Två nya mål av Valerik Danielian i Östavalls 2-0-vinst hemma mot Stöde

31 aug 2024 Div. 5 Medelpad

Återigen blev han tungan på vågen den där ”målvaktstränaren” Valerik Danielian. Med sina två mål fixade han hemmasegern mot Stöde IF på Skogsvallen i en stundtals blåsig eftermiddag samtidigt som hans adept mellan stolparna Tony Eklund, 58, höll nollamn..
- Vi gör två snygga mål och tycker att vi vinner rättvist mot ett bra och välspelande Stöde, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Returen mellan Östavalls IF och Stöde IF på Skogsvallen i Östavall blev en jämnare och tuffare kamp än förra mötet lagen emellan i Stöde då ÖIF vann med hela 8-0.

Gästerna startade redan från början med att sätta press mot hemmamålet och i den åttonde minuten var det nära ge resultat. Det var när Axel Peder Westland tar vara på en retur, men Östavalls ”veteran” i målet Tony Eklund räddar nere vid stolproten. Men direkt därpå i samma minut får hemmalaget en dubbelhörna där bollen smiter tätt utanför i andra läget.

Det skulle stå sig till minut 21 innan Stödes spöke slår till, ensam mot för dagen duktige Stöde keepern Charlie Hornby rullar han in 1-0 till hemmalaget – ja det var så klart Valerik Danielian. Därefter så har samme spelare två heta chanser inom åtta minuter att öka på hemmaledningen, men han fanns där igen Stödes målvakt och avvärjde.

Den sista delen av halvlek ett går till gästerna, Youssef Aljadi, även han normalt målvakt, har ett riktigt fint skott som räddas och Andrew Söderbergs skott räddas på mållinjen av en försvarare. Men han skulle få en chans till Valerik innan det blåstes till halvtid, på en rensning från hemmaförsvaret rinner han återigen i genom men bollen rullar utanför.

När så domare Thunström (högljudd i vanlig ordning) blåser igång halvlek två och i 57:e minuten en frisprk för hemmalaget. Vem kliver fram som exekutor om inte nämnde Valerik Daniellian, kanske det blir årets mål på Skogsvallen då han snyggt lägger den i krysset.

Stöde kämpar på trots ett 0-2-underläge på och skaffar sig också några heta chanser, men står inte den äldre gentlemannen Eklund i vägen mellan stolparna så går bolluslingen utanför.

Innan matchen blåses av så har den där killen med #10 på ryggen (läs Valerik) två ypperliga chanser till att utöka ledningen, både till 3 och 4 mål. Men som sagt två duktiga målvakter på planen och lite stolpar i vägen blev det inget mer mål denna dag på Skogsvallen. Matchen slutar 2-0 till hemmalaget och stundtals var det riktigt tuffa fighter men inom regelverket för det mesta.

Jodå, den där fotbollskorven fanns på plats och får högsta betyg.

- En hyfsat bra division 5-match där jag tycker vi blandar och ger lite gällande vårt passningsspel. Vi gör emellertid två snygga mål och tycker att vi vinner rättvist mot ett bra och välspelande Stöde, säger Östavalls tränare David Nordberg.

- Vi gör en riktigt bra match mot vad jag personligen anser är seriens bästa lag. Vi öppnar starkt och sätter hög press på dem och skapar även några bra chanser utan att lyckas få in bollen. Tyvärr lyckas Danielian göra mål mot oss igen varav det andra är en riktigt fin frispark som är otagbar för vår annars duktiga målvakt Charlie Hornby. Tycker att det är en bra match från båda lagen på en väldigt fin fotbollsplan som inbjuder till bra fotboll. Hela laget gör en bra match men extra plus till vår målvakt Charlie som nu är tillbaka mellan stolparna samt vår mittback Linus Backlund som gjorde en stark comeback efter några år av hård fysträning, säger Stödes tränare Andreas Ahlberg

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollens utsände.

 
Östavalls IF Stöde IF
Östavalls IF - Stöde IF 2-0
31 augusti 2024 - 14:00 - Skogsvallen
1-0 Valerik Danielian (20)
2-0 Valerik Danielian (58)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 68
Matchfakta
 
Lokalfotbollen tippar: Östavall har inte gett upp hoppet om promovering till division 4 då det kan räcka med att bli topp 3, ja till och met topp 4 i Medelpadsfemmans A-slutspel. Vann med 6-0 borta mot Stöde och vinner även idag, men inte lika markant, 3-0.

Isaac During grejade Hassels första seger med matchens sista spark

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Hassel tog ledningen redan efter tio sekunder och efter en småful och tjattrig match kunde man stå som segrare över Sundsvalls FF med 4-3. Segermålet ...

Läs mer

Alexander Aspenruds äkta hattrick för Indal räckte inte - Söråker vände tillbaka och vann

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Svängigt värre uppe på Löta. Söråker rev åt sig en 2-0-ledning men Indal vände via ett äkta hattrick av Alexander Aspenrud, bara för att se hemmalaget...

Läs mer

Östavall säkrade spel i Medelpadsallsvenskan nästa år: "Stolt över vår resa"

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Östavall säkrade tredjeplatsen i A-slutspelet efter 6-1 på Södermalm och nu blir det spel i Medelpadsallsvenskan nästa år.- Är stolt över den resa vi ...

Läs mer

Sidsjö-Böle avslutade med en "tennisseger" över Stöde

5 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle var redan klara serietvåa i A-slutspelet inför slutomgången men det hindrade dem inte från att ta hem en 6-0-vinst över Stöde på Westhagen...

Läs mer

Seriesegrarna Kungsnäs behövde inte ens ställa ut skorna i avslutningsmatchen - Wiskan lämnade walk over

4 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Man säger ibland att det inte räcker att bara ställa ut skorna. Men inte ens det behöver Kungsnäs göra i sin avslutningsmatch. Wiskan har nämligen läm...

Läs mer

Matfors nära att tappa 4-1-ledning mot Kraftfull men höll undan

2 okt 2024 Div. 5 Medelpad

Matfors ledde både med 2-0 och 4-1 på Westhagen mot Kraftfull men det blev ändå spännande på slutet när hemmalaget började knapra in.- Vi var bra fram...

Läs mer