Svartvik obevekliga - fem-etta över IFK Timrå idag: "Fantastisk match av oss"

7 sep 2024 Div. 4 Medelpad

Svartvik stormar mot serieseger! Idag ordnade man en fem-etta hemma på Hemmanet mot IFK Timrå, ett lag som jagar andraplatsen efter just Svartvik.
- En fantastiskt bra genomförd match av oss, berömmer Svartviks tränare Carl Bergseije.

Nykomlingarna Svartvik tog ännu ett kliv mot en ny serieseger efter att ha avfärdat IFK Timrå hemma uppe på Hemmanet med klara 5-1.
Tristan Lindblom gjorde 1-0 efter dryga kvarten och i mitten av halvleken utökade man till 2-0 sedan en Timråspelare styrt in ett inspel i egen bur.
Men Tayser Shiqwara trollade minuten därpå fram en reducering från ingenting och plötsligt var det game on. Ett tag till i alla fall.

Innan pausvilan rann nämligen Christoffer Nerkman igenom, rundade målvakten och rullade in 3-1. Ett mål som mer eller mindre säkrade segern trots att en dryg halvlek återstod.
Svartvik bevakade mer eller mindre sin ledning efter paus innan Danne Johansson satte dit både fyran och femman sista knappa tjugan.

- En fantastiskt bra genomförd match av oss och siffrorna borde ha varit större efter den första halvleken och 5-1 till slut speglade nog matchen då de var ihåliga på mitten och vi kom ofta runt på högerkanten och skapade chanser, berömmer Svartviks tränare Carl Bergseije.

- Svartvik är ju serieledare av en anledning och de står i en egen klass. Vi gör annars en okej insats men de var duktiga på att utnyttja våra misstag, säger Timrås tränare Victor Selander.

Tristan Lindblom och Love Hagstedt firade stora triumfer med sitt samspel på högerkanten och i mittförsvaret styrde och ställde Hampus Andersson i vanlig ordning.
- Jag kommer inte att tillåta Hampus att lägga av om vi går upp i trean, säger Carl Bergseije.
I Timrå stack defensive mittfältaren Wilmer Moxén ut lite extra för sin fina andra halvlek med många bollvinster på mittfältet.

 
Svartviks IFIFK Timrå Herr
Svartviks IF - IFK Timrå 5-1
7 september 2024 - 14:00 - Svartviks IP
1-0 Tristan Lindblom (16)
2-0 självmål (23)
2-1 Tayser Shiqwara (24)
3-1 Christoffer Nerkman (38)
4-1 Daniel Johansson (72)
5-1 Daniel Johansson (85)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 93
Matchfakta
 
Lokalfotbollen tippar: 4-2. Svartviks väg mot trean är öppen sedan man gjort ett ryck i tabellen medan Timrå fortfarande har chansen att nå en kvalplats. Brukar alltid bli sevärda matcher mellan dessa lag som följt varandra sedan omstarten i sexan för ett par år sedan. Prestigemöte!

Michell Laurin flyttades upp från pojklaget - tackade med att göra ett hattrick för Kuben 2

14 sep 2024 Div. 4 Medelpad

16-årige Michell Laurin flyttades upp från pojklaget och tackade för förtroendet med att göra hattrick när Kuben 2 lade Essvik på rygg med 4-2.- Vi hö...

Läs mer

Svartvik får vänta ett tag till för att fira seriesegern efter mållöst möte på Camp Mitthem

14 sep 2024 Div. 4 Medelpad

Vid seger borta mot Kraftfull hade Svartvik säkrat seriesegern. Men mötet på Camp Mitthem slutade mållös.- Och hade inte vår målvakt Marcus Stenman gj...

Läs mer

Sund har vaknat till - vann målrik match över topplaget Kovland

14 sep 2024 Div. 4 Medelpad

Efter en säsong utan vinster tog idag Sunds sin andra raka då man vann med 5-4 över topplaget Kovland. Men det blev lite nerv på slutet när KIF hämtad...

Läs mer

Oliver Andersson enda målskytten i chansfattig match på Thulevallen

14 sep 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev en chans- och målfattig tillställning på Thulevallen när Brukets Blå tog emot Selånger 2. Kampens enda fullträff stod hemmalagets Oliver Ande...

Läs mer

IFK Timrå vann kamratmötet med IFK Sundsvall

14 sep 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå satt i förarsätet hela matchen hemma mot kamratkollegorna från Sundsvall och kunde ta hem en uddamålsseger på fem.(mer info kommer)

Läs mer

Målvakternas match när Selånger 2 och Essvik möttes: "Egentligen ingen 0-0-match"

7 sep 2024 Div. 4 Medelpad

Målvakterna Anton Näsberg i Selånger 2 och Michel Sjödal i Essvik spikade igen nere på Campingplanen och såg till att det blev 0-0. Det är inte ofta s...

Läs mer