Tajt försvarsspel och vassa kontringar bakom Sidsjö-Böles tre poäng på Nedansjö IP

15 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Efter fyra raka förluster spelade Sidsjö-Böle hem sin andra raka seger efter 3-0 borta mot Nedansjö. Henrik Sahlén öppnade målskyttet och Oskar Lund och Alexander Sundström följde upp med varsitt mål.
- Vi svarade för en tajt insats bakåt och kontrade vasst, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Nedansjö öppnade friskt men det var Sidsjö-Böle som kunde ta ledningen efter knappa kvarten efter en omställning där Henrik Sahlén bröt sig fri och satte 0-1.

Hemmalaget gav inte tappt men hade svårt att bryta ner gästernas försvar samtidigt som man fick akta sig för vassa omställningar.

Matchen kom att avgöras definitivt med fem minuter kvar då Oskar Lund löpte sig fri och placerade in 0-2 efter en bollvinst på egen planhalva och kontring.

I slutminuten samarbetade de båda målskyttarna då Henrik Sahlén nickade in Oskar Lunds välavvägda frispark fram till 0-3 i hård kamp med lagkamraten Alexander Sundström och det blev den senare som krediterades för målet av domaren

Efter fyra raka förluster har Sidsjö-Böle nrytit denna trista svit och har nu två raka treor.

- Vi svarade för en tajt insats bakåt och flyttade över bra i positionerna santidigt som vi kontrade vasst, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf, som själv fick hoppa in i den andra halvleken efter en kvart, men tvingades utgå med en sträckning.

- Vi gör tyvärr en blek insats idag. Öppnar starkt första kvarten, skapar bra tryck och har några vassa chanser. Sedan kontrar de in 0-1 och efter det blir vi försiktiga och slarviga i passningsspelet resten av halvleken. Totalt sett en av våra sämsta denna säsong. Den andra halvleken äger vi till fullo, men de försvarar sig bra och vi är ineffektiva. I slutet kontrar de in två mål då vi går för en kvittering. Vi glömmer detta och ser istället fram emot kommande derby mot Stöde, tyckte Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking, efter matchen.

I Sidsjö-Böle plussar vi för en gedigen laginsats men med en extra stjärna i kanten för målgörarna Henrik Sahlén och Oskar Lund samt till comebackande mittbacken Johan Wänglund.
I Nedansjö kan samtliga bättre.

 

Nedansjö IKSidsjö-Böle IF

Nedansjö IK - Sidsjö-Böle IF 0-3
15 juni 2023 - 19:00 - Nedansjö IP
0-1 Henrik Sahlén (14)
0-2 Oskar Lund (85)
0-3 Alexander Sundström (90)
Domare: Mahar Usew
Publik: 43
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer