Tyngd och rutin avgjorde till Stödes fördel mot Alnö 2

8 jun 2023 Div. 5 Medelpad

Ett tidigt frisparksmål och ett välplacerat skott med tio minuter kvar blev avgörande till vart segern skulle gå på Stöde IP.
- Bra krigat av oss därute, vi var tyngre och vann de flesta närkamperna, säger Stödes tränare Fredrik Hammarlund efter 2-0-vinsten över Alnö 2.

Stödes tyngd blev avgörande hemma på IP mot ett ungt Alnö 2.
Men första chansen gick till Alnö vars Filip Hessler löpte sig fri men blev stoppad av hemmakeepern Youssef Aljadi.

- Han sätter ett knä i låret på vår kille och domaren dömer inkast och inte målchansutvisning. Jag blev skogstokig, erkänner Alnötränaren Salo Gavador.

Två minuter senare tog Alnö ledningen på frispark där Nils Högbom gick på kraft och bortakeepern orkade inte hålla emot.

Båda lagen hade lägen till fler mål men det dröjde till det återstod tio minuter innan det ringde igen. Och även denna gång var det hemmalaget som nätade. Andrew Söderberg fick bollen kring straffområdet och fintade bort ett par motståndare innan han sköt in ett välplacerat skott fram till matchavgörande 2-0.

- Bra krigat av oss därute, vi var tyngre och vann de flesta närkamperna, stod rätt och stängde av dem på ett bra sätt. Visst, några lägen släppte vi igenom men då räddade vår duktige målvakt Youssef Aljadi, säger Stödes tränare Fredrik Hammarlund.

- Vi gör en okej första halvlek och en bättre andra men vi hade svårt att ta oss igenom deras tunga försvar. Våra grabbar på 16-19 år väger lite för lätt och idag kunder vi inte låna in några från A-truppen då de har match i morgon. Men hade de fått den där utvisningen vet man aldrig..., säger Salo Gavador.

I Stöde framhåller vi nämnda målvakten Youssef Aljadi, 18, och rutinerade Tomas Decker på mittfältet, som på slutet klev ner och lirade mittback.

I ett jämnt Alnö stack vänsterbacken Alvin Sandqvist ut lite extra och visade prima takter både när det gäller det defensiva- som offensiva spelet.

 

Stöde IFAlnö IF 2

Stöde IF - Alnö IF 2 2-0
8 juni 2023 - 19:00 - Stöde IP
1-0 Nils Högbom (10)
2-0 Andrew Söderberg (80)
Domare: Robin Bergman
Publik: 55
Matchfakta

Det blir ingen match uppe på Hemmanet i afton: "Djupt beklagligt"

19 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Nedansjö tvingas lämna walk over ikväll vilket betyder 3-0 för Svartvik.- Det är med stor sorg att vi måster lämna w.o. Vi har 30 spelare på papperet ...

Läs mer

Firma Johansson & Nerkman producerade elva av Svartviks 13 mål mot Stöde

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Daniel Johansson gjorde sex mål och radarkompisen Christoffer fem när Svartvik krossade stackars Stöde med hela 13-0.- En av målsättningarna innan säs...

Läs mer

Ketchupflaskan i topp sista dryga kvarten när Timrå avgjorde mot Wiskan

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Med dryga kvarten kvar ledde Timrå bara med 1-0 hemma mot jumbon Wiskan.Men sedan gick ketchupflaskan i topp och när domarens slutsignal ljöd lyste 6-...

Läs mer

Hattrick av Olle Nordberg när Sidsjö-Böle gjorde 5-0 i första halvlek mot Nedansjö

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Med ett hattrick sköt och nickade Olle Nordberg gästande Nedansjö i sank under den första halvleken som slöt 5-0.- Vi gör årets sämsta halvlek alla ka...

Läs mer

Södermalm avgjorde efter paus mot Söråker: "Stabilt rakt igenom"

17 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Södermalm besegrade Söråker i en fysisk tillställning på Kustängen med 3-1 sedan man avgjort i den andra halvleken med två mål.- Det var stabilt rakt ...

Läs mer

Hattrick av Victor Andersson när Sundsvalls FF vann målrikt möte med Alnö 2

15 sep 2023 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF drog ifrån till en 4-1-ledning tack vare Victor Anderssons hattrick men Alnö 2 knaprade in två gånger om och det blev spänning på slutet...

Läs mer