Trippla utvisningar för Ytterhogdal underlättade för Stödes seger

8 sep 2021 Div. 2 Norrland

Stöde passerade Ytterhogdal efter en 2-0-seger hemma sedan gästerna dragit på sig hela tre röda kort.
– Det har ofta sett ut så här historiskt mot Ytterhogdal, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund till ST-sporten.

Visst händer det att man drar på sig en utvisning, mer sällan två – men TRE i samma match?

Det var i alla fall vad Ytterhogdal drog på sig på Stöde IP.

Men först satte Oskar Nordlund 1-0 för hemmalaget sedan han rövat åt sig bollen högt upp i plan och fri placerat in bollen innan Boris Nana Tonzi fick syna det första röda kortet efter dryga halvtimman efter en ful/tuff tackling.

I den andra halvlekens första minut åkte förre Östavallsspelaren Dory Yates, även det efter en överfrän tackling, och på stopptid var det Jonas Alfio Sapienza som fick lämna. Men då hade redan Axel Näsholm stängt matchen med sitt 2-0-mål.

– Det har ofta sett ut så här historiskt mot Ytterhogdal. De spelar väldigt hårt och jag tycker det har stegrats upp ett steg till. Det är tråkigt för de är duktiga när de spelar. Innan den första utvisningen kom så är det en bra fotbollsmatch, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund till ST-sporten.

I och med segern passerade Stöde Ytterhogdal och ligger just nu tvåa i en haltande tabell, sju pinnar bakom ledande Team TG.

STÖDE IF - YTTERHOGDALS IK 2-0
1-0 Oskar Nordlund (9)
2-0 Axel Näsholm (82)
Utvisningar Ytterhogdal: Boris Nana Tonzi (34), Dory Yates och Jonas Alfio Sapienza (90+1)
Domare: Robin Albertsson
Publik: 112
Arena: Stöde IP
Matchfakta

Div. 2, omgång 4 (20-21 april): Nu kommer Luckstas första historiska seger på den här nivån?

20 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta har ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan. I onsdags mötte man Kuben i DM-finalen (förlust 3-4) och ...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer