade bättre kontroll på matchen men fick inte till något avgörande. Istället hade vi kunnat förlora om inte vår målvakt gjort en jätteräddning på deras frispark, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

Marcus Stenman i Svartviks mål är redan nämnd. 17-årige Elias Algotsson visade personlighet och var lugn och följsam med bollen på sin defensiva mittfältsplats.

(inga kommentarer från Kraftfull då de avböjt medverkan)

Statistik div 4 Medelpad 2024

Michell Laurin flyttades upp från pojklaget - tackade med att göra ett hattrick för Kuben 2

16-årige Michell Laurin flyttades upp från pojklaget och tackade för förtroendet med att göra hattrick när Kuben 2 lade Essvik på rygg med 4-2.- Vi hö...

Efter en säsong länge utan vinster tog idag Sunds sin andra raka då man vann med 5-4 över topplaget Kovland. Men det blev lite nerv på slutet när KIF ...