Uddamålsseger för Alnö över Matfors i derbyt - men det blev nerv på slutet

Det här var ett sömnigt derby som först vaknade till när Alnö tog ledningen i inledningen av den andra halvleken genom Bleart Ugzmajli.
Alnö ökade sedan på innan Matfors reducerade och "Brukets Blå" hade därefter ett par chanser till utjämning men fick inkassera tredje raka förlusten.
- Vi gör ett riktigt dåligt derby. Det enda positiva är att vi fick med oss tre poäng, säger Almös tränare Patrik Nylund:

Efter en mållös första halvlek som saknade såväl kreativitet, bra passningsspel och tempo, kunde räkna till varsitt bra ingripande av lagens målvakter Joakim Grannas och Axel Hedenström, vaknade matchen till i den 54:e minuten. Ett upplopp på högerkanten av Alfred Karlsson följdes av ett inspel till Bleart Ugzmajli inne i boxen och han tog omarkerad emot bollen, lade den till rätta, innan han sköt den förbi en makktlös Hedenström i MIF-målet.

Och det heter att ett mål betyder mycket för en match, och så även här.

Plötsligt började Matfors röra på sig framåt och hade ett par hyfsade lägen innan man åkte på ännu ett baklängesmål då Alexander Nordin satte 2-0 i den 65:e minuten via en Matforsfot och vinkelskottet smet in vid den första stolpen.

Gästerna klev ur sin skyttegrav ytterligare och på en hörna fick man kontakt strax därpå via en volley från mittbacken Hampus Norrmén.

Brukets Blå jagade nu en kvittering och inhopparen Phaniel Kakopande fick LÄGET men hans skott i bra position tog vägen utanför Grannas högra stolpe.

På stopptid föll gästernas Yahje Shino utanför Alnös straffområde och efter tjafs fick den redan varnade MIF-spelaren ännu ett gult kort, blev utvisad och är nu avstängd i nästa match. Inte direkt vad Matfors behövde i dagsläget med tre raka förluster.

- Vi kom till det här derbyt med tre bra prestationer i ryggen men idag fick vi inte alls igång vårt spel sista tredjedelen, passningsspelet blev omständligt och det gick sakta och djupledsspelet var obefintligt. Vet inte varför, om det var derbynerve? Det enda positiva är att vi fick med oss tre poäng, säger Almös tränare Patrik Nylund:

- Bra matchplan, väl genomförd men surt att kamma noll. Förmodligen en rätt tråkig match att kolla på för den neutrala åskådaren där båda lagen låg lägre . Vi visste att Alnö är seriens bästa omställningslag men det tycker jag vi har bra koll på och stänger ner rejält. Synd att vi inte får utdelning i första när Roos har ett jättefint läge och Gaaj Laurin några halvlägen, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

- Efter deras turliga 2-0-mål jobbar vi oss in i matchen och reducerar på hörna. Vi har bud på 2-2 där Kakopande har den bästa chansen men tyvärr ville bolljävlen inte in. Jag tycker överlag vi ligger mer rätt i försvarsspelet och det var prio 1 idag, sedan är det fruktansvärt surt att vi får med oss noll poäng hem, fortsätter Jonsson.

Löpstarke högerbreddaren Alfred Karlsson var klart bäst i Alnö och låg bakom cen tringen in till Bleart Ugzmajlis ledningsmål. I övrigt var det få som nådde upp i normal nivå trots vinsten.

I Matfors ska kollektivet ha beröm för sin defensiv och att man aldrig gav upp efter 0-2.

Ett plus i kanten även till kvällens domare Hanna Laajanen.

 

Alnö IFMatfors IF

Alnö IF - Matfors IF 2-1
28 april 2023 - 19:00 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Bleart Ugzmaijli (53)
2-0 självmål (65)
2-1 Hampus Norrmén (68)
Utvisning Matfors: Yahje Shino (90+3)
Domare: Hanna Laajanen
Publik: ca 40
Matchfakta

Markus Holdo värvas till Fränsta efter fantominsats: "Visade yppersta kvalitéer"

Markus Holdo svarade för en fenomenal insats mellan stolparna när Matfors 2 mötte Fränsta och var tuvan som länge såg ut att välta lasset.Nu värvar vä...

Läs mer

Därför tog Göran Sundqvist uppdraget som sportchef i Kuben: "Kändes lockande"

Igår skrev Lokalfotbollen om att Göran Sundqvist tar över rollen som sportchef i Kuben.- Suget till fotbollen som nån form av ledare/coach/mentor/spor...

Läs mer

"Lagga" kvar som tränare, "Ryssen" tillkommer och "Sunkan" ny sportchef när Kuben växlar upp

Kuben växlar upp och har gjort klart med en ny sportchef och tränarkollega till Stefan Lagergren.- Med Göran Sundqvist som sportchef tillsammans med t...

Läs mer

Luckstas tränare Paul Thompson: "En säsong som vi kan vara stolta över"

Lucksta hade ett bra 2022, med ett fantastiskt 2023 där man tog hem division 3 Mellersta Norrland i stor stil och för första gången i klubbens histori...

Läs mer

Brukets Blås tränarduo om säsongen: "Underkänd från början till slut"

Matfors genomgick en stor förändring i spelartruppen och inledde serien med fem raka förluster och 2-12 i målskillnad.En start man aldrig riktigt hämn...

Läs mer

Alnös tränare och sportchef: "Underbetyg sett till vår målsättning"

Alnö hade tänkt sig förbättra sin sjundeplats från ifjol med sitt unga manskap.Men det hela slutade med nedflyttning tillbaka till Medelpadsallsvenska...

Läs mer