Tränarsnack: Lucksta-Anundsjö och derbyt Alnö-Matfors

Tre av våra fyra lag i trean lirar i eftermiddag (Östavall vann igår kväll).
Det bjuds på derby mellan Alnö och Matfors medan skadedrabbade serieledarna Lucksta tar emot Anundsjö.
Båda matcherna spelas förövrigt på NP3 Arena där derbyt blir nr 2 på dagslistan.
Lokalfotbollen har givetvis kollat läget hos de våra och ställt några spörsmål.

Först till rakning är "derbytränarna" Johnny Svelander (Alnö) och Andreas Jonsson (Matfors).

Hur går tankarna inför matchen?

– Roligt med derby. Vi ser fram emot att möta Matfors. De har imponerat resultatmässigt i år. Vi kommer med en bra känsla. Två vinster i ryggen och en bra träningsvecka (Johnny).

– Tankarna inför derbyt är att vi är ödmjuka inför uppgiften och kommer att göra allt vi kan för att förlänga segersviten (Andreas).

Och den obligatoriska frågan. Läget i truppen?

– Vi får tillbaka tre spelare från skadelistan vilket är jätteroligt. Tyvärr har vi en studentresa och en avstängning, men som sagt, känslan är bra (Johnny).

– Läget i truppen är som vanligt, någon skadad, någon tillbaka , någon bortrest och så vidare. Men vi har en bred och bra trupp så det är inget som gör mig sömnlös (Andreas).

Någon spelare hos motståndarlaget som ni får se upp med lite extra?

– I Matfors finns ett par spelare att bevaka. Skyttekung Bergman från ifjol och årets Koivisto. Tycker också att MIF är en maskin som går all in även när det inte funkar. Det blir en tuff uppgift (Johnny).

– Japp, men det håller jag för mig sjölv (Andreas).

Vem kliver fram och fixar de tre derbypoängen i morgon?

– Spelar ingen roll vem som avgör så länge han bär röd tröja (Johnny).
– Robin Bergman, är rätt övertygad (Andreas).

Lucksta går som på moln just nu. Idel segrar i serien och en hemförd DM-titel i veckan även om det var en hel del smolk i glädjebägaren efter den matchen.
Lokalfotbollen pratade med tränaren Paul Thompson om det och lite annat.

– Ja, matcherna kommer kommer i snabb ordning nu.och det kräver sin man av truppen. Tyvärr är både Linus Ljuslinder och Robin Nordin borta ett bra tag efter sina skador i DM-finalen, som blev en pyrrhusseger. Linus efter ett skadat liniment i fotleden och Robins fotled är så svullen att han inte ens kan ta en röntgen ännu. Men jag är rädd att även Robin blir borta fram till sommaruppehållet.

– Tunga avbräck. Särskilt som vi redan har Oliver Widahl, Eric Backlund och Jens Svensson borta med knäskador och Hakim Rouass med en sträckning i baksida lår. Dessutom är det 50/50 när det gäller några andra skadade spelare om de kan vara med idag, Vi har Rabii Hamdan avstängd som lök på laxen.

Inga roliga bulletiner?

– En god nyhet är att Rasmus Eriksson är tillbaka i truppen och lovat att hjälpa oss under skadeeländet.

Vad tror du om dagens match mot Anundsjö?

– Dagens match blir verkligen en utmaning sett till vår skadelista och att Anundsjö är ett starkt fysiskt och mentalt starkt lag och har en giftig anfallare.

Vem fixar trean åt er idag?

– Ännu en gång kan jag inte säga att någon speciell kommer att avgöra för oss utan det blir en kollektiv insats som kommer att vinna matchen åt oss.

Lokalfotbollen tippar:
13:00 Lucksta-Anundsjö 1-1
16:30 Alnö-Matfors 2-2

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Div. 3, omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer

Div. 3, omgång 2: Ny storvinst för Kuben, andra raka även för Selånger, Fränsta studsade tillbaka men Alnö föll åter

Linus Hallenius är makalös, fem mål igen, när Kuben körde över IFK Umeå med 7-0, Fränsta vände 0-1 till 3-1 borta mot Björna efter Oskar Nordlunds dub...

Läs mer

Div. 3, omgång 1: Kalfa Kargbos dubbel fixade Selångers derbyseger över Alnö, Real Kuben krossade Björna med 14-1 - däremot 0-3-torsk för Fränsta i nykomlingsmötet

Selångers Kalfa kargbo fixade segern i det uppskjutna premiärderbyt mot Alnö under måndagskvällen, Lokalfotbollens smeknamn på Kubikenborgs IF verkar ...

Läs mer

Inför seriestarten i trean: Fränsta IK

Det var förra seklet som Fränsta IK spelade division 3-fotboll senastEfter fjolårets serieseger i Medelpadsallsvenskan är det nu åter dags.- Jag tror ...

Läs mer