Tung 0-1förllust för Matfors mot serieledarna Kramfors-Alliansen - målvaktsfadäs avgjorde

Matfors inkasserade ytterligare en tung förlust, sin fjärde raka efter 0-1 mot serieledarna Kramfors-Alliansen och det efter en olycklig målvaktstavla där bollen slank genom nävarna.
- Tänker inte hänga min målvakt för det. Sett till vår prestation borde vi ändå fått med oss poäng idag, säger Brukets Blås tränare Andreas Jonsson.

Efter tre raka förluster väntade Kramfors-Alliansen som inlett med fyra raka vinster och inget insläppt mål.

Men Brukets Blå svarade för en stark insats men åkte dit på ett så kallat "skitmål". 20 minuter in i matchen lyfte gästerna in en frisparkslyra som MIF-målvakten Axel Hedenström gick till väders på för en rutinnerplockning, men caramba, den hala bollen slank mellan händerna på den gode Axel och landade på foten på Rasmus Rådsäter som från en skollinjals avstånd kunde stöta in bollen i tomt mål.

Matfors skakade av sig kallduschen och i den andra halvleken för man spelet och trycker ner ådalingarna, dock utan att vaska fram de riktigt högkaratiga målchanserna utan MIF fick lämna planen på NP3 Arena, ursäkta uttrycket, tomhänta.

- Axel har räddat oss så många gånger tidigare så jag tänker inte hänga min målvakt för det här. Sett till vår prestation borde vi ändå fått med oss poäng idag. Börjar bli lite frustrerande att göra bra insatser och inte få med oss någonting mer än ytterligare en hedersam förlust. Men en sak när säker, fortsätter vi spela som idag kommer poåängen snart att trilla in, säger Brukets Blås tränare Andreas Jonsson.

 

Matfors IFKramfors-Alliansen

Matfors IF - Kramfors-Alliansen 0-1
5 maj 2023 - 19:30 - NP3 Arena
0-1 Rasmus Rådsäter (20)
Domare: Håkan Modigh
Publik: 25
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer