Två hörnmål avgjorde för Söråker mot Sundsvalls FF trots flera brända frilägen

18 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Trots massor av brända frilägen lyckades Söråker ta hem segern över Sundsvalls FF tack vare två mål efter hörna, båda sent i respektive halvlek, via Nellie Lindahl och Lina Norrbom.
– Ja, vi saknade inte klara målchanser men var otroligt ineffektiva. Skönt ändå att kunna avgöra på två fasta situationer, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Söråker var mest på bettet under den första halvleken och skapade flera bra lägen men effektiviteten i avsluten var inte alls på topp. Då kändes Sundsvalls FF giftigare när de fick sina hörnor.

Paradoxalt nog var det hemmalaget som tog ledningen i slutminuten av den första halvleken just efter en hörna där bollen efter lite flipper framför mål hamnade hos Nellie Lindahl som tryckte in 1-0.

Den andra halvleken var till mångt och mycket en kopia på den första. Söråker skapade chanser medan gästerna förlitade sig på fasta situationer. Och det var på en frispark som man var på vippen att få in en kvittering med fem minuter kvar men Ina Danielsson räddade uppe vid sin ribba och ingen av SFF-spelarna hann först på returen.

I slutminuten kunde istället Lina Norrbom, som bränt tre frilägen under matchen, knäa in 2-0 efter en hörna vid den främre stolpen och punktera matchen.

– Ja, vi saknade inte klara målchanser men var otroligt ineffektiva. Skönt ändå att kunna avgöra på två fasta situationer när vi inte satte några spelmål. Annars såg spelet ganska bra ut då vi ofta vände spelet på våra ytterbackar och i andra vann vi även fler närkamper, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

– Vi släppte till en hel del bakåt men är ändå nära att få med oss en poäng på en farlig frispark i den 85:e minuten men deras målvakt gör en bra räddning och vi inte var med på den efterföljande returen. Är inte helt nöjd med spelet men vi hade däremot flera farliga hörnor och frisparkar som kunnat resulterat, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

I Söråker hyllar vi kollektivet och säkra målvakten Ina Danielsson som visade pondus och viftade bort många farliga hörnor bland annat.

Sundsvalls FF lånade upp flera tjejer från flicklaget och samtliga ska ha beröm för sin insats, Alva Svelander, Jennifer Olofsson, Maiken Lundgren och Tilde Norlén.

Söråkers FF emblemSundsvalls FF emblem

Söråkers FF - Sundsvalls FF 2-0
18 september 2022 - 18:00 - Söråkers IP
1-0 Nellie Lindahl (45)
2-0 Lina Norrbom (89) 
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 33
Matchfakta

Fyra Njurundamål på tio minuter sänkte Sidsjö-Böle/SFF 2: "Vägvinnande spel"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Njurunda avgjorde under avslutningskvarten av den första halvleken då man prickade in hela fyra bollar bakom Sidsjö-Böles målvakt.– Vi hade ett vägvin...

Läs mer

Fränsta vände underläge till seger i avslutningsmatchen mot Medskogsbron: "Tog över succesivt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron öppnade bäst på Myggvallen och tog en tidig ledning tack vare ett självmål.Fränsta utjämnade före paus och i den andra halvleken säkrade ...

Läs mer

Matfors bästa representationslag i Damtrean – kan räcka till spel i tvåan nästa år?

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde i paus på Thulevallen men Matfors utjämnade tidigt i andra efter ett hörnmål och 1-1-stod sig säsongen ut och Matfors blev därmed bästa ...

Läs mer

IFK Timrå 2 tog både revansch på Söråker och hem andraplatsen: "Skönt"

25 sep 2022 Div. 3 Medelpad

IFK Timrå 2 tog revansch på Söråker från i våras då man vände underläge till 2-1seger i dagens derby på Bergeforsens IP och säkrade en andraplats i se...

Läs mer

Selånger U klara seriesegrare i Damtrean: "Presterade på högsta nivå"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Selångers Utvecklingslag hade idag chansen att spela hem seriesegern i Damtrean.Det som krävdes var tre poäng i avslutningsmatchen mot Alnö 2.Och viss...

Läs mer

Inför Damtreans sista omgång: "Vi går för att avgöra serien"

24 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Idag har Selånger U chansen att bärga seriesegern i vår lokala damtrea.Det som krävs är vinst mot Alnö 2 så är saken så att säga "biff!.Skulle de rödb...

Läs mer