Två hörnmål avgjorde för Söråker mot Sundsvalls FF trots flera brända frilägen

18 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Trots massor av brända frilägen lyckades Söråker ta hem segern över Sundsvalls FF tack vare två mål efter hörna, båda sent i respektive halvlek, via Nellie Lindahl och Lina Norrbom.
– Ja, vi saknade inte klara målchanser men var otroligt ineffektiva. Skönt ändå att kunna avgöra på två fasta situationer, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Söråker var mest på bettet under den första halvleken och skapade flera bra lägen men effektiviteten i avsluten var inte alls på topp. Då kändes Sundsvalls FF giftigare när de fick sina hörnor.

Paradoxalt nog var det hemmalaget som tog ledningen i slutminuten av den första halvleken just efter en hörna där bollen efter lite flipper framför mål hamnade hos Nellie Lindahl som tryckte in 1-0.

Den andra halvleken var till mångt och mycket en kopia på den första. Söråker skapade chanser medan gästerna förlitade sig på fasta situationer. Och det var på en frispark som man var på vippen att få in en kvittering med fem minuter kvar men Ina Danielsson räddade uppe vid sin ribba och ingen av SFF-spelarna hann först på returen.

I slutminuten kunde istället Lina Norrbom, som bränt tre frilägen under matchen, knäa in 2-0 efter en hörna vid den främre stolpen och punktera matchen.

– Ja, vi saknade inte klara målchanser men var otroligt ineffektiva. Skönt ändå att kunna avgöra på två fasta situationer när vi inte satte några spelmål. Annars såg spelet ganska bra ut då vi ofta vände spelet på våra ytterbackar och i andra vann vi även fler närkamper, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

– Vi släppte till en hel del bakåt men är ändå nära att få med oss en poäng på en farlig frispark i den 85:e minuten men deras målvakt gör en bra räddning och vi inte var med på den efterföljande returen. Är inte helt nöjd med spelet men vi hade däremot flera farliga hörnor och frisparkar som kunnat resulterat, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

I Söråker hyllar vi kollektivet och säkra målvakten Ina Danielsson som visade pondus och viftade bort många farliga hörnor bland annat.

Sundsvalls FF lånade upp flera tjejer från flicklaget och samtliga ska ha beröm för sin insats, Alva Svelander, Jennifer Olofsson, Maiken Lundgren och Tilde Norlén.

Söråkers FF emblemSundsvalls FF emblem

Söråkers FF - Sundsvalls FF 2-0
18 september 2022 - 18:00 - Söråkers IP
1-0 Nellie Lindahl (45)
2-0 Lina Norrbom (89) 
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 33
Matchfakta

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 1

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sanna Pålsson, Stöde IF Mittback. 27 år. Fortsätter leda Stödes defensiv, stark som en oxe i närkamperna och förlorar sällan en duell oavsett om det ä...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 2

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sandra Ernholm, Kovlands IF Mittback. 35 år. Rutinerad "general", brytsäker, spelskicklig och inte minst suverän i huvudspelet och därigenom ofta domi...

Läs mer