Tobias Engströms två mål grundlade Fränstas seger över iFK Sundsvall

5 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Tobias Engström svarade för Fränstas två första mål i 3-1-segerm över IFK Sundsvall på Myggvallen, Oskar Nordlund det tredje.
– Vi började bra men tappade sedan initiativet till IFK men kunde ändå ta hem segern, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

Fränsta startade upp bra hemma på Myggvallen mot IFK Sundsvall och tog ledningen efter tio minuter. Målvakten Misha Barabanov startade anfallet med ett snabbt utkast som sedan avslutades med att en frispelad Tobias Engström satte ett lågt, hårt och pressat skott i bortre hörnet.

Efter dryga halvtimman ökade Tobias även på till 2-0 med ett distansskott som via ett IFK-ben seglade in i bortre krysset över en maktlös målman.

Därefter vände matchbilden och gästerna tog över det mesta av spelet men hade svårt att utnyttja sina skapade chanser förrän Olle Nordberg efter knappa timman spelad ryggade in en inkastskarv.

Nerv i matchen men närmare än en hemmaräddning på mållinjen kom inte IFK och när Oskar Nordlund i den 82:a minuten skruvade en hård frispark över muren och in under ribban var Sundsvallskamraterna ett slaget lag.

– Det blev en konstig match. Vi saknade flera ordinariespelare och en krasslig Oskar Nordlund fick börja på sidan. Ändå började vi bra och tog en 2-0-ledning. Efter det tappade vi initiativet och blev bolltittare och de kunde reducera. Vi kunde ändå ta hem segern tack vare Oskars läckra frispark. Men inte var det någon njutbar fotboll som presterades i den andra halvleken, erkänner Fränstas tränare Filip Filipovic.

– Vi var förtjänta av minst en pinne idag. Efter deras 2-0 tog vi över och skapade tillräckligt med chanser för att komma ikapp men vi var för slarviga sista tredjedelen men hade ändå momentum i matchen när de satte 3-1 på en fin frispark. Kan ändå inte vara alltför besviken efter förlusten då vi spelade bra. Är nöjd med prestationen, men inte med resultatet. Vi ge en eloge till Fränstas försvar som var svårpasserat, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Inhoppande Albin Karlsson gjorde sin bästa insats i Fränstatröjan. I övrigt jämnt överlag där ingen stack ut det där extra.
Axel Andreasson var en gigant i IFK-försvaret och lagets klart främste

.
Fränsta IKIFK Sundsvall

Fränsta IK - IFK Sundsvall 3-1
5 augusti 2022 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Tobias Engström (10)
2-0 Tobias Engström (31)
2-1 Olle Nordberg (59)
3-1 Oskar Nordlund (82)
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 87
Matchfakta

"Sigge" och Abas tillbaka i IFK Sundsvall: "Härligt"

8 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Sergio Hinestroza och Abas Culusow återvänder till Balders höjder."Sigge" gör comeback efter sejourer i Indal och Kuben medan Abas är tillbaka efter e...

Läs mer

Ånge satte segermålet i slutminuten mot Hassel - med en man utvisad

3 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Hassel var på väg mot en bortaseger på Ånge IP när hemmalaget vände sista tio via en straffretur och en "tåpaj", segermålet inprickat i minut 90 - med...

Läs mer

Hattrick av Faton Buzuku när Kraftfull besegrade Matfors 2 på Thulevallen: "Fick det jobbigt på slutet"

3 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Faton Buzukus hattrick under den första halvleken visade sig räcka till en 3-2-seger för Kraftfull på Thulevallen mot Matfors 2 trots en rejäl press f...

Läs mer

Fränsta avgjorde första halvtimman mot "Tigerungarna": "Följde vår gameplan"

2 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Fränsta behövde en dryg halvtimma för att säkra segern mot Kuben 2.Då ledde västralaget med 3-0 och fler mål blev det inte denna fredagskväll på Kuben...

Läs mer

IFK Sundsvall hämtade in 0-2-underläge mot Kovland: "Närmast segern"

2 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Kovland ledde med 2-0 på Balders efter en effektiv inledning men IFK Sundsvall jobbade sig i kapp och därefter hade båda lagen lägen till ett segermål...

Läs mer

Essvik vände på Njurundaderbyt i andra halvlek mot Stockvik

2 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik ledde Njurundaderbyt i paus men Essvik vände i den andra halvleken.Anton Johansson gjorde två av målen och kantspelaren William Åsenlund stod...

Läs mer