Två mål av Putte Nilsson är Nedansjö tog en komfortabel seger i Viskan

25 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Det blev ingen tredje raka för Wiskan, fast å andra sidan mötte man inget av topplagen den här gången utan gästande Nedansjö kunde ta en ganska komfortabel 4-0-vinst där Patrik "Putte" Nilsson gjorde hälften av målen.
– Vi tog tag i taktpinnen direkt och fick ett tidigt mål, var hela tiden spelförande och tog en av de säkraste segrarna på hela säsongen, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Wiskan har haft en hysterisk formtopp och vunnit över två av topplagen Kuben 2 och Matfors 2 i de två senaste omgångarna.
Idag väntade mer moderat motstånd i form av serieåttan Nedansjö på hemmaplan.
Men NIK tog ledningen redan i den tredje minuten och återigen efter en lång målvaktsutspark. Markus Holdos boll nådde ända upp till Oskar Brusell som vann fajten med Wiskanförsvaret och satte 0-1.

Gästerna fortsatte ha initiativet i matchen men Stefan Eriksson i hemmamålet höll sitt lag länge kvar i matchen men efter timman spelad tvingades han kröka rygg en andra gång sedan ett långt inlägg nått Patrik "Putte" Nilsson vid den bortre stolpen och han inte gjort något misstag.
"Putte" lobbnickade därefter in trean ur snäv vinkel och innan slutsignalen var det Viktor Sundströms tur att använda huvudet på ett högerinlägg.

– Vi tog tag i taktpinnen direkt och fick ett tidigt mål, var hela tiden spelförande och tog en av de säkraste segrarna på hela säsongen, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

– Vi kom inte alls upp i samma standard som i de två senaste matcherna och fick aldrig till de längre bollarna upp till anfallarna. Vi saknade en del viktiga pjäser på grund av jobb och några som var bortresta. Vi gav det i alla fall en chans och gick ner på en trebackslinje efter 0-2 men då blev det stora ytor därbak som de utnyttjade, säger Wiskans tränare Marco Padellaro.

Hela laget ska ha beröm i Nedansjö där alla gjorde jobbet,
Stefan Eriksson i Wiskanmålet är redan nämnd och bra var även Gustav Sahlin som hoppade in på vänsterkanten och slet på bra.

Nedansjö slutade på en åttonde plats (besvikelse?) medan Wiskan landade jumbo och åker ner i sexan trots att man höjde sig på slutet.

 

Viskans IF emblemNedansjö IK emblem

Wiskans IF - Nedansjö IK 0-4
25 september - 15:00 - Viskans IP
0-1 Oskar Brusell (3)
0-2 Patrik Nilsson (60)
0-3 Patrik Nilsson (71) 
0-4 Viktor Sundström (83)
Domare: Danyar Tari
Publik: 55
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer