Tobias Engströms två mål grundlade Fränstas seger över iFK Sundsvall

5 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Tobias Engström svarade för Fränstas två första mål i 3-1-segerm över IFK Sundsvall på Myggvallen, Oskar Nordlund det tredje.
– Vi började bra men tappade sedan initiativet till IFK men kunde ändå ta hem segern, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

Fränsta startade upp bra hemma på Myggvallen mot IFK Sundsvall och tog ledningen efter tio minuter. Målvakten Misha Barabanov startade anfallet med ett snabbt utkast som sedan avslutades med att en frispelad Tobias Engström satte ett lågt, hårt och pressat skott i bortre hörnet.

Efter dryga halvtimman ökade Tobias även på till 2-0 med ett distansskott som via ett IFK-ben seglade in i bortre krysset över en maktlös målman.

Därefter vände matchbilden och gästerna tog över det mesta av spelet men hade svårt att utnyttja sina skapade chanser förrän Olle Nordberg efter knappa timman spelad ryggade in en inkastskarv.

Nerv i matchen men närmare än en hemmaräddning på mållinjen kom inte IFK och när Oskar Nordlund i den 82:a minuten skruvade en hård frispark över muren och in under ribban var Sundsvallskamraterna ett slaget lag.

– Det blev en konstig match. Vi saknade flera ordinariespelare och en krasslig Oskar Nordlund fick börja på sidan. Ändå började vi bra och tog en 2-0-ledning. Efter det tappade vi initiativet och blev bolltittare och de kunde reducera. Vi kunde ändå ta hem segern tack vare Oskars läckra frispark. Men inte var det någon njutbar fotboll som presterades i den andra halvleken, erkänner Fränstas tränare Filip Filipovic.

– Vi var förtjänta av minst en pinne idag. Efter deras 2-0 tog vi över och skapade tillräckligt med chanser för att komma ikapp men vi var för slarviga sista tredjedelen men hade ändå momentum i matchen när de satte 3-1 på en fin frispark. Kan ändå inte vara alltför besviken efter förlusten då vi spelade bra. Är nöjd med prestationen, men inte med resultatet. Vi ge en eloge till Fränstas försvar som var svårpasserat, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Inhoppande Albin Karlsson gjorde sin bästa insats i Fränstatröjan. I övrigt jämnt överlag där ingen stack ut det där extra.
Axel Andreasson var en gigant i IFK-försvaret och lagets klart främste

.
Fränsta IKIFK Sundsvall

Fränsta IK - IFK Sundsvall 3-1
5 augusti 2022 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Tobias Engström (10)
2-0 Tobias Engström (31)
2-1 Olle Nordberg (59)
3-1 Oskar Nordlund (82)
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 87
Matchfakta

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer

Kovland har gjort klart med glidtacklande ytterback från Stockvik

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

När Stockvik inför den här säsongen tog en time-out passade David Wikman på att ta klivet över till Kovlands IF.- Är en defensiv och hårt jobbande ytt...

Läs mer

Hårt arbetande mittfältare klar för Kovland: "Ger alltid sitt max"

26 mar 2024 Div. 4 Medelpad

Ytterligare ett Kovlandsförvärv som jag lyckades radera - men här kommer åter en presentation av Max Henriksson!- Max är en hårdjobbande mittfältare s...

Läs mer