Två mål av Alva Byström när Söråker nollade Njurunda: "Vi körde över dem"

27 aug 2023 Div. 3 Medelpad

Söråker gjorde två snabba mål i inledningen av den andra halvleken hemma mot Njurunda då man gick fram till 3-0 och i slutet satte Alva Byström sin andra fullträff fram till 4-0.
- Vi körde över dem efter paus, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

I den sena söndagskvällen, matchen började 20:00, var hemmalaget Söråker rappast och redan i den andra minuten sköt Cornelia Lundberg från 45 meter och i det blöta konstgräset fick bollen en otäck studs och gick över bortamålvakten och in till 1-0.

Med kvarten spelad började Njurunda hitta in i matchen och via längre bollar mot ytorna på kanten kom man ofta runt men inläggen var hemmamålvakten Ina Danielsson ute och plockade ner. Hon lade även beslag på allt som kom emot henne i skottväg.

Söråker inledde även den andra halvleken bäst och efter fem minuter tog Alva Byström med sig en öppnande passning och ur vänsterinnerposition drog hon på och bollen svepte över NIK-målvakten in till 2-0.

I mitten av halvleken kom sedan även trean. Efter en hörna hamnade bollen hos Elin Könberg som lade in en "smygare" i bortre förbi allt och alla.

Matchen var redan avgjord då Maria Häggkvist slog en fenomenal boll till en djupledslöpande Alva Byström som elegant böjde in den i bortre gaveln, 4-0.

- Vi var riktigt bra första kvarten men sen blev det jämnare och Njurunda sårade oss med bollar på djupet och hade flera bud på en kvittering. Vi fick inte alls grepp på deras långa bollar och fick det jobbigt. Inför den andra halvleken gjorde vi vissa justeringar och sen var det inget snack, vi körde över dem och gör tre fina mål, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

- Vi gör en helt OK match spelmässigt men det vi förlorar på är att vi inte sätter chanserna samtidigt som vi släpper in ett par billiga mål, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

I Söråker var högeryttern Alice Lundman bäst, jobbade hårt och var tekniskt felfri. Plus även till säkra Ida Danielsson mellan stolparna som visade sedvanlig pondus och höll också "sina lakan rena".

I Njurunda gjorde Elsa Olsson en bra insats på en ovan plats som forward, var bara prickarna över i:en som saknades. Kantspelarna Moa Persson och Nelli Lauritzen var också till sin fördel och levererade många inspel och inlägg.

 

Söråkers FF    

Söråkers FF - Njurunda IK 4-0
27 augusti 2023 - 20:00 - Söråkers IP
1-0 Cornelia Lundberg (2)
2-0 Alva Byström (50)
3-0 Elin Könberg (67)
4-0 Alva Byström (78)
Domare: Frida Svensson
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

Efter en "berg- & dalbane"-säsong - Wahlroos fortsätter som tränare för Söråker

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Söråker tog sig till Damtreans A-slutspel och belade där plats åtta av de tio lagen, kanske en liten besvikelse- För mycket berg- & dalbana, säger...

Läs mer

Micke Byström kliver av trots lyckat år för Alnö Utveckling: "Fanns saker som tog udden av det roliga"

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Mikael Byström gjorde comeback i år som tränare då han tog över Alnös utvecklingslag i Damtrean - och förde dem till A-slutspelet.Men någon fortsättni...

Läs mer

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer