Triss i tvåmålsskyttar i kvällens DM-matcher på Westhagen

23 feb 2024 DM, damer

Nu har DM-turneringen flyttat ut till Westhagen i och med omgång 2 och ikväll avhandlades fyra matcher på damsidan där  Heffnersklubbans Joanna Wallgren, Alnös Tuva Lundin och Kovlands Sandra Ehrnholm alla blev tvåmålsskyttar. Se resultat & referat från aftonen nedan. 

DM Damer, Grupp 1

Efter att Selånger i blåsten kvitterat Heffnersklubbans ledning från den första halvleken stod matchen och vägde, då satte Alicia Holmberg 2-1 till HK på ett pass snett inåt bakåt mot sitt förra lag. Därefter prickade Joanna Wallgren in sitt andra mål för kvällen sedan hon vänt upp och tryckte in trean stolpe in med vänstern och säkrat HK:s andra raka vinst i DM-gruppspelet.
- Vi var kanske numret större än dem under den första halvleken. I andra tätade de till och gjorde det trängre för oss och fick även till ett kvitteringsmål men vi lyckas återta både spel och ledning, säger Heffnersklubbans tränare Fredrik Karlström.
- Det var svårspelat i blåsten, vi var inte alls bra i den första halvleken. I andra flyttade vi upp spelet i andra och kvitterar och har ett par bollar runt stolparna men de vinner rättvist. Är nöjd att vi höjer oss markant efter pausvilan, säger SSK-tränaren Stefan Wickström.
Selånger SKHeffnersklubbans BK
Selånger SK - Heffnersklubbans BK 1-3
23 februari 2024 - 18:00 - Westhagen
0-1 Joanna Wallgren (10)
1-1 Felicia Andersson (25)
1-2 Alicia Holmberg (38)
1-3 Joanna Wallgren (49)
Domare: Nils Börlin
Publik:
Matchfakta
  
Alnö dominerade som väntat spelet markant mot SDFF:s F19 och vann med 2-0 efter två returmål från Tuva Lundin sedan Frida Olsson testat Lisen Hafstad som inte fick grepp om bollarna. Lisen som i övrigt motade massor av avslut.
- Vi hade svårt att få igång något bra spel i den starka vinden men vi skapade ändå många målchanser och borde nog hängt ett par bollar ytterligare. Vår utespelare mellan stolparna Felicia Lindström stod mest och frös, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.
- Förlusten till trots gör vi en bra match, speciellt försvarsmässigt, och vågade även äga boll och spela på egna fötter och inte bara slå ifrån oss. Det var bara Frida Olsson som vi inte lyckades tygla, säger SDFF-tränaren Micke Byström, ifjol i Alnö 2.
Heffnersklubban och Alnö därmed redan klara för slutspelet i DM då två lag går vidare från grupp 1.
Sundsvalls DFF A -lagAlnö IF
Sundsvalls DFF - Alnö IF 0-2
23 februari 2024 - 19:00 - Westhagen
0-1 Tuva Lundin (15)
0-2 Tuva Lundin (21)
Domare: Mahar Usew
Publik:
Matchfakta
 

DM Damer, Grupp 3Njurunda IK

Njurunda tog en tidig ledning då Tova Rask axlade in en hörna men SFF repade mod och med knappa kvarten kvar utjämnade Elma Åsell sedan hon löpt sig fri på en perfekt genomskärare och kyligt placerat in bollen.
- Vi hade varsin halvlek, vi var bättre i första men de var bättre i andra och de fick en stark press på oss och vi fick inte upp laget. Får vara glada att vi fick med oss 1-1, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.
- Vi gör en halvdan första halvlek men snäppar upp oss i andra, spelar bättre, kvitterar men är annars något uddlösa sista tredjedelen. 1-1 var rättvist då vi hade varsin halvlek, säger SFF-tränaren Stefan Edberg.

Njurunda IK - Sundsvalls FF 1-1
23 februari 2024 - 20:00 - Westhagen
1-0 Tova Rask (4)
1-1 Elma Åsell (36)
Domare: Teodor Lundgren
Publik:
Matchfakta
 

DM Damer, Grupp 2

Även kvällens avslutande match bjöd på en tvåmålsskytt. Det var Kovlands Sandra Ehrnholm som hittade nätet dubbelt för Kovland i 2-0-vinsten över Medskogsbron. Båda målen inprickade matchens första tolv minuter efter lite flipper och en försvarsmiss.
- Vi gör en svag första halvlek och är inte påslagna och hamnar i 0-2-underläge. Såg bättre ut i andra då vi vaskade fram ett par halvchanser. Är inte alltför besviken då vi ändå gör en helt okej insats sett till förutsättningarna med ett par sena avhopp, säger Medskogstränaren Gottfrid Sjödin.
(väntar på återkoppling från KIF)

Medskogsbrons BKKovlands IF
Medskogsbrons BK - Kovlands IF
23 februari 2024 - 21:00 - Westhagen
0-1 Sandra Ehrnholm (5)
0-2 Sandra Ehrnholm (12)
Domare: Anton Adra
Publik:
Matchfakta

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer