Uddamålsseger för Alnö över Matfors i derbyt - men det blev nerv på slutet

Det här var ett sömnigt derby som först vaknade till när Alnö tog ledningen i inledningen av den andra halvleken genom Bleart Ugzmajli.
Alnö ökade sedan på innan Matfors reducerade och "Brukets Blå" hade därefter ett par chanser till utjämning men fick inkassera tredje raka förlusten.
- Vi gör ett riktigt dåligt derby. Det enda positiva är att vi fick med oss tre poäng, säger Almös tränare Patrik Nylund:

Efter en mållös första halvlek som saknade såväl kreativitet, bra passningsspel och tempo, kunde räkna till varsitt bra ingripande av lagens målvakter Joakim Grannas och Axel Hedenström, vaknade matchen till i den 54:e minuten. Ett upplopp på högerkanten av Alfred Karlsson följdes av ett inspel till Bleart Ugzmajli inne i boxen och han tog omarkerad emot bollen, lade den till rätta, innan han sköt den förbi en makktlös Hedenström i MIF-målet.

Och det heter att ett mål betyder mycket för en match, och så även här.

Plötsligt började Matfors röra på sig framåt och hade ett par hyfsade lägen innan man åkte på ännu ett baklängesmål då Alexander Nordin satte 2-0 i den 65:e minuten via en Matforsfot och vinkelskottet smet in vid den första stolpen.

Gästerna klev ur sin skyttegrav ytterligare och på en hörna fick man kontakt strax därpå via en volley från mittbacken Hampus Norrmén.

Brukets Blå jagade nu en kvittering och inhopparen Phaniel Kakopande fick LÄGET men hans skott i bra position tog vägen utanför Grannas högra stolpe.

På stopptid föll gästernas Yahje Shino utanför Alnös straffområde och efter tjafs fick den redan varnade MIF-spelaren ännu ett gult kort, blev utvisad och är nu avstängd i nästa match. Inte direkt vad Matfors behövde i dagsläget med tre raka förluster.

- Vi kom till det här derbyt med tre bra prestationer i ryggen men idag fick vi inte alls igång vårt spel sista tredjedelen, passningsspelet blev omständligt och det gick sakta och djupledsspelet var obefintligt. Vet inte varför, om det var derbynerve? Det enda positiva är att vi fick med oss tre poäng, säger Almös tränare Patrik Nylund:

- Bra matchplan, väl genomförd men surt att kamma noll. Förmodligen en rätt tråkig match att kolla på för den neutrala åskådaren där båda lagen låg lägre . Vi visste att Alnö är seriens bästa omställningslag men det tycker jag vi har bra koll på och stänger ner rejält. Synd att vi inte får utdelning i första när Roos har ett jättefint läge och Gaaj Laurin några halvlägen, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

- Efter deras turliga 2-0-mål jobbar vi oss in i matchen och reducerar på hörna. Vi har bud på 2-2 där Kakopande har den bästa chansen men tyvärr ville bolljävlen inte in. Jag tycker överlag vi ligger mer rätt i försvarsspelet och det var prio 1 idag, sedan är det fruktansvärt surt att vi får med oss noll poäng hem, fortsätter Jonsson.

Löpstarke högerbreddaren Alfred Karlsson var klart bäst i Alnö och låg bakom cen tringen in till Bleart Ugzmajlis ledningsmål. I övrigt var det få som nådde upp i normal nivå trots vinsten.

I Matfors ska kollektivet ha beröm för sin defensiv och att man aldrig gav upp efter 0-2.

Ett plus i kanten även till kvällens domare Hanna Laajanen.

 

Alnö IFMatfors IF

Alnö IF - Matfors IF 2-1
28 april 2023 - 19:00 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Bleart Ugzmaijli (53)
2-0 självmål (65)
2-1 Hampus Norrmén (68)
Utvisning Matfors: Yahje Shino (90+3)
Domare: Hanna Laajanen
Publik: ca 40
Matchfakta

Det blir ingen fotbollsfest på Kubens IP - cupmatchen mot AIK flyttas till NP3 Arena

Cupmatchen 21 eller 22 augusti mot AIK går inte av stapeln på Kubikenborgs IP utan flyttas till vår lokala "nationalarena" NP3.- Vi skulle mer eller m...

Läs mer

Slädadagen – en välbesökt tillställning för generationer i 100-åriga Alnö IF

Med anledning av Alnö IF:s 100-årsfirande var det igår lördag dags för en familjedag på Släda IP. Det är också platsen som stått värd för fest och idr...

Läs mer

Lottat i Svenska Cupen - AIK för Kuben och Ettanmotstånd för GIF Sundsvall: "Roligaste lotten att få"

Det blev rena vinstlotten för Kuben i den andra omgången av Svenska Cupen - AIK hemma.För GIF Sundsvall blir det bortamatch mot Stockholm Internaziona...

Läs mer

Linus Hallenius sköt Kuben vidare i Svenska Cupen

Kuben är vidare till omgång 2 av Svenska Cupen. Detta efter en 3-2-vinst över division 2-laget Gottne. Stor segerorganisatör var Linus Hallenius som s...

Läs mer

Ikväll inleder Kuben årets cupäventyr då division 2-laget Gottne gästar

Ikväll kliver överlägsna division 3-ledarna Kubikenborgs IF in i cupspelet där division 2-laget Gottne väntar i den första omgången.- Gottne är ett st...

Läs mer

U-tränaren tar över och ska försöka rädda kvar Alnö i trean

Det blir en intern lösning på tränarfrågan i Alnö sedan Daryosh Hematian nyligen tvingades kliva av  på grund av sitt civila jobb. Det blir U-tränaren...

Läs mer