"Tjeckisk rockad" vände matchen för Alnö 2 mot topplaget Kovland

1 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde med 2-1 på Släda men hemmalaget vände till seger efter en taktisk dispossition.
- Vi gjorde en "tjeckisk rockad", det vill säga en hel del platsbyten inom laget vilket gav önskad effekt, säger Alnötränaren Micke Byström nöjt.

Kovland spelade bort sina chanser till serieseger i den förra omgången vilket märktes i dagens avslutningsmatch på ett slipprigt Släda IP mot Alnö 2.

Det hindrade emellertid inte Victoria Fast Sjölund att ge gästerna ledningen efter 20 minuters spel och KIF hade sedan lägen för en utökning.

Men strax innan halvtid kom Maya Byström in från kanten och fick på en perfekt träff med sträckt vrist och bollen satt otagbart i borte gaveln.

Tio minuter in i andra återgav Tella Åström Kovland ledningen innan man bytte in hela bänken för att ge alla speltid.

Då gjorde hemmatränaren en taktisk dispossition.
- Vi gjorde en "tjeckisk rockad", det vill säga en hel del platsbyten inom laget vilket gav önskad effekt, säger Alnötränaren Micke Byström nöjt.

I den 78:e minuten mötte Maja Bryner ett inspel från höger direkt med bredsidan och det var kvitterat.
- Då bytte de in flera av de utbytta spelarna igen, påpekar Micke Byström.

Men momentum låg nu hos hemmatjejerna och med tre minuter kvar av säsongen kom man djupt ner i Kovlands straffområde och på en passning bakåt nöp Doris Albecker på från straffområdeslinjen och segermålet var ett faktum.

Men utespelande KIF-målvakten Sara Svensson var nära att nicka in 2-2 på slutet så det var en match som levde i samtliga 90 minuter plus tillägg.

- Kovland spelar en fin fotboll och första halvan av den första halvleken var de övermäktiga oss. Därefter tog vi för oss mer och kom in i matchen och i den andra halvleken tar vi över, speciellt efter vår "tjeckiska rockad" då vi skapar fler chanser än dem och vinner till slut rättvist, säger Micke Byström.

- Aldrig kul att förlora en match men jag tycker ändå att vi gör en bra match och kanske borde avgjort i första då vi hade bra med lägen. När vi gjorde 2-1 luftade vi bänken för att ge alla speltid och även om vi förlorar matchen tycker jag att det var rätt att ge hela laget speltid. Lite surt att vi åkte på en omställning på slutet när de gör sitt segermål. Tycker annars att kryss varit mer rättvist. På det hela tagit är jag sjukt nöjd med tjejernas säsong där vi vinner grundserien och kommer tvåa i A-slutspelet efter storsatsande SDFF, säger Kovlands tränare Challe Merchant.

I Alnö 2 ger vi extra beröm till "kärnkraftverket" Doris Albäcker på mitten och kul att tidigare långtidsskadade Ella Persson kommer in sista tjugan och vänder på matchen.

Victoria Fast Sjölund fick chansen från start och gör en bra kamp och gör även Kovlands ledningsmål.

 

Alnö IF Dam 2Kovlands IF Dam

Alnö IF 2 - Kovlands IF 3-2
1 oktober 2023 - 15:00 - Släda IP
0-1 Victoria Fast Sjölund (20)
1-1 Maya Byström (41)
1-2 Tella Åström (55)
2-2 Maja Bryner (78)
3-2 Doris Albecker (87)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 68
Matchfakta

Sammandrag från matcherna i omgång 3 i Slutspel A

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Systrarna Högbom, Clara sex mål och Hanna tre, hade målfest hemma på IP och svarade för nio av de tio målen mot Sund medan kvällens andra match, Sunds...

Läs mer

Zoe Tomleys dubbel avgjorde den uppskjutna matchen mellan Söröje och Sund

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Sund föll mot Stöde med 0-10 senast. Ikväll i den uppskjutna matchen från omgång 1 i A-slutspelet hade man fått tillbaka några från sjukstugan och stu...

Läs mer

Matfors notoriska målskyttar vände mot Medskogs och toppar nu serien under sommaruppehållet

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Marmenderbyt mellan Medskogs och Matfors spelades ikväll på Viforsplan där gästerna vände 0-1 till en 2-1-seger efter mål av sina notoriska målgörare ...

Läs mer

Kryss på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och Söröje - Tilde Norlén poängräddare för hemmalaget

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Gästande Söröje tog tidigt ledningen på Balders konstgräs men lika tidigt in i andra halvlek utjämnade Tilde Norlén och trots att hemmalaget skapade f...

Läs mer

Nio mål av systrarna Högbom när Stöde vann med tvåsiffrigt över Sund

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde målfrossade när ett sjukdomsdrabbat Sund kom på besök och man vann med hela 10-0 sedan systrarna Högbom prickat in nio av de tio fullträffarna, ...

Läs mer

Psykologiskt ledningsmål fick det att väga över i Timrå 2-favör: "Blev bättre ju längre matchen led"

24 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det tog till slutminuten i första innan Timrå 2 fick hål på Sidsjö-Böle men i andra lossnade det med ytterligare tre mål.- Sjukt roligt att se att det...

Läs mer