Timrå, Sundsvalls FF och Kovland söndagens vinnare i DM - Ströbergs volley dagens vackraste strut

12 feb 2023 DM, herrar

Timrås notoriske målskytt Tayser Shiqwara avgjorde dagens första kamp, den mellan Timrå och Sidsjö-Böle. I dagens andra vann Sundsvalls FF med klara 3-0 över Nedansjö och avslutningsvis spelade Kovland hem en trea mot Kraftfull efter det att den aldrig för gamle Christoffer Brännström satt dit spiken efter Tim Ströbergs dräparvolley fram till 2-1.

⚽️ Grupp 3

Tim Ströbergs helvolley blev matchavgörande när Kovland slog tillbaka Kraftfull

Söndagens avslutningsmatch blev en sevärd historia mellan två division 4-lag
1-1 och matchen stod och vägde lite drygt kvarten in i andra. Då fick Kovlands Tim Ströberg på en drömvolley och fem minuter senare säkrade den evigt unge Christoffer Brännström segern åt Kovland.
Kraftfull var långt ifrån ofarliga men Kovland hade planens lirare i mittförsvaret, Marcus Berglind som bröt och nickade bort allt.

- Det var stabilt hela vägen trots fem nya i startelvan och nytt spelsystem. Nästan oväntat bra för att vara första matchen. Kul också att Christoffer Brännström får göra mål i sin debyt trots att han helst vill spela mittback, säger Kovlands tränare Joel Falk.

- Efter vår kvittering till 1-1 kändes det som att vi låg närmast ett leedningsmål - då de fick sitt drömmål. Men trots förlusten är jag nöjd med vår första match då vi försökte rulla boll, även om det blev några enkla felpass emellanåt, säger Kraftfulls tränare Tobbe Persson.

Kovlands IF 1

FC Kraftfull - Kovlands IF 1-3
12 februari 2023 - 17:30 - Nordichallen
0-1 William Nilsson (22)
1-1 Omar Fatty (37)
1-2 Tim Ströberg (47)
1-3 Christoffer Brännström (53)
Domare: Petter Lindbom
Publik:
Matchfakta

⚽️ DM, Grupp 4

Klar seger för "nykomponerat" Sundsvalls FF i DM-premiären

Sundsvalls FF imponerade i fjolårets DM.
Nu har man, ett år senare, ett i stort sett nytt lag och starten i DM imponerar, 3-0 mot Nedansjö.
Daniel Medina satte tidigt ledningsmålet då hans inlägg droppade in i bortre gaveln. Därefter var matchen ganska jämn innan SFF med lite drygt tio minuter kvar dubblade ledningen genom Love Nordin. Därefter tröt både ork och motivation för Nedansjö och Victor Andersson kunde fastställa segersiffrorna efter ett fint anfall genom samtliga lagdelar.

- Vi har ett nykomponerat lag med nya och gamla spelare men visade prov på fint samspel redan i första matchen där även vår kondition visade sig hålla bra, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

- Fick ju en kalldusch direkt med deras "inläggsmål". Därefter repade vi oss och stod upp bra och både vi och SFF spelade oss till lägen. Vi jagade kvittering men när de gjorde 2-0 på straff gav vi mer eller mindre upp och de kunde även sätta trean. Det märks att vi ligger efter träningsmässigt men vi siktar på att vara i form när serien kör igång, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Sundsvalls FF HerrNedansjö IK

Sundsvalls FF - Nedansjö IK 3-0
12 febriari 2023 - 11:15 - Nordichallen
1-0 Daniel Medina (3)
2-0 Love Nordin (49, straff)
3-0 Victor Andersson (57)
Domare: Elias Kling
Publik:
Matchfakta

⚽️ DM, Grupp 5

Tayser Shiqwaras mål räckte till seger för IFK Timrå mot Sidsjö-Böle

IFK Timrå tog ledningen i mitten av den första halvleken mot Sidsjö-Böle sedan man vunnit boll och den notoriske målskytten Tayser Shiqwara hittat nätet efter Elias Granlöfs inspel. Ett mål som visade sig bli matchens enda även om Sidsjö-Böle hade sina chanser till utjämning.

- Vi provade att spela defensivt i första halvlek och flyttade upp spelet i andra men avsluten sitter inte där ännu. Men en bra start med seger för mig som är ny som tränare och för grabbarna så jag är nöjd, säger Timråtränaren Edin Muratovic.

- Trots förlusten är jag inte alltför nedslagen. Spelmässigt var vi inte sämre än dem och vi skapade flera chanser men den rätta skärpan finns av naturliga skäl inte där ännu. Vi är ett helt nytt lag men vi sliter och kämpar för varandra så grabbarna ska ha cred för sin insats, den lovar mer, säger Sidsjö-Böles nygamle tränare Mikael Eklöf.

Sidsjö-Böle IFIFK Timrå Herr

Sidsjö-Böle IF - IFK Timrå 0-1
12 februari 2023 - 10:00 - Nordichallen
0-1 Tayser Shiqwara (17)
Domare: Teodor Lundgren
Publik:
Matchfakta

Övriga grupper, tabell & resultat:
⚽️ DM, Grupp 1
⚽️ DM, Grupp 2

Nya datum för DM-kvartsfinalerna - men matcherna uppskjutna igen...

28 mar 2023 DM, herrar

Nya datum var klara för kvartsfinalerna i DM sedan de utsedda planerna varit ospelbara då de inte skottats. Nu visar sig att kvartsfinalerna skjuts på...

Läs mer

Lottat i DM-slutspelet - men matcherna skjuts på framtiden då spelbara planer saknas

16 mar 2023 DM, herrar

Lottningen i herrarnas DM-slutspel var klar men nu river Medelpads Fotbollförbund upp de tilltänkta datumena då kvartsfinalerna inte kommer att kunna ...

Läs mer

Danne Johansson sexmålsskytt när Svartvik krossade Söråker i sextondelsfinalen i DM

5 mar 2023 DM, herrar

Danne Johansson är stekhet redan i början av mars månad.I kvällens DM-sextondelsfinal, mellan vinnarna i grupp 4 och 5, prickade han inte in mindre än...

Läs mer

Lucksta, Alnö, Kuben och Selånger, IFK Sundsvall och Kovland vidare till DM-kvartsfinal

5 mar 2023 DM, herrar

Under söndagen spelas de sista matcherna i DM, grupperna 1, 2 och 3, och den avslutas med 1/16-finalen mellan Söråker och Svartvik där vinnarna blir e...

Läs mer

Söråker och Svartvik klara för DM-slutspelet - men Kraftfull får vänta till söndag för besked

3 mar 2023 DM, herrar

Nu ska gruppspelet avgöras och det hela inleddes i afton med matcher ur grupperna 3, 4 & 5.I grupp 3, där två lag går vidare, vände Kraftfull mot ...

Läs mer

Vilka går vidare från DM-gruppspelet? Lokalfotbollen har svaret

3 mar 2023 DM, herrar

Många har funderingar vilka som går vidare från gruppspelet i årets DM.Lokalfotbollen har svaret.På herrsidan tar sig ettorna och tvåorna från grupp 1...

Läs mer