Tung förlust för Essvik - Selånger vände i andra halvlek, KW segerskytt

16 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Essvik ledde med 2-1 fram till det återstod knappa kvarten.
Då kvitterade gästande Selånger och med blott tre minuter kvar skickade Karl-William Svedin in SSK:s segermål.
– Vi knöt nävarna i paus och stänkte in två bollar så nu lever säsongen ett tag till för oss, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

Det hände grejer direkt i matchöppningen uppe på Essviksvallen.
Redan efter 30 sekunder nickskarvade Emil Åbbel till en fristående Daniel Johansson som kunde göra 1-0 bakom en maktlös Filip Widén i Selångermålet.

Men repliken kom snabbt. Bara ett par minuter senare utjämnade Njurundagrabben Herman Bergström som avslutade ett fint kombinationsspel med att knorra in bollen i bortre gaveln.

Därefter var det mest Essvik men Selånger fick till en kontring som avslutades med att hemmakeepern Michel Sjödal tvingades till en prakträddning på Karl-William Svedins avslut.
Istället kunde Essvik göra nästa mål strax innan halvtimman spelad då William Åsenlund hittade Marcus Sawert som tog emot bollen innan han placerade in 2-1. En ledning som var helt i sin ordning sett till spelet.

I den andra halvleken kom hemmalaget två mot en men kom aldrig till avslut och 3-1-chansen rann ut i gräset.

Därefter flyttade SSK upp positionerna i sin jakt på en kvittering och med knappa kvarten kvar slog man ett diagonalpass över hela planen till vänsterbacken som i sin tur petade över den till Kalfa Kargbo som satte nätet i dallring.

Båda lagen gick därefter för ett segermål och med tre minuter kvar fick gästerna till en kontring som avslutades med ett instick i boxen från Helmer Bergström till Karl-William Svedin som tryckte in den bakom en maktlös Michel Sjödal.

– Vi gör ingen bra första halvlek och Essvik leder rättvist i paus men v knöt nävarna och stänkte in två bollar i den andra halvleken då vi gick för seger så nu lever säsongen ett tag till för oss och har kvalplatsen inom räckhåll, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

– Ett lite snopet slut. Tycker att vi hade bra kontroll på matchen i 65-70 minuter men därefter blev vi hårt ansatta i deras jakt på en kvittering vilket de lyckades med. På slutet när vi gick för ett segermål blottade vi oss och de kunde avgöra på en kontring, säger Essviks tränare Kenneth Svensson.

Helmer Bergström imponerade ute på Selångers vänsterkant, ett mål och ett ass, medan de övriga ska ha beröm för sin andra halvlek som kollektiv.

I Essvik ger vi bästa betyget till målvakten Michel Sjödal och mittförsvararen Hampus Andersson men en gidigen insats även av de övriga.

Selångers vinst innebär att Kuben kan säkra seriesegern redan i morgon vid tre poäng mot ett Ånge som slåss i bottenstriden.

.
Essviks AIF emblemSelånger SK emblem

Essviks AIF - Selånger SK 2-3
16 september 2022 - 19:30 - Essviksvallen
1-0 Daniel Johansson (1)
1-1 Helmer Bergström (3)
2-1 Marcus Sawert (29)
2-2 Kalfa Kargbo (76)
2-3 Karl-William Svedin (87)
Domare: Jesper Löf
Publik: 91
Matchfakta

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer