"Tjeckisk rockad" vände matchen för Alnö 2 mot topplaget Kovland

1 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde med 2-1 på Släda men hemmalaget vände till seger efter en taktisk dispossition.
- Vi gjorde en "tjeckisk rockad", det vill säga en hel del platsbyten inom laget vilket gav önskad effekt, säger Alnötränaren Micke Byström nöjt.

Kovland spelade bort sina chanser till serieseger i den förra omgången vilket märktes i dagens avslutningsmatch på ett slipprigt Släda IP mot Alnö 2.

Det hindrade emellertid inte Victoria Fast Sjölund att ge gästerna ledningen efter 20 minuters spel och KIF hade sedan lägen för en utökning.

Men strax innan halvtid kom Maya Byström in från kanten och fick på en perfekt träff med sträckt vrist och bollen satt otagbart i borte gaveln.

Tio minuter in i andra återgav Tella Åström Kovland ledningen innan man bytte in hela bänken för att ge alla speltid.

Då gjorde hemmatränaren en taktisk dispossition.
- Vi gjorde en "tjeckisk rockad", det vill säga en hel del platsbyten inom laget vilket gav önskad effekt, säger Alnötränaren Micke Byström nöjt.

I den 78:e minuten mötte Maja Bryner ett inspel från höger direkt med bredsidan och det var kvitterat.
- Då bytte de in flera av de utbytta spelarna igen, påpekar Micke Byström.

Men momentum låg nu hos hemmatjejerna och med tre minuter kvar av säsongen kom man djupt ner i Kovlands straffområde och på en passning bakåt nöp Doris Albecker på från straffområdeslinjen och segermålet var ett faktum.

Men utespelande KIF-målvakten Sara Svensson var nära att nicka in 2-2 på slutet så det var en match som levde i samtliga 90 minuter plus tillägg.

- Kovland spelar en fin fotboll och första halvan av den första halvleken var de övermäktiga oss. Därefter tog vi för oss mer och kom in i matchen och i den andra halvleken tar vi över, speciellt efter vår "tjeckiska rockad" då vi skapar fler chanser än dem och vinner till slut rättvist, säger Micke Byström.

- Aldrig kul att förlora en match men jag tycker ändå att vi gör en bra match och kanske borde avgjort i första då vi hade bra med lägen. När vi gjorde 2-1 luftade vi bänken för att ge alla speltid och även om vi förlorar matchen tycker jag att det var rätt att ge hela laget speltid. Lite surt att vi åkte på en omställning på slutet när de gör sitt segermål. Tycker annars att kryss varit mer rättvist. På det hela tagit är jag sjukt nöjd med tjejernas säsong där vi vinner grundserien och kommer tvåa i A-slutspelet efter storsatsande SDFF, säger Kovlands tränare Challe Merchant.

I Alnö 2 ger vi extra beröm till "kärnkraftverket" Doris Albäcker på mitten och kul att tidigare långtidsskadade Ella Persson kommer in sista tjugan och vänder på matchen.

Victoria Fast Sjölund fick chansen från start och gör en bra kamp och gör även Kovlands ledningsmål.

 

Alnö IF Dam 2Kovlands IF Dam

Alnö IF 2 - Kovlands IF 3-2
1 oktober 2023 - 15:00 - Släda IP
0-1 Victoria Fast Sjölund (20)
1-1 Maya Byström (41)
1-2 Tella Åström (55)
2-2 Maja Bryner (78)
3-2 Doris Albecker (87)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 68
Matchfakta

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer