Svartvik tappade sina första poäng när Alnö 2 hämtade in 0-2-unerläe: "Höjde oss i andra"

25 maj 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik ledde med 2-0 mot Alnö 2 uppe på Hemmanet och såg ut att gå mot ännu en seger.
Då slog gästerna tillbaka och med två snabba mål i inledningen av den andra halvleken såg Alnö 2 till att man kunde resa hem med en poäng.
- Vi tog tag i det i andra och höjde oss, säger Alnötränaren Salo Gavador.

Med halvtimman spelad smög Nicola Wikner upp mot den bortre stolpen och kunde nicka in en Svartvikhörna fram till 1-0 hemma på Hemmanet.

I slutet av halvleken fick Emil Gabrielsson ett instick in i straffområdet efter några kombinationer som bland annat innehöll en klackspark och utökade till 2-0 och Svartvik såg ut att gå mot sin fjärde raka vinst.

Men i inledningen av den andra halvleken slog gästande Alnö 2 tillbaka. Efter en frisparkslyftning in i straffområdet och en luftduell hamnade bollen hos Leo Johansson som fick på en bra träff och bollen gick upp i nättaket via hemmamålvakten Wille Stenmans händer.

På en ny fast situation hamnade bollen hos Alex Tomley som tryckte ner den i bortre hörnet, 2-2.

Båda lagen gick därefter för full pott men bra målvakter och oskärpa i avsluten gjorde att resultatet stod sig speltiden ut och Svartvik tappade inte bara sina första poäng utan även serieledningen till Selånger 2.

- Tycker vi skulle haft en frispark i duellen före deras 2-2-mål. Men det är inte där vi förlorar poängen idag. Vi når inte upp till vårt vanligtvis fina passningsspel och i andra fick vi problem med deras längre bollar. Sett till 90 minuter var oavgjort rättvist även om vi kanske hade flest klara chanser, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

- De är bättre i första men vår halvlek är helt OK. Vi läste deras spel med tre på mitten, ändrade vårt spelsätt inför andra och tog tag i det och höjde oss det där extra och går ikapp. Därefter hade det kunnat slutat hur som helst då båda lagen hade frilägen, säger Alnötränaren Salo Gavador.

Ingen höjde sig det där extra i Svartvik medan alla i Alnö, från målvakt till anfallare plus de som kom in från bänken ska ha cred för sin "poängstöld".

 

Svartviks IFAlnö IF 2

Svartviks IF - Alnö IF 2 2-2
25 maj 2023 - 19:00 - Svartviks IP
1-0 Nikola Wikner (31)
2-0 Emil Gabrielsson (42)
2-1 Leo Johansson (49)
2-2 Alex Tomley (57)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 68
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer