Svartvik vann hemma mot Selånger 2 på en slirig plan

27 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik tog ännu en seger, denna gång med 4-2 hemma på ett slipprigt Hemmanet.
- Planen var på rätt sida om spelbarhet och vi avgör med två snabba direkt efter pausvilan då vi går från 2-1 till 4-1, säger tränaren Carl Bergseije.

Förutsättningarna på ett blött Svartvik IP var att hemmalaget saknade tio ordinarie spelare medan Selånger 2 inledde med enbart elva spelare, inga på bänken.
Det var två unga lag som tog planen i besittning och gästerna inledde piggast och vaskade fram en rejäl chans när högerbacken Oskar Erlandsson tog sig hela vägen fram men hemmakeepern Wille Stenman avvärjde.
Istället blev det Svartvik som tog ledningen i den 20:e minuten genom Emil Gabrielsson men Selånger replikerade med.halvtimman spelad. Alexander Viklund fick på en bra träff från 20 meter och bollen satt perfekt i krysset.

En som inte saknades i hemmalaget var målsprutan Daniel Johansson och det var även han som återgav Blackbay ledningen i den 38:e minuten.

Bara två minuter in i andra satte André Sundberg 3-1 och nästan direkt på kom även 4-1 via William Sjödal.

SSK gav inte tappt och i mitten av den andra halvleken krympte man avståndet då Oskar Erlandsson tog revansch och nickade in lagets första mål för året på hörna.

SSK hade därefter ännu en boll i hemmamålet men som blev avvinkat för offside så det blev aldrig någon riktig nerv på slutet.

- Planen var slirig men på rätt sida om spelbarhet och vi avgör med två snabba mål direkt efter pausvilan då vi går från 2-1 till 4-1. Trodde det skulle bli en tuff match om vilket lag som skulle ta kontrollen men de backade hem och överlät initiativet till oss. Lite smolk i glädjebägaren var att vår målvakt William Stenman gjorde illa knät när han kolliderade med en av deras spelare i en utrusning, säger tränaren Carl Bergseije.

- Vi gör en bra första halvlek där vi inleder piggt och kunde gjort 1-0. I andra får de två snabba mål men trots 1-4-underläge ger vi aldrig upp utan kämpar vidare och gör 2-4 och även 3-4, som dock blev bortdömt för offside. Vi möts igen om två veckor och då ska vi ta revansch, lovar Selångertränaren Juan Medina.
Svartviks avbytare Mikael Brännstrlöm och Mattias Johansson kom in från bänken och hjälpte till att stänga matchen.

 

Svartviks IFSelånger FK 2

Svartviks IF - Selånger FK 2 4-2
27 augusti 2023 - 14:00 - Svartviks IP
1-0 Emil Gabrielsson (20)
1-1 Alexander Viklund (30)
2-1 Daniel Johansson (38)
3-1 André Sundberg (46)
4-1 William Sjödal (49)
4-2 Oskar Erlandsson (68)
Domare: Mahar Usew
Publik: 75
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer