Timrå 2 tappade 2-0-ledning till 2-2 mot Alnö U - samtliga mål gjorda i medvind

19 maj 2024 Div. 5 Medelpad

I den första halvleken gav Viggo Rolandsen Timrå 2 ett 2-0-försprång i medvinden men efter paus var det Alnö 2:s Justin Odoemelams tur att näta dubbelt vilket gav ett 2-2-resultat.
- Efter ett snack i paus kom vi ut i andra och fick en helt annan skjuts i spelet, säger Alnös tränare Mattias Gustafsson.

Ett ungt IFK Timrå 2, med flera pojklagsspelare som gjorde seniordebut, öppnade piggt och redan efter fem minuter fintade sig Viggo Rolandsen förbi en försvarare och placerade in bollen i bortre hörnet.
Alnö U tog över det mesta av bollinnehavet men fick inte så mycket uträttat, då kändes hemmalagets kontringar giftigare. Och det var efter en sådan i den 34:e minuten som utmynnade i en hörna och på en retur efter den dundrade Viggo Rolandsen in bollen i fram till 2-0 och man hade sedan bud på ett tredje mål innan halvtid.
- Ja, vid hade verkligen medvind i dubbel bemärkelse, säger Timråtränaren Jocke Moxén.

I den andra halvleken skärpte gästerna till passningsspelet och var mer fokuserade på uppgiften och knappt tio minuter in i halvleken reducerade Justin Odoemelam och i den 72:a dundrade samme man, nåja, ham är 16 bast, in en stenhård frispark från distans i medvinden och med solen i nyllet var hemmakeepern maktlös på projektilen.
Därefter var det ett Alnö som jagade ett tredje mål men ett allt sloknande hemmalag lyckades freda sig och matchen slöt 2-2 och sett till de båda halvlekarna ett rättvist resultat till slut måste man ändå säga.

- Med 12-14 spelare på sjuklistan och annan frånvaro fick vi plocka in åtta killar från P16-17-laget som fick göra seniordebut och de visade att de vill vara med och kampa om en plats i fortsättningen. Visade ingen som helst respekt och klev bara in och körde så länge bensinen räckte vilket var en timma ungefär. Att de blev trötta är givetvis naturligt men de fortsatte ändå hela tiden att kriga och vi får också med oss poäng, säger Jocke Moxén.

- Vi gör en riktigt dålig första halvlek där vi inte följer uppsatt plan. Efter ett snack i paus kom vi ut i andra och fick en helt annan skjuts i spelet, och inte bara tack vare medvinden, och gör två fina mål men bränner därefter flera frilägen, säger Alnötränaren Mattias Gustafsson.

I Timrå ville man hylla samtliga pojklagsspelare, dels för att de ställde upp med kort varsel, spelade fin fotboll och aldrig vek ner sig trots att man blev rejält trötta. Ingen nämnd, ingen glömd av dessa. Den som stack ut lite extra i Alnö var tvåmålsskytten Justin Odoemelam som utöver de båda fullträffarna bjöd på en stark insats spelmässigt.

 

IFK Timrå Herr 2 emblemAlnö IF Herr utv emblem 
IFK Timrå 2 - Alnö IF U 2-2
19 maj 2024 - 19:00 - Timrå IP Konstgräs
1-0 Viggo Rolandsen (5)
2-0 Viggo Rolandsen (34)
2-1 Justin Odoemelam (54)
2-2 Justin Odoemelam (72)
Utvisning Alnö U: Lucas Parment (85, könsord)
Domare: Karolin Holmberg
Publik: 62
 

Statistik div 5 Medelpad, Östra

IFK Timrå 2 ändade Svartvik 2:s fina svit på tio raka utan förlust

15 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Tio matcher utan förlust blev Svartvik 2:s svit innan IFK Timrå 2 ändade den via en 2-0-seger.- Alla förluster är oväntade då vi alltid går för att vi...

Läs mer

Tommy Stenqvist gjorde hälften av Södermalms mål i 4-1-segern på Stöde IP.

15 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Tommy Stenqvist tidiga mål satte tonen på Stöde IP när Södermalm vann med 4-1. Den gamöe hockeybacken satte en syl till i matchen.- Fantastiskt fin la...

Läs mer

Hattrick av David Sulaiman när Kungsnäs vann seriefinalen mot Sidsjö-Böle

14 sep 2024 Div. 5 Medelpad

David Sulaiman var på målhumör när Kungsnäs i praktiken säkrade seriesegern och uppflyttning till Medelpadsallsvenskan via 5-1 över Sidsjö-Böle i topp...

Läs mer

Oavgjort i svängig match på Skogsvallen

14 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev svängigt värre på Skogsvallen. Östavall ledde med 2-0 men gästande Sundsvalls FF vände med tre raka fullträffar innan Fredrik Löfgren utjämna...

Läs mer

Faith Mbelle Basaringi-Eringo kvitterade när Hassel hämtade upp tvåmålsunderläge på Viskans IP

14 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Wiskan ledde med både 2-0 och 3-1 men Hassel jobbade sig ikapp. Kvitteringsmålet satte Faith Mbelle Basaringi-Eringo med tio minuter kvar.- Trist att ...

Läs mer

Äkta hattrick av Johan Kolbäck när Timrå 2 tog hem en fem-etta i derbyt mot Söråker

11 sep 2024 Div. 5 Medelpad

I ovädret uppe på Löta var Johan Kolbäck på spelhumör och gjorde ett äkta hattrick redan i den första halvleken mot sitt gamla lag när IFK Timrå 2 tog...

Läs mer