Tyngd och rutin avgjorde till Stödes fördel mot Alnö 2

8 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Ett tidigt frisparksmål och ett välplacerat skott med tio minuter kvar blev avgörande till vart segern skulle gå på Stöde IP.
- Bra krigat av oss därute, vi var tyngre och vann de flesta närkamperna, säger Stödes tränare Fredrik Hammarlund efter 2-0-vinsten över Alnö 2.

Stödes tyngd blev avgörande hemma på IP mot ett ungt Alnö 2.
Men första chansen gick till Alnö vars Filip Hessler löpte sig fri men blev stoppad av hemmakeepern Youssef Aljadi.

- Han sätter ett knä i låret på vår kille och domaren dömer inkast och inte målchansutvisning. Jag blev skogstokig, erkänner Alnötränaren Salo Gavador.

Två minuter senare tog Alnö ledningen på frispark där Nils Högbom gick på kraft och bortakeepern orkade inte hålla emot.

Båda lagen hade lägen till fler mål men det dröjde till det återstod tio minuter innan det ringde igen. Och även denna gång var det hemmalaget som nätade. Andrew Söderberg fick bollen kring straffområdet och fintade bort ett par motståndare innan han sköt in ett välplacerat skott fram till matchavgörande 2-0.

- Bra krigat av oss därute, vi var tyngre och vann de flesta närkamperna, stod rätt och stängde av dem på ett bra sätt. Visst, några lägen släppte vi igenom men då räddade vår duktige målvakt Youssef Aljadi, säger Stödes tränare Fredrik Hammarlund.

- Vi gör en okej första halvlek och en bättre andra men vi hade svårt att ta oss igenom deras tunga försvar. Våra grabbar på 16-19 år väger lite för lätt och idag kunder vi inte låna in några från A-truppen då de har match i morgon. Men hade de fått den där utvisningen vet man aldrig..., säger Salo Gavador.

I Stöde framhåller vi nämnda målvakten Youssef Aljadi, 18, och rutinerade Tomas Decker på mittfältet, som på slutet klev ner och lirade mittback.

I ett jämnt Alnö stack vänsterbacken Alvin Sandqvist ut lite extra och visade prima takter både när det gäller det defensiva- som offensiva spelet.

 

Stöde IFAlnö IF 2

Stöde IF - Alnö IF 2 2-0
8 juni 2023 - 19:00 - Stöde IP
1-0 Nils Högbom (10)
2-0 Andrew Söderberg (80)
Domare: Robin Bergman
Publik: 55
Matchfakta

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer

Ryktet om Östavalls död överdriven - kommer till spel i Medelpadsfemman

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

När Östavall drog sig ur trean på grund av spelarbrist var det många som trodde det var dödsstöten för fortsatt spel på magiska Skogsvallen.Men så bli...

Läs mer