Tristan och Hugo fixade "Tigerungarnas" premiärseger över Hassel

5 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Tristan Lindbloms straffmål efter 25 minuter och Hugo Jonassons dubblering med knappa kvarten kvar säkrade Kuben 2:s trepoängare i premiären över Hassel.
- En homogen och stabil insats men Hassel var inte helt ofarliga, säger Kubentränaren Steve Larsson efter premiärvinsten.

Kubens "Tigerungar" har vunnit Medelpadsfemman tre år på raken och inför den här säsongen fick andralagen åter kliva upp i vår högsta lokala serie.
Hassel var ett av lagen som slog följe med upp och lagen möttes i premiären.

Efter 25 minuters spel blev Kubens Tristan Lindblom fälld inne i Hassels straffområde. Det heter att den förfördelade inte ska slå straffen själv, men det tog inte Tristan någon som helst notis om utan placerade säkert in 1-0 bakom unge Luckstalånet Andreas Nilsson.

Lagen fortsatte skapa chanser, Hassel för en utjämning och Kuben för att stänga matchen med ett andra mål.

Med lite drygt halvtimman kvar drabbades Hassel av en jobspost då Mohammadou Summareh drog på sig sitt andra gula kort.
Hassel kastade emellertid inte yxan i sjön utan snarare tvärtom och hade ett par halvlägen innan Hugo Jonasson fick ett bra läge inne i straffområdet och punkterade matchen med sitt 2-0-mål.

- Ja, efter det orkade vi inte mobilisera utan insåg att vi inte skulle kunna gå ikapp två bollar med bara nio utespelare, säger Hassels team manager Seth Larsson, som fortsätter:

- Är ändå stolt att vi inte lägger av utan ger oss en chans till poäng, även om det inte räckte dit hän. Tycker som helhet att det var en jämn match.

- En homogen och stabil insats men Hassel var inte helt ofarliga. Vi inledde lite trögt men allt eftersom matchen led såg det bättre ut, säger Kubentränaren Steve Larsson.

Albin Hedvall var stabil mellan Kubens stolpar och vi plussar även för Tristan Lindbloms första halvlek och duon Vilhelm Söderström och Hannes Gidlunds andra.
Målisen Andreas Nilsson och Simon Jönsson de bästa i Hassel.

 

Kubikenborgs IF 2Hassels IF

Kubikenborgs IF 2 - Hassels IF
5 maj 2023 - 20:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Tristan Lindblom (25, straff)
2-0 Hugo Jonasson (76)
Utvisning Hassel: Mohammadou Summareh (58)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 50
Matchfakta


Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer