Svartvik fortsätter att vara svårstoppade - vann toppmötet på Söråkers IP: "Magisk fotboll i en timma"

10 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Svartviks nytillskott från Kubem Eddie Franzon, svarade för två av målen när serieledarna vann toppmötet på Söråkers IP med 4-2.
- Vår första timma hörde hemma i en betydligt högre serie än division 5, berömmer Svartviks tränare Carl Bergseije.

Skulle det bli serietvåan Söråker som skulle knyta upp svansen på obesegrade ledarna Svartvik hemma på konstgräset?

Svaret skulle bli ett rungande nej då gästerna bjöd på drömfotboll på det våta underlaget men det dröjde till halvtimman innan återvändaren från Kuben Eddie Franzon kunde nicka in 0-1 efter en målvaktsretur.

Hampus Olsson dubblade sedan ledningen med fem minuter kvar av halvleken och sju minuter in i andra höll sig åter Eddie Franzon framme och 0-3 lystes upp på resultattavlan.

Efter timman spelad avtog Svartviks offensiv och Söråker fick mer att säga till om och med knappa 20 minuter kvar fick man till en reducering via Erik Edström-Petrés straffspark sedan en bortaförsvarare gått för hårt upp i ryggen på Johan Kolbäck.

Hemmalaget hade ett par bud på ytterligare reducering vilket gett matchen en osannolik nerv men Svartvik kunde ta hem sin tionde victoria. Svartvik hade förövrigt en fjärde boll i Söråkers mål, men som blev bortdömt för offside.

- Vår första timma hörde hemma i en betydligt högre serie än division 5. Att gå ut och dominera som vi gjorde mot serietvåan utan Hampus Andersson och Christoffer Nerkman är stort. Kändes som att vi slog hundratusen passningar ikväll. Blev lite frustrerat efter att de fått en tveksam straff och vi ett korrekt mål bortdömt för offside, berömmer Svartviks tränare Carl Bergseije.

- I första halvlek fick Svartvik göra lite som de ville och tryckte ner oss i planen. Vi tajtade till det bättre centralt i andra och vi blev inte lika djupa utan kom upp mer i banan utan kunde reducera. Efter målet hade vi momentum och hade bud på ett 2-3-mål. Tar med oss att vi var två lag som kampade i andra halvlek och inte bara ett, säger Söråkers tränare Jonas Nordström.

I Svartvik imponerade mittbacken Henrik Svanström för sitt passningsspel och sin säkerhet i det defensiva. Nygamle Eddie Franzon kom in och bidrog med både två mål och energi.

I Söråker hyllar vi kollektivet för sin andra halvlek.

Domaren Thomas Thunström svarade för en bra insats, tydlig och konsekvent och hade en bra dialog med spelare och ledare.

 

Söråkers FFSvartviks IF

Söråkers FF - Svartviks IF 1-3
10 augusti 2023 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Eddie Franzon (29)
0-2 Hampus Olsson (40)
0-3 Eddie Franzon (52)
1-3 Erik Edström-Petré (79, straff)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 16 i regnet
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer