Timrå, Sundsvalls FF och Kovland söndagens vinnare i DM - Ströbergs volley dagens vackraste strut

12 feb 2023 DM, herrar

Timrås notoriske målskytt Tayser Shiqwara avgjorde dagens första kamp, den mellan Timrå och Sidsjö-Böle. I dagens andra vann Sundsvalls FF med klara 3-0 över Nedansjö och avslutningsvis spelade Kovland hem en trea mot Kraftfull efter det att den aldrig för gamle Christoffer Brännström satt dit spiken efter Tim Ströbergs dräparvolley fram till 2-1.

⚽️ Grupp 3

Tim Ströbergs helvolley blev matchavgörande när Kovland slog tillbaka Kraftfull

Söndagens avslutningsmatch blev en sevärd historia mellan två division 4-lag
1-1 och matchen stod och vägde lite drygt kvarten in i andra. Då fick Kovlands Tim Ströberg på en drömvolley och fem minuter senare säkrade den evigt unge Christoffer Brännström segern åt Kovland.
Kraftfull var långt ifrån ofarliga men Kovland hade planens lirare i mittförsvaret, Marcus Berglind som bröt och nickade bort allt.

- Det var stabilt hela vägen trots fem nya i startelvan och nytt spelsystem. Nästan oväntat bra för att vara första matchen. Kul också att Christoffer Brännström får göra mål i sin debyt trots att han helst vill spela mittback, säger Kovlands tränare Joel Falk.

- Efter vår kvittering till 1-1 kändes det som att vi låg närmast ett leedningsmål - då de fick sitt drömmål. Men trots förlusten är jag nöjd med vår första match då vi försökte rulla boll, även om det blev några enkla felpass emellanåt, säger Kraftfulls tränare Tobbe Persson.

Kovlands IF 1

FC Kraftfull - Kovlands IF 1-3
12 februari 2023 - 17:30 - Nordichallen
0-1 William Nilsson (22)
1-1 Omar Fatty (37)
1-2 Tim Ströberg (47)
1-3 Christoffer Brännström (53)
Domare: Petter Lindbom
Publik:
Matchfakta

⚽️ DM, Grupp 4

Klar seger för "nykomponerat" Sundsvalls FF i DM-premiären

Sundsvalls FF imponerade i fjolårets DM.
Nu har man, ett år senare, ett i stort sett nytt lag och starten i DM imponerar, 3-0 mot Nedansjö.
Daniel Medina satte tidigt ledningsmålet då hans inlägg droppade in i bortre gaveln. Därefter var matchen ganska jämn innan SFF med lite drygt tio minuter kvar dubblade ledningen genom Love Nordin. Därefter tröt både ork och motivation för Nedansjö och Victor Andersson kunde fastställa segersiffrorna efter ett fint anfall genom samtliga lagdelar.

- Vi har ett nykomponerat lag med nya och gamla spelare men visade prov på fint samspel redan i första matchen där även vår kondition visade sig hålla bra, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

- Fick ju en kalldusch direkt med deras "inläggsmål". Därefter repade vi oss och stod upp bra och både vi och SFF spelade oss till lägen. Vi jagade kvittering men när de gjorde 2-0 på straff gav vi mer eller mindre upp och de kunde även sätta trean. Det märks att vi ligger efter träningsmässigt men vi siktar på att vara i form när serien kör igång, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Sundsvalls FF HerrNedansjö IK

Sundsvalls FF - Nedansjö IK 3-0
12 febriari 2023 - 11:15 - Nordichallen
1-0 Daniel Medina (3)
2-0 Love Nordin (49, straff)
3-0 Victor Andersson (57)
Domare: Elias Kling
Publik:
Matchfakta

⚽️ DM, Grupp 5

Tayser Shiqwaras mål räckte till seger för IFK Timrå mot Sidsjö-Böle

IFK Timrå tog ledningen i mitten av den första halvleken mot Sidsjö-Böle sedan man vunnit boll och den notoriske målskytten Tayser Shiqwara hittat nätet efter Elias Granlöfs inspel. Ett mål som visade sig bli matchens enda även om Sidsjö-Böle hade sina chanser till utjämning.

- Vi provade att spela defensivt i första halvlek och flyttade upp spelet i andra men avsluten sitter inte där ännu. Men en bra start med seger för mig som är ny som tränare och för grabbarna så jag är nöjd, säger Timråtränaren Edin Muratovic.

- Trots förlusten är jag inte alltför nedslagen. Spelmässigt var vi inte sämre än dem och vi skapade flera chanser men den rätta skärpan finns av naturliga skäl inte där ännu. Vi är ett helt nytt lag men vi sliter och kämpar för varandra så grabbarna ska ha cred för sin insats, den lovar mer, säger Sidsjö-Böles nygamle tränare Mikael Eklöf.

Sidsjö-Böle IFIFK Timrå Herr

Sidsjö-Böle IF - IFK Timrå 0-1
12 februari 2023 - 10:00 - Nordichallen
0-1 Tayser Shiqwara (17)
Domare: Teodor Lundgren
Publik:
Matchfakta

Övriga grupper, tabell & resultat:
⚽️ DM, Grupp 1
⚽️ DM, Grupp 2

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer