Två hörnmål avgjorde för Söråker mot Sundsvalls FF trots flera brända frilägen

18 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Trots massor av brända frilägen lyckades Söråker ta hem segern över Sundsvalls FF tack vare två mål efter hörna, båda sent i respektive halvlek, via Nellie Lindahl och Lina Norrbom.
– Ja, vi saknade inte klara målchanser men var otroligt ineffektiva. Skönt ändå att kunna avgöra på två fasta situationer, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Söråker var mest på bettet under den första halvleken och skapade flera bra lägen men effektiviteten i avsluten var inte alls på topp. Då kändes Sundsvalls FF giftigare när de fick sina hörnor.

Paradoxalt nog var det hemmalaget som tog ledningen i slutminuten av den första halvleken just efter en hörna där bollen efter lite flipper framför mål hamnade hos Nellie Lindahl som tryckte in 1-0.

Den andra halvleken var till mångt och mycket en kopia på den första. Söråker skapade chanser medan gästerna förlitade sig på fasta situationer. Och det var på en frispark som man var på vippen att få in en kvittering med fem minuter kvar men Ina Danielsson räddade uppe vid sin ribba och ingen av SFF-spelarna hann först på returen.

I slutminuten kunde istället Lina Norrbom, som bränt tre frilägen under matchen, knäa in 2-0 efter en hörna vid den främre stolpen och punktera matchen.

– Ja, vi saknade inte klara målchanser men var otroligt ineffektiva. Skönt ändå att kunna avgöra på två fasta situationer när vi inte satte några spelmål. Annars såg spelet ganska bra ut då vi ofta vände spelet på våra ytterbackar och i andra vann vi även fler närkamper, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

– Vi släppte till en hel del bakåt men är ändå nära att få med oss en poäng på en farlig frispark i den 85:e minuten men deras målvakt gör en bra räddning och vi inte var med på den efterföljande returen. Är inte helt nöjd med spelet men vi hade däremot flera farliga hörnor och frisparkar som kunnat resulterat, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

I Söråker hyllar vi kollektivet och säkra målvakten Ina Danielsson som visade pondus och viftade bort många farliga hörnor bland annat.

Sundsvalls FF lånade upp flera tjejer från flicklaget och samtliga ska ha beröm för sin insats, Alva Svelander, Jennifer Olofsson, Maiken Lundgren och Tilde Norlén.

Söråkers FF emblemSundsvalls FF emblem

Söråkers FF - Sundsvalls FF 2-0
18 september 2022 - 18:00 - Söråkers IP
1-0 Nellie Lindahl (45)
2-0 Lina Norrbom (89) 
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 33
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer