Timrå, Kovland och Njurunda vinnare i den första DM-omgången - kryss i den tredje mellan SFF vs Matfors

17 feb 2024 DM, damer

Under lördagen är det damerna i fokus när det gäller DM och i den första matchen vände IFK Timrå 0-1-underläge mot Medskogs i paus till en 2-1-vinst, segerskytt Tella Åström. Även förmiddagens andra match slutade med en uddamålsseger, 2-1 till Kovland över Stöde, där Malin Nilsson avgjorde för KIF med sex minuter kvar. Den tredje matchen, Sundsvalls FF vs Matfors, slutade med ett kryss. I dagens avslutande match svarade Moa Persson för två mål när Njurunda körde över Sidsjö-Böle med hela 5-0.

DM Damer, Grupp 2

Medskogsbron tog lite överraskande ledningen efter ett fint anfall som avslutades med ett distansskott av Cecilia Hjelm som landade perfekt i gaveln.
I andra satte division 2-laget Timrå en högre press och kvitterade tidigt genom Milia Nylund och i slutminuterna hamnade en flipperboll framför fötterna på nyförvärvet Tella Åström som nöp till, stolpe in.
- Det hade gott kunnat fått sluta med ett 1-1-resultat. Vi hade lägen till ett 2-0-mål i första och ett ledningsmål efter deras kvittering i andra. Kändes som att Timrå blev lite stressade av vår fina insats, säger Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.
- Spelmässigt tycker jag vi gör en riktigt bra match för att vara den första för säsongen på stor yta. Vi hittar de ytor och kombinationer vi tränat på. Vi skruvar på små detaljer i halvtid där vi också får utdelning och kan vända och vinna matchen, säger Timrås tränare Malin Gröning.

IFK Timrå DamMedskogsbrons BK
IFK Timrå - Medskogsbrons BK 2-1
17 februari 2024 - 08:00 - Nordichallen
0-1 Cecilia Hjelm (13)
1-1 Milia Nylund (28)
2-1 Tella Åström (47)
Domare: Elias Kling
Publik: 55
Matchfakta
 
Efter en mållös första halvlek tog Kovland ledningen tidigt in i andra via Jonna Wistrands långskott men Stödes evige goalgetter Clara Högbom replikerade ganska omgående med att stöta in en målvaktsretur.
Med sex minuter kvar brött KIF:s nyförvärv Malin Nilsson ett uppspel, tog ner bollen och från långt håll lyfte hon in segermålet över målvakten och in i det tomma målet.
- Vi kämpade till oss segern idag. Stundtals såg det bra ut, speciellt i andra halvlek då vi klev dit hårdare och kom mer runt med på kanterna, säger Kovlands tränare Charles Merchant.
- Kul att vara igång på stora ytor och trots förlusten är vi nöjda med vårt spel, säger Stödes tränare Emilia Johansson.
Kovlands IFStöde IF
Kovlands IF - Stöde IF 2-1
17 februari 2024 - 09:00 - Nordichallen
1-0 Jonna Wistrand (30)
1-1 Clara Högbom (33)
2-1 Malin Nilsson (44)
Domare: Jordan Blomqvist
Publik: 43
Matchfakta
 

DM Damer, Grupp 3

Premiären i grupp 3 slutade med ett kryss,
Sundsvalls FF tog ledningen efter ett inspel där Darin Tammo visade offervilja och glidtacklade in bollen vid den bortre stolpen.
Matfors kvitterade tidigt i andra genom Elin Sundell och 1-1 stod sig speltiden ut.
- De gjorde mål på sin enda chans och det var på en bjudning från oss, missförstånd mellan målvakt och backlinje. Annars gör vi en helt okej match med tanke på att det var första gången ute på stora ytor på flera månader. Visst finns det fortfarande mycket att putsa på förstås men i det stora hela är jag nöjd, säger SFF-tränaren Stefan Edberg.
(hoppas på info även från Matfors)

Sundsvalls FFMatfors IF Dam
Sundsvalls FF - Matfors IF 1-1
17 februari 2024 - 10:00 - Nordichallen
1-0 Darin Tammo (13)
1-1 Elin Sundell (31)
Domare: Isac Gunnarsson
Publik: ej räknad
Matchfakta
 
I dagens avslutande DM-match tog Njurunda hem en komfortabel 5-0-seger över Sidsjö-Böle. Moa Persson svarade för två av målen, båda efter inbrytningar från kanten och avslut med sträckt vrist.
- Vi har tränat på bra under försäsongen och fick kvitto direkt. Vi skapade massor av chanser och gör också fem mål och visade upp fint flås, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.
- Idag var Njurunda vassare än oss på det mesta. De hade flera fina anfall och nyttjade båda sina kanter frekvent på ett effektivt sätt. De gjorde flera fina spelmål och var mer samspelta. Vi hade en helt ny backlinje på grund av sjukdomar, flera fick spela på ovana positioner, säger Sidsjö-Böles tränare Christian Jansson.
Sidsjö-Böle IF DamNjurunda IK 
Sidsjö-Böle IF - Njurunda IK 0-5
17 februari 2024 - 11:00 - Nordichallen
0-1 Ella Brugge (20)
0-2 Nellie Lauritzen (22)
0-3 Moa Persson (40)
0-4 Moa Persson (43)
0-5 Vima Holm (50)
Domare: Isac Gunnarsson
Publik: ej räknad
Matchfakta

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer