Toppen mot botten i El Fantastico: "Stark känsla"

I morgon tisdag är det dax för årets första El Fantastico, derbyt mellan Matfors och Lucksta.
Med en given favorit! Lucksta leder serien medan Brukets Blå sladdar i tabellen och ligger på nedflyttningsplats. Men det är på papperet. När domaren blåser igång klockan 19:00 i morgonkväll på Thulevallen gäller inga tabellplaceringar.

Lokalfotbollen tog ett snack med lagens tränare inför tisdagens batalj.

Hur går tankarna inför El Fantastico 1.0. 2023?

Andreas Jonsson, Matfors:
- Utifrån hur tung våren varit så måste jag ändå ge en eloge till spelartruppen som hållit humöret uppe och tränat på. Däremot har vi väl haft alltför få spelar i kontinuerlig träning vilket också visar sig i tabellen. Lucksta är stora favoriter & det med all rätt såklart, dom har precis som väntat gjort en fin vårsäsong. Det vi vill se från våra spelare är en glöd och att vi tävlar i varenda situation. Vi vill se modiga spelare som vågar i rätt lägen, vi vill se spelare som står upp för varandra och visar att fotbollen betyder något för dom.

Paul Thompson, Lucksta:
- Vi har en god stark känsla inför morgondagens derby och matchen i Svenska Cupen på lördag mot IFK Östersund. Så två härliga matcher att avsluta vårssösongen på. Matfors är i poängnöd då de ligger på nedflyttningsplats och jag förväntar mig en tuff match mot dem, som alltid. Om jag ska vara ärlig är jag verkligen överraskad att de ligger så långt ner i tabellen med tanke på att de fått in en hel del duktiga spelare men det är något som inte stämmer.

Vilka spelare saknas i truppen?

Andreas Jonsson, Matfors:
- Gustav Lange och August Atterfors är sjuka, Hampus Norrmén har fortfarande stygn fulla skallen efter ihopnicken mot Dvärsätt, Gaaj Laurin har åkt på lunginflammation, Arvid Boström är bortrest, Cosmo Roberts är skadad samt Osman Abulla som är avstängd. Men resten av truppen är uttagningsbara.

Paul Thompson, Lucksta:
- Bröderna Ljuslinder saknas är nere på Bruce Springsteen plus några som är skadade och missar morgondagens match. Vi har 18 spelare som är kapabla att vinna den här matchen åt oss men det krävs en laginsats.

Vad krävs från er sida för seger?

Andreas Jonsson, Matfors:
- Som jag sade tidigare, en mentalitet där vi jobbar hårt och står upp för varandra. Lucksta har skickliga spelare på varje position så vi kan inte stirra oss blinda på någon specifik utan vi behöver fungera bättre som kollektiv över hela banan.

Paul Thompson, Lucksta:
- Om vi fokuserar på vårt eget spel kommer vi att vinna den här matchen. Hur det slutar?

Och avslutningsvis, hur slutar det då i morgon?

Andreas Jonsson, Matfors:
- Allt kan hända i ett derby. Kom och stötta oss, vi behöver stödet mer än någonsin nu när vi haft en förbannat tung vår.

Paul Thompson, Lucksta:
- Tror inte att det blir 40-0 som Andreas sade till Lokalfotbollen efter deras senaste match, den mot Dvärsätt. Men vinner gör vi.

Så gick det ifjol:
Matfors - Lucksta 1-2 inför 739 åskådare den 6 juni på Thulevallen.
Lucksta - Matfors 1-1 inför 150 åskådare den 24 september på Sörforsvallen.

Lokalfotbollens tips:
Lucksta som sagt storfavoriter men saknar "Ljuslindervallen" bakåt mot ett poängtörstigt Matfors. Lyckas Brukets Blå tämja bröderna Hamdan och anfallsesset Samuel Keflit är mycket vunnet. Men lättare sagt än gjort. Men som det heter, bollen är rund i ett derby, och varför inte 2-2?

Omgång 5: Kuben bara vinner, Selånger spräckte Dvärsätts svit, Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 dödade Selånger Dvärsätts svit på fyra raka segrar, Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dr...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer