Två hörnmål avgjorde för Söråker mot Sundsvalls FF trots flera brända frilägen

18 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Trots massor av brända frilägen lyckades Söråker ta hem segern över Sundsvalls FF tack vare två mål efter hörna, båda sent i respektive halvlek, via Nellie Lindahl och Lina Norrbom.
– Ja, vi saknade inte klara målchanser men var otroligt ineffektiva. Skönt ändå att kunna avgöra på två fasta situationer, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

Söråker var mest på bettet under den första halvleken och skapade flera bra lägen men effektiviteten i avsluten var inte alls på topp. Då kändes Sundsvalls FF giftigare när de fick sina hörnor.

Paradoxalt nog var det hemmalaget som tog ledningen i slutminuten av den första halvleken just efter en hörna där bollen efter lite flipper framför mål hamnade hos Nellie Lindahl som tryckte in 1-0.

Den andra halvleken var till mångt och mycket en kopia på den första. Söråker skapade chanser medan gästerna förlitade sig på fasta situationer. Och det var på en frispark som man var på vippen att få in en kvittering med fem minuter kvar men Ina Danielsson räddade uppe vid sin ribba och ingen av SFF-spelarna hann först på returen.

I slutminuten kunde istället Lina Norrbom, som bränt tre frilägen under matchen, knäa in 2-0 efter en hörna vid den främre stolpen och punktera matchen.

– Ja, vi saknade inte klara målchanser men var otroligt ineffektiva. Skönt ändå att kunna avgöra på två fasta situationer när vi inte satte några spelmål. Annars såg spelet ganska bra ut då vi ofta vände spelet på våra ytterbackar och i andra vann vi även fler närkamper, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

– Vi släppte till en hel del bakåt men är ändå nära att få med oss en poäng på en farlig frispark i den 85:e minuten men deras målvakt gör en bra räddning och vi inte var med på den efterföljande returen. Är inte helt nöjd med spelet men vi hade däremot flera farliga hörnor och frisparkar som kunnat resulterat, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

I Söråker hyllar vi kollektivet och säkra målvakten Ina Danielsson som visade pondus och viftade bort många farliga hörnor bland annat.

Sundsvalls FF lånade upp flera tjejer från flicklaget och samtliga ska ha beröm för sin insats, Alva Svelander, Jennifer Olofsson, Maiken Lundgren och Tilde Norlén.

Söråkers FF emblemSundsvalls FF emblem

Söråkers FF - Sundsvalls FF 2-0
18 september 2022 - 18:00 - Söråkers IP
1-0 Nellie Lindahl (45)
2-0 Lina Norrbom (89) 
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 33
Matchfakta

Maria Häggkvist sköt Söråkers segermål då Fränsta gästade Löta: "Byten gav oss en injektion"

7 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Häggkvists mål efter dryga timman och Ina Danielssons frilägesräddning såg till att Söråker kunde casha hem hela potten mot Fränsta.- Fränsta in...

Läs mer

SDFF Utveckling ställde upp med F19-laget mot Njurunda - tog hem storseger

7 jun 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling ställde upp med sitt F19-lag och anfallstrion Ida Vennström-Kabagambe, Tyra Öhman och Elin Larsson (hattrick) firade stora triumfer he...

Läs mer

Emma Carlsson segerskytt för Selånger Utveckling not Matfors: "Borde stängt ner tidigare"

7 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Med knappa tjugan kvar bredsidade Emma Carlsson in 2-1 för Selånger Utveckling hemma mot Matfors och kunde säkra tre nya poäng.- En match mellan två s...

Läs mer

Hattrick av Tilde Norlén när Sundsvalls FF studsade tillbaka med råge: "Starkt av tjejerna"

7 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF föll häromdagen med 0-8 borta mot Stöde.Ikväll studsade man tillbaka, och det med råge, då man besegrade Medskogs på Viforsplan med klar...

Läs mer

Serieledarna Kovland vann välspelad match på Släda över Alnö 2

7 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Alnö 2 gav serieledarna Kovland hårt motstånd på Släda IP i en välspelad match men kunde inte hindra gästerna från att ta hem en 5-3-seger.- En fysisk...

Läs mer

Njurundas första seger kom hemma på Gumsekullen mot Fränsta - men var nära att tappa en 3-0-ledning

5 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Njurunda fick för första gången i år smaka på segerns sötma när man efter en 3-0-ledning lyckades ta hem en uddamålsseger sedan Fränsta krypit närmare...

Läs mer