Tobias Engströms två mål grundlade Fränstas seger över iFK Sundsvall

5 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Tobias Engström svarade för Fränstas två första mål i 3-1-segerm över IFK Sundsvall på Myggvallen, Oskar Nordlund det tredje.
– Vi började bra men tappade sedan initiativet till IFK men kunde ändå ta hem segern, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

Fränsta startade upp bra hemma på Myggvallen mot IFK Sundsvall och tog ledningen efter tio minuter. Målvakten Misha Barabanov startade anfallet med ett snabbt utkast som sedan avslutades med att en frispelad Tobias Engström satte ett lågt, hårt och pressat skott i bortre hörnet.

Efter dryga halvtimman ökade Tobias även på till 2-0 med ett distansskott som via ett IFK-ben seglade in i bortre krysset över en maktlös målman.

Därefter vände matchbilden och gästerna tog över det mesta av spelet men hade svårt att utnyttja sina skapade chanser förrän Olle Nordberg efter knappa timman spelad ryggade in en inkastskarv.

Nerv i matchen men närmare än en hemmaräddning på mållinjen kom inte IFK och när Oskar Nordlund i den 82:a minuten skruvade en hård frispark över muren och in under ribban var Sundsvallskamraterna ett slaget lag.

– Det blev en konstig match. Vi saknade flera ordinariespelare och en krasslig Oskar Nordlund fick börja på sidan. Ändå började vi bra och tog en 2-0-ledning. Efter det tappade vi initiativet och blev bolltittare och de kunde reducera. Vi kunde ändå ta hem segern tack vare Oskars läckra frispark. Men inte var det någon njutbar fotboll som presterades i den andra halvleken, erkänner Fränstas tränare Filip Filipovic.

– Vi var förtjänta av minst en pinne idag. Efter deras 2-0 tog vi över och skapade tillräckligt med chanser för att komma ikapp men vi var för slarviga sista tredjedelen men hade ändå momentum i matchen när de satte 3-1 på en fin frispark. Kan ändå inte vara alltför besviken efter förlusten då vi spelade bra. Är nöjd med prestationen, men inte med resultatet. Vi ge en eloge till Fränstas försvar som var svårpasserat, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.

Inhoppande Albin Karlsson gjorde sin bästa insats i Fränstatröjan. I övrigt jämnt överlag där ingen stack ut det där extra.
Axel Andreasson var en gigant i IFK-försvaret och lagets klart främste

.
Fränsta IKIFK Sundsvall

Fränsta IK - IFK Sundsvall 3-1
5 augusti 2022 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Tobias Engström (10)
2-0 Tobias Engström (31)
2-1 Olle Nordberg (59)
3-1 Oskar Nordlund (82)
Domare: Abdisadiq Muse Farah
Publik: 87
Matchfakta

Hattrick av K-W Svedin när Selånger städade av jumbon Kovland

5 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Karl-William Svedin prickade in matchens tre första mål när Selånger körde över ett brandskattat Kovland med 4-0.– Vi tog tag i matchen direkt och beh...

Läs mer

Kuben förstärker med målfarlig hemvändare: "Den puzzelbit som saknats"

4 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Kuben har gjort klart med ett prima nyförvärv inför hösten.Det är målsprutan Robin Bergman som väljer att lämna Brukets Blå och vända hem till moderkl...

Läs mer

Danne Johanssons dubbel sänkte Ånge - Essvik fortsatt serieledare

2 aug 2022 Div. 4 Medelpad

När man synade resultattavlan på Essviksvallen efter slutsignalen lyste det 3-0 i serieledarnas favör.-–Det var en jämn match men de hade Danne Johans...

Läs mer

Inför höststarten: Essvik-Ånge: "Inte oslagbara"

2 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Essviks AIF leder lite överraskande Medelpadsallsvenskan när man nu startar höstspelet medan Ånge krigar i botten och kämpar för överlevnad.Ändå blev ...

Läs mer

Olle Nordberg sköt segern till IFK Sundsvall mot sina gamla lagkamrater

1 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Med två mål, ett i vardera halvleken, såg Olle Nordberg till att hans IFK Sundsvall tog tre viktiga poäng mot sin förra klubb Kovland och fjärmade sig...

Läs mer

Inför höststarten: IFK Sundsvall-Kovland: "Vi ligger där vi förtjänar"

1 aug 2022 Div. 4 Medelpad

Lite paradoxalt inleds höstspelet i Medelpadsallsvenskan med att vårsäsongen avslutas.Mötet mellan IFK Sundsvall och Kovland flyttades nämligen fram t...

Läs mer