Torpshammar dängde serieledarna Kuben 2 på bortaplan

15 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Mötet mellan serieledarna Kuben 2 och Torpshammar fick flyttas från konstgräset i Kubikenborg till värmen i Nordichallen.

Det blev en ensidig match där "Tigerungarna" nog hade 80-20 i bollinnehav. Men skapade knappt någonting mot ett försvarsstarkt Torpshammar som i sin tur satsade på lyckosamma kontringar och kunde ta hem det hela med 3-1 där Tomas Deckers skott från 35 meter över hemmakeepern och in i gaveln var kvällens läckraste.

Det började också bra då man tog ledningen redan i den andra minuten sedan en hemmaspelare tagit med hand och Hussein Sadegi varit säkerheten själv från elvameterspunkten.

Samuel Morsay kvitterade emellertid i minut 13 men trots det markanta spelövertaget nollade man resten av kampen.

Tio minuter in i andra kom Tomas Deckers "bomb" och med tre minuter kvar av matchen sprintade Jordan Gidhammar ifrån allt och alla och satte avslutningen lågt och välplacerat i bortre gaveln. Game, set & match.

– Vi backade hem och lät de ha mycket boll men när de närmade sig vårt straffområde städade vi bort dem och när vi själva fick våra lägem satte vi chanserna. Kul att följa upp den senaste matchen med en ny klockren trots att vi i vanlig ordning var lite kort om folk , säger Torpshammars spelande tränare Tomas Decker.

– Man kan säga att det var en riktigt dålig prestation av oss idag. Väldigt missnöjd med vår inställning, säger Kuben 2:s assisterande tränare Filip Bergman.

I Torpshammar ska kollektivet hyllas men duon, mittbacken Abozar Yaghobi och målvakten Erik Aldebrant, stack ut det där extra.

Det positiva i Kuben 2 var tränaren Jesper Hellströms inhopp och Hugo Stenqvist. De löpte mycket och ville framåt med bollen. I övrigt lite lojt och fritt från egna initiativ sista tredjedelen av planen.

 

KUBIKENBORGS IF - TORPSHAMMARS IF 1-3
0-1 Hussein Sadegi (2, straff)
1-1 Samuel Morsay (13)
1-2 Tomas Decker (54)
1-3 Jordan Gidhammar (87)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 30
Arena: Nordichallen
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer