Två mål av Putte Nilsson är Nedansjö tog en komfortabel seger i Viskan

25 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Det blev ingen tredje raka för Wiskan, fast å andra sidan mötte man inget av topplagen den här gången utan gästande Nedansjö kunde ta en ganska komfortabel 4-0-vinst där Patrik "Putte" Nilsson gjorde hälften av målen.
– Vi tog tag i taktpinnen direkt och fick ett tidigt mål, var hela tiden spelförande och tog en av de säkraste segrarna på hela säsongen, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Wiskan har haft en hysterisk formtopp och vunnit över två av topplagen Kuben 2 och Matfors 2 i de två senaste omgångarna.
Idag väntade mer moderat motstånd i form av serieåttan Nedansjö på hemmaplan.
Men NIK tog ledningen redan i den tredje minuten och återigen efter en lång målvaktsutspark. Markus Holdos boll nådde ända upp till Oskar Brusell som vann fajten med Wiskanförsvaret och satte 0-1.

Gästerna fortsatte ha initiativet i matchen men Stefan Eriksson i hemmamålet höll sitt lag länge kvar i matchen men efter timman spelad tvingades han kröka rygg en andra gång sedan ett långt inlägg nått Patrik "Putte" Nilsson vid den bortre stolpen och han inte gjort något misstag.
"Putte" lobbnickade därefter in trean ur snäv vinkel och innan slutsignalen var det Viktor Sundströms tur att använda huvudet på ett högerinlägg.

– Vi tog tag i taktpinnen direkt och fick ett tidigt mål, var hela tiden spelförande och tog en av de säkraste segrarna på hela säsongen, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

– Vi kom inte alls upp i samma standard som i de två senaste matcherna och fick aldrig till de längre bollarna upp till anfallarna. Vi saknade en del viktiga pjäser på grund av jobb och några som var bortresta. Vi gav det i alla fall en chans och gick ner på en trebackslinje efter 0-2 men då blev det stora ytor därbak som de utnyttjade, säger Wiskans tränare Marco Padellaro.

Hela laget ska ha beröm i Nedansjö där alla gjorde jobbet,
Stefan Eriksson i Wiskanmålet är redan nämnd och bra var även Gustav Sahlin som hoppade in på vänsterkanten och slet på bra.

Nedansjö slutade på en åttonde plats (besvikelse?) medan Wiskan landade jumbo och åker ner i sexan trots att man höjde sig på slutet.

 

Viskans IF emblemNedansjö IK emblem

Wiskans IF - Nedansjö IK 0-4
25 september - 15:00 - Viskans IP
0-1 Oskar Brusell (3)
0-2 Patrik Nilsson (60)
0-3 Patrik Nilsson (71) 
0-4 Viktor Sundström (83)
Domare: Danyar Tari
Publik: 55
Matchfakta

Salthammer och Hellström ny tränarduo för Matfors 2: "Väldigt nöjd"

12 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Det blev en kort "vila" för Tony Salthammer, som avslutade sin aktiva karrirär i samband med den sista matchen i trean nu i höst.Nu tar han och Jonny ...

Läs mer

Succé i DM följdes av motigt seriespel för Sundsvalls FF: "Skador på nyckelspelare"

11 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF inledde året med ett i stort sett helt nytt manskap och gjorde succé i DM där man tog sig till kvartsfinal där dock division 3-laget Luc...

Läs mer

Tredje raka segern för Kuben 2 i Medelpadsfemman - så var säsongen: "Få spelare och inga målvakter på träningarna"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Kubens "Tigerungar" tog hem Medelpadsfemman för tredje året på raken!Och nu ser det ut som att man som andralag ska få ta steget upp i vår högsta loka...

Läs mer

Ny fin säsong av ungdomarna i Matfors 2 - erbjudna spel i Medelpadsallsvenskan: "Har inte bestämt oss ännu"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Matfors unga andralag fortsätter att spela en fin fotboll och rada upp topplaceringar även om det blev en liten "dipp" med en fjärdeplats i år.Men til...

Läs mer

Buhlér Wiking: "Jag fortsätter som tränare för Nedansjö"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Nedansjö taxade in på en åttondeplats i Medelpadsfemman i år efter en stark avslutning med tre raka segrar.Den tunna truppen innehåller emellertid kap...

Läs mer

Marco Padellaro tränar Wiskan även nästa år - slipper nedflyttning till sexan?

8 nov 2022 Div. 5 Medelpad

För andra året på raken slutade Wiskan jumbo i Medelpadsfemman men överraskade på slutet av hösten genom att ta sina enda två segrar mot seriesegrarna...

Läs mer