Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.
Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolårets Ettanlag Boden.
- Vi har en ganska bra bild av vad som väntar, säger Jenny Nilsson som coachar idag då Paul Thompson är bortrest

Ifjol skiljde det två divisioner mellan Lucksta och Boden. Men då LIF avancerade från trean och Norrbottningarna åkter ur Ettan Norra möts man nu i division 2 Norrland där ett revanschsuget Lucksta, förlust i premiären borta mot Umeå FC Akademi, ska försöka rå på ett av de topptippade förhandskandidaterna. BBK som fick sin premiär hemma mot Gottne avbruten på grund av snökaos och begår därför sin "riktiga" seriepremiär idag.

Paul Thompson är bortrest och laget coachas idag av Jenny Nilsson.

Jenny, ni möter topptippade Boden. Hur ska ni studsa tillbaka efter premiärförlusten mot UFC Akademi?
- Det gick snabbt för oss att samla oss efter premiären. Klart att det på papper såg värre ut men känslan var redan i bussen att det var små taktiska saker vi måste justera och det gjorde vi klart redan då. Vi har haft otroligt bra träningar sedan dess så det känns som vi alla i laget tagit erfarenheten av en nervig premiär iryggen och gått vidare.

Några ändringar i startelvan, sjukdomar eller skador?
- Andres Escobar skadade baksida lår mot Umeå Akademi så han vilar idag men annars är alla från förra veckan redo plus någon till som inte åkte med senast. Startelvan håller vi lite till på.

Vad vet du om Boden?
- Alla lag blir ju nya för oss men utifrån de videoanalyser vi kunnat göra så har vi en ganska bra bild av vad som väntar. Vi vet om att de haft en del omsättning i laget som det vanliigtvis blir sedan man åkt ur en division men vi glömmer ändå inte att de har division 1-nivå med sig.

Och avslutningsvis, vem avgör för er?
- Vi har många som är sugna att spräcka nollan för oss och speciellt i en hemmapremiär. Så jag säger först till kvarn till alla i startelvan.

Omgång 5: Sex gula kort men inga mål när Lucksta tog emot topplaget Ytterhogdal

28 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå förra helgen, 3-1 över Täfteå.I afton väntade en ny hemmamatch (nåja, den ...

Läs mer

Omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer