Tyngd och rutin avgjorde till Stödes fördel mot Alnö 2

8 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Ett tidigt frisparksmål och ett välplacerat skott med tio minuter kvar blev avgörande till vart segern skulle gå på Stöde IP.
- Bra krigat av oss därute, vi var tyngre och vann de flesta närkamperna, säger Stödes tränare Fredrik Hammarlund efter 2-0-vinsten över Alnö 2.

Stödes tyngd blev avgörande hemma på IP mot ett ungt Alnö 2.
Men första chansen gick till Alnö vars Filip Hessler löpte sig fri men blev stoppad av hemmakeepern Youssef Aljadi.

- Han sätter ett knä i låret på vår kille och domaren dömer inkast och inte målchansutvisning. Jag blev skogstokig, erkänner Alnötränaren Salo Gavador.

Två minuter senare tog Alnö ledningen på frispark där Nils Högbom gick på kraft och bortakeepern orkade inte hålla emot.

Båda lagen hade lägen till fler mål men det dröjde till det återstod tio minuter innan det ringde igen. Och även denna gång var det hemmalaget som nätade. Andrew Söderberg fick bollen kring straffområdet och fintade bort ett par motståndare innan han sköt in ett välplacerat skott fram till matchavgörande 2-0.

- Bra krigat av oss därute, vi var tyngre och vann de flesta närkamperna, stod rätt och stängde av dem på ett bra sätt. Visst, några lägen släppte vi igenom men då räddade vår duktige målvakt Youssef Aljadi, säger Stödes tränare Fredrik Hammarlund.

- Vi gör en okej första halvlek och en bättre andra men vi hade svårt att ta oss igenom deras tunga försvar. Våra grabbar på 16-19 år väger lite för lätt och idag kunder vi inte låna in några från A-truppen då de har match i morgon. Men hade de fått den där utvisningen vet man aldrig..., säger Salo Gavador.

I Stöde framhåller vi nämnda målvakten Youssef Aljadi, 18, och rutinerade Tomas Decker på mittfältet, som på slutet klev ner och lirade mittback.

I ett jämnt Alnö stack vänsterbacken Alvin Sandqvist ut lite extra och visade prima takter både när det gäller det defensiva- som offensiva spelet.

 

Stöde IFAlnö IF 2

Stöde IF - Alnö IF 2 2-0
8 juni 2023 - 19:00 - Stöde IP
1-0 Nils Högbom (10)
2-0 Andrew Söderberg (80)
Domare: Robin Bergman
Publik: 55
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer