Svartvik vann den uppskjutna matchen mot IFK Sundsvall - Gustav Salomonsson gjorde mål mot sitt förra lag

25 jun 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall skulle ha mött serieledarna Svartvik i tisdags uppe på Balders men blev uppskjuten. Naturgräsplanen var stängd för spel och konstgräsplanen var upptagen av en flickmatch, IFK:s andra uppskjutna match på kort tid. Matchen spelades istället ikväll och den vann Svartvik med 2-0.
- Det var rena tropikvärmen och en fantastisk plan, den bästa vi spelat på i år. Men tyvärr var inte vårt spel av samma klass men vi vinner ändå rättvist, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

Den uppskjutna matchen från den 12 juni mellan IFK Sundsvall och Svartvik spelades i afton och det blev bortaseger på Balders fantastiska gräsplan.
Anfallsduon Tristan Lindblom och Gustav Salomonsson prickade in varsitt mål när Svartvik tog hem en 2-0-victoria och går in i sommarlovet med tre nya poäng och serieledning.
Tristan satte 0-1 i den tolfte minuten sedan han fått en djupledsboll från en försvarare rakt emellan IFK:s mittförsvar och fri med målvakten placerade han in bollen till höger om denne.

Hemmalaget hade det tufft i värmen under den första halvleken men fick till en gyllene kvitteringschans då Hamidou Gaye fick ett friläge efter ett Svartviksinkast (!) men Marcus Stenman knep friläget.
Spelet jämnade ut sig i den andra halvleken och båda lagen hade lägen till nätkänning och i den 71;a minuten fick inhopparen Gustav Sallomonsson en "cutback" från lagkompisen Love Hagstedt, tog emot bollen och rullade in den förbi hemmakeepern, 0-2 och matchen avgjord.

- Det var rena tropikvärmen och en fantastisk plan, den bästa vi spelat på i år. Men tyvärr var inte vårt spel av samma klass. Vi förde spelet men hade svårt att ta oss förbi deras låga försvar, då fungerade vårt längre spel bättre och det är på en sådan boll som vi kan ta ledningen. I andra hade båda lagen chanser att göra mål, ofta på egna misstag, men vi lyckades få in det förlösande andra målet och jag tycker nog att vi vinner rättvist, säger Svartviks tränare Carl Bergseije vars lag nu befäster serieledningen över sommaruppehållet.

- Vi har massor av skador, sjukdomar, bortresta spelare och en som är långtidsavstängd. Har aldrig varit så nära under min tid att lämna w.o.. men några gamla IFK-kämpar ställde upp med kort varsel och såg till att vi kunde spela matchen. Vi gör ingen bra första halvlek även om vi har ett friläge till att göra 1-1 men de leder rättvist. I andra steppar vi upp och skapar tillräckligt med chanser för att få med oss en poäng men istället gör de 0-2, säger IFK Sundsvalls sportchef Mikael Kotermajer.

Marcus Stenman i Svartviks mål var lugn och trygg och tog det han skulle plus några lägen till. I övrigt var det få som nådde normal standard. I IFK Sundsvall ska det ges en stor eloge till André Grim, Victor Fahlberg, Nils Backlund, och Jimmy Söderberg som ställde upp med kort varsel och visade IFK-hjärta. I övrigt var Hamidou Gaye företagsam och gjorde allt utom mål plus även till Kevin Berg på mitten.

 

IFK Sundsvall emblemSvartviks IF emblem 
IFK Sundsvall - Svartviks IF 0-2
25 juni 2024 - 20:00 - Baldershovs IP Konstgräs (uppskj. från 11 juni)
0-1 Tristan Lindblom (12)
0-2 Gustav Salomonsson (71)
Domare: Omar Meqbil
Publik: ej räknad
Matchfakta

Svartvik vann den uppskjutna matchen mot IFK Sundsvall - Gustav Salomonsson målade mot sitt förra lag

25 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll spelades den uppskjutna matchen från den 11 juni i Medelpadsallsvenskan mellan IFK Sundsvall och Svartviks IF. Det blev bortaseger med 2-0 seda...

Läs mer

Selim-effekten håller i sig - ikväll vann Kraftfull över Kovland

19 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Tränarbytet i Kraftfull verkar ha gett effekt. Med Salem Abdul vid rodret tog man ikväll hem sin fjärde raka seger efter 3-1 mot topplaget Kovland.- E...

Läs mer

Seger för Selånger 2 efter "sportsligt självmål" och hattrick av Gustav Åsell

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Gustav Åsell svarade för ett hattrick i en match där Selånger 2 vände 1-2 med tre raka mål där man ändå bjudit IFK Sundsvall på ett självmål sedan man...

Läs mer

Danne Johansson sköt Sund i sank, gjorde sex av Svartviks åtta mål - på raken

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Danne Johansson gjorde sex mål på raken när Svartvik körde över Sund med hela 8-0. Och det på Maland till råga på allt.- I andra halvlek spelade vi ut...

Läs mer

Efter fem raka utan vinst - Marcus Sawert tvåmålsskutt för Essvik på Thulevallen: "Skönt med en seger igen"

18 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Efter fyra matcher utan vinst var Essvik tillbaka på vinnarspåret efter 3-1 på Tnulevallen mot ett formstarkt Matfors.- Skönt med en seger igen, det v...

Läs mer

Filip Häggström och Gustav Lange målgörare när Brukets Blå klådde Kuben 2

16 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Trots en man mindre i 20 minuter vann Brukets Blå med 2-0 borta mot Kuben 2.- Efter vår utvisning möblerade vi om och tillät dem ha mycket boll samtid...

Läs mer