Tung förlust för Essvik - Selånger vände i andra halvlek, KW segerskytt

16 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Essvik ledde med 2-1 fram till det återstod knappa kvarten.
Då kvitterade gästande Selånger och med blott tre minuter kvar skickade Karl-William Svedin in SSK:s segermål.
– Vi knöt nävarna i paus och stänkte in två bollar så nu lever säsongen ett tag till för oss, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

Det hände grejer direkt i matchöppningen uppe på Essviksvallen.
Redan efter 30 sekunder nickskarvade Emil Åbbel till en fristående Daniel Johansson som kunde göra 1-0 bakom en maktlös Filip Widén i Selångermålet.

Men repliken kom snabbt. Bara ett par minuter senare utjämnade Njurundagrabben Herman Bergström som avslutade ett fint kombinationsspel med att knorra in bollen i bortre gaveln.

Därefter var det mest Essvik men Selånger fick till en kontring som avslutades med att hemmakeepern Michel Sjödal tvingades till en prakträddning på Karl-William Svedins avslut.
Istället kunde Essvik göra nästa mål strax innan halvtimman spelad då William Åsenlund hittade Marcus Sawert som tog emot bollen innan han placerade in 2-1. En ledning som var helt i sin ordning sett till spelet.

I den andra halvleken kom hemmalaget två mot en men kom aldrig till avslut och 3-1-chansen rann ut i gräset.

Därefter flyttade SSK upp positionerna i sin jakt på en kvittering och med knappa kvarten kvar slog man ett diagonalpass över hela planen till vänsterbacken som i sin tur petade över den till Kalfa Kargbo som satte nätet i dallring.

Båda lagen gick därefter för ett segermål och med tre minuter kvar fick gästerna till en kontring som avslutades med ett instick i boxen från Helmer Bergström till Karl-William Svedin som tryckte in den bakom en maktlös Michel Sjödal.

– Vi gör ingen bra första halvlek och Essvik leder rättvist i paus men v knöt nävarna och stänkte in två bollar i den andra halvleken då vi gick för seger så nu lever säsongen ett tag till för oss och har kvalplatsen inom räckhåll, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

– Ett lite snopet slut. Tycker att vi hade bra kontroll på matchen i 65-70 minuter men därefter blev vi hårt ansatta i deras jakt på en kvittering vilket de lyckades med. På slutet när vi gick för ett segermål blottade vi oss och de kunde avgöra på en kontring, säger Essviks tränare Kenneth Svensson.

Helmer Bergström imponerade ute på Selångers vänsterkant, ett mål och ett ass, medan de övriga ska ha beröm för sin andra halvlek som kollektiv.

I Essvik ger vi bästa betyget till målvakten Michel Sjödal och mittförsvararen Hampus Andersson men en gidigen insats även av de övriga.

Selångers vinst innebär att Kuben kan säkra seriesegern redan i morgon vid tre poäng mot ett Ånge som slåss i bottenstriden.

.
Essviks AIF emblemSelånger SK emblem

Essviks AIF - Selånger SK 2-3
16 september 2022 - 19:30 - Essviksvallen
1-0 Daniel Johansson (1)
1-1 Helmer Bergström (3)
2-1 Marcus Sawert (29)
2-2 Kalfa Kargbo (76)
2-3 Karl-William Svedin (87)
Domare: Jesper Löf
Publik: 91
Matchfakta

Blev spänning på Balders trots 3-0-ledning för Essvik mot IFK Sundsvall

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Med tio minuter kvar såg Essvik ut att ha en säker 3-0-ledning på Balders konstgräs.Då gjorde Olle Nordberg två snabba för IFK men riktig nerv hann de...

Läs mer

Målvaktsutvisning och straff när Matfors 2 vände mot Stockviks FF

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik ledde på Thulevallen med 2-1.Men tio minuter in i den andra halvleken fick man sin keeper målchansutvisad och på den efterföljande straffen k...

Läs mer

Lika på ett mellan Kuben 2 och Sund: "Inte kliniska avslut"

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Två mål i slutet av den första halvleken visade sig bli matchens enda när Kuben 2 och Sund kryssade.- Vi brände två frilägen innan deras kvittering me...

Läs mer

David Danielian på hugget när Fränsta inte gav Kovland en sportkeps: "Kontrollerade matchen från start"

26 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Vindsnabbe vänsterbacken David Danelian löpte sig fri två gånger om med mål som följd och lade grunden till Fränstas 5-0-seger över Kovland.- För ovan...

Läs mer

Högbom och Jönsson Hassels hjältar mot Kraftfull

25 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Christoffer Högbom (bilden) nöp en straff och Simon Jönsson avgjorde med ett vackert skott i slutminuterna när Hassel besegrade Kraftfull.- En riktigt...

Läs mer

Oskar Nordlunds dubbel i inledningen av den andra halvleken vände till Fränstaseger

19 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Tre mål och åtta gula kort bjöds det på när Fränsta vände Essviks tidiga ledning via två tidiga Oskar Nordlund-mål i den andra halvleken.- Vi gjorde t...

Läs mer