Uddamålsförlust för Alnö borta mot Själevad: "Lojt"

7 maj 2022 Div. 1 Norra

Det blev ingen andra raka derbyvinst för Alnö då Själevad blev för svåra uppe i Övik och vann med uddamålet av tre på ett vindpinat Skyttis.
– Det var lojt idag och ingen energi om man bortser från sista tio i samband med vår reducering, säger Alnös tränare Kent Gustafsson besviket.

Det var svårspelat uppe på ett blåsigt Skyttis när Alnö gästade Själevad och det var Ö-vikslaget som behärskade omständigheterna bäst och Elin Erikssons ledningsmål från den 37:e minuten var rättvist i halvtid.

Med kvarten kvar ökade Amanda Berglund på i den chansfattiga matchen och de grönsvarta såg ut att säkrat segern.

Men med fem minuter kvar reducerade Ella Zetterberg för Alnö och plötsligt ryckte man upp sig och hade inte hemmamålvakten Emma Sträng räddat en nick på slutet hade det blivit en bortapoäng.

– Hade inte varit helt rättvist i så fall. Det var lojt idag och ingen energi om man bortser från sista tio i samband med vår reducering. Men det kändes tidigt att vi inte var där idag, säger Alnös tränare Kent Gustafsson besviket.

Själevads IK - Alnö IF 2-1
2022-05-07 - 13:00 - Skyttis IP, Ö-vik
1-0 Elin Eriksson (37)
2-0 Amanda Berglund (74)
2-1 Ella Zetterberg (85)
Domare: Ivica Matanovic
Publik: 78
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 3 (20-21 april): Både Alnö och Heffnersklubban förhandsfavoriter i helgen

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelar hemma i den här omgången, och nöter varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efte...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer