Torsk i debuten för Jäger Röding - Öster vann över GIF med klara 4-0 i serieavslutningen

11 nov 2023 Superettan

Det blev ingen avslutningsmatch i dur för GIF Sundsvall.
Ett för till allsvenskt kval jagande Öster visade sig alldeles för starka och hittade in med fyra bollar bakom målvaktsdebutanten Jakob Jäger Röding.
- Det var såklart jättekul, det var något jag hade som mål inför den här säsongen och nu fick jag uppfylla det i sista matchen, säger 17-åringen till ST-sporten.

Det märktes vilka som hade mest att spela för på Visma Arena i Växjö.
GIF Sundsvall hade redan säkrat nytt kontrakt medan Öster jagade allsvensk kvalplats.

NorrLandslaget gav 17-årige målvaktslöftet Jakob Jäger Röding förtroendet mellan stolparna och på ytterbacken fick Edvard Carrick göra sin första match i Superettan från start.

Redan i den 13:e minuten tvingades Jakob vittja sitt nät första gången då Manasse Kusu satte dit huvudet från två meter efter en hörna och en skarv från Adam Bergmark Wiberg på den.

Därefter började GIF hitta in i matchen och vaskade fram ett par halvchanser men Östers 1-0-ledning stod sig till fem minuter in i den andra halvleken då skytteligaledaren Adam Bergmark Wiberg fick på ett wobblande skott rakt upp i krysset förbi en maktlös målvaktsdebutant.

I den 66:e minuten bröt sig Dzenis Kozica förbi bortaförsvaret och pricksköt in trean via stolpen och åter var utlämnade Jäger Röding utan pareringschans.

Den unge gårdvaren skulle få släppa ytterligare en boll förbi sig. Med två minuter kvar fick Theodor Johansson på en fin träff med sträckt vrist och fullbordade hemmalagets seger till 4-0.

- Det var såklart jättekul, det var något jag hade som mål inför den här säsongen och nu fick jag uppfylla det i sista matchen. Det är stor skillnad mot spel i P19-serien, mycket mer distinkta och precisa, säger Jakob Jäger Röding till ST-sporten.

- Jag är nöjd med det lugn jag hade och jag hade några bra ingripanden. Men att släppa in fyra mål är såklart aldrig kul, det kan ingen målvakt vara nöjd med, säger han om sin insats.

Östers seger visade sig dock betydelselös i kampen om att nå den där kvalplatsen till Allsvenskan då Utsikten vann Göteborgsderbyt över redan klara allsvenskarna GAIS med matchens enda fullträff och lade beslag på den åtråvärda platsen.

Det blev spänning både om att nå kvalet uppåt men även nedåt, och att undvika om att åka ur direkt. När röken lagt sig efter 30 omgångar visade det sig att AFC Eskilstuna och Jönköpings Södra, båda allsvenskar för inte så länge sedan, får börja om i Ettan medan det blir, redan uträknade, Skövde och Örgryte som får försöka rädda sig kvar via kvalspel mot tvåorna i Ettanserierna.

 

Östers IFGIF Sundsvall

Östers IF - GIF Sundsvall 4-0
11 november 2023 - 15:00 - Visma Arena, Växjö
1-0 Manasse Kusu (13) 
2-0 Adam Bergmark Wiberg (50)
3-0 Dzenis Kozica (66)
4-0 Theodor Johansson (88)
Domare: Adi Aganovic
Publik: 4 015
Matchfakta

Omgång 12: Marcelo Palomino räddade poäng till GIF Sundsvall med sitt kvitteringsmål mot Örgryte - ligger dock fortfarande jumbo - plus resultat & fakta från övriga matcher

17 jun 2024 Superettan

GIF Sundsvall ligger sist (!) i Superettan trots 1-1 borta mot Örgryte under fredagskvällen i en match där man, som vanligt, hamnade i underläge först...

Läs mer

Omgång 11: Det blev ingen Ion Doros-effekt - GIF Sundsvall föll mot Helsingborg och ligger nu sist i Superettan

2 jun 2024 Superettan

Det blev ingen Ion Doros-effekt även om Yacqub Finey gav GIF Sundsvall en tidig ledning men gästande Helsingborg vände efter två skott i krysset och a...

Läs mer

GIF Sundsvall tappar sin huvudtränare - Douglas Jacobsen går till Hammarby?

1 jun 2024 Superettan

GIF Sundsvalls huvudtränare Douglas Jakobsen lämnar sitt uppdrag.Enligt Sportbladets uppgifter är 28-åringen nu istället klar för Hammarby, där han ko...

Läs mer

Omgång 10 (26-28 maj): GIF Sundsvall kvitterade i 93:e minuten i Trelleborg - lyckades förlora likt förbenat

27 maj 2024 Superettan

88 minuter och 0-2. Då gör Giffarnas inhoppare Yacqub Finey två mål och ser ut att rädda poäng till NorrLandslaget. Då återtar, i den 94:e minuten, Tr...

Läs mer

Omgång 9 (22-23 maj); Jonas Olsson poängräddare för GIF Sundsvall mot Sandvikens IF

22 maj 2024 Superettan

Jonas Olsson höll nollan för GIF Sundsvall hemma mot Sandvikens IF under onsdagskvällen tack vare säkert spel och vassa reflexer och det var först i s...

Läs mer

Omgång 8 (17-19 maj): 360 minuter plus stopptid utan GIF-mål på bortaplan - ikväll 0-1 mot Gefle

17 maj 2024 Superettan

GIF Sundsvall har glidit neråt i tabellen efter noll tagna bortapoäng och hemmaförlust senast mot Landskrona BoIS och ligger på negativ kvalplats. Ikv...

Läs mer