Uddamålsseger för Matfors 2 mot Ånge i målrik match på Thulevallen

13 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Ånge var på väg att knapra in Matfors 2:s 3-0-ledning.
Då klippte Seyed Mohammad in sitt andra mål för dagen och då hjälpte det inte att Ånge avslutade matchen med ett straffmål. Hela potten till Brukets Bilaga.
- Vi gör 65 jättebra minuter, sedan storknade vi, säger Matforstränaren Tony Salthammer.

Ånge startade upp bäst, men Matfors 2 såg ut att stänga hemmamötet med Ånge redan under den första halvleken.

Efter en kvart löpte sig Oliver Andersson fri då gästerna stod lite för högt med sin backlinje men MIF-anfallaren behövde två försök då Ångemålvakten Munro Gellan räddade det första.

Med dryga halvtimman spelad satte unge herr Andersson åter full fart mot Ångemålet men den här gången rundade han keepern innan han rullade in bollen.

Innan pausvilan hann även Seyed Mohammad sätta bollen i nät, vek in från vänsterkanten och sköt ett hårt och lågt skott i "fel" hörn för Ångemålvakten, det första.

Ånge fick in en livlina sex minuter in i andra då Joshua Nikiforov Sundling serverade Hussein Sadegi öppet mål.

Men Ånges jakt på mer så ut att gå i spillror då högerbacken Arvid Törnkvist fällde en hemmaspelare med någon form av saxspark för att få stopp på en kontring. Även om det var mer obehärskat än med vilje var det röda kortet helt på sin plats. Då återstod det lite drygt 20 minuter av matchen.

Men mot logiken fortsatte Ånge trumma på och med tian kvar tråcklade sig Ville Evjen förbi ett par hemmaförsvarare innan han pangade in bollen i den bortre gaveln.

Strax därpå fick Joshua Nikiforov Sundling ett bra kvitteringsläge sedan han drivit in från kanten men hans skott gick precis över ribban.

Istället kunde Melker Bohman spela fram Seyed Mohammad som med en skottfint fick målvakten ur balans och sedan lugnt och behärskat placerade in 4-2.

Ånge skulle emellertid strida till sista minuten och Ville Evjen reducerade ytterligare en gång, via en straff sedan han själv blivit fälld.
Dock var det för lite tid kvar att vifta på för ett kvitteringsmål.

- Vi gör 65 jättebra minuter och fick luft under vingarna för varje mål vi gjorde. Sedan storknade vi och fick verkligen slita för att ta hem alla tre poängen trots att vi spelade med en man mer, säger Matforstränaren Tony Salthammer.

- Vi var inte alls på tårna under den första halvleken och låg för långt bort i pressen och tillät dem att slå längre bollar på djupet till snabba forwards som kunde rinna igenom. I andra spelade vi upp oss och är nära att komma ikapp trots vår utvisning. Starkt att ändå göra två mål med en man mindre. Mindre bra att vi ger bort den första halvleken och ger dem 3-0 i handikapp, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg, som själv fick kliva in på mittbacken och spela 70 minuter.

I Matfors plussar vi för hela laget i 65 minuter och dissar de sista 25 plus tillägg.

Lagkaptenen Hampus Johansson i mittförsvaret och kantspelarna Joshua Nikiforov Sundling och Ville Evien visade gott gry i Ånge. Plus även till altmeister Jonas Sjöberg som slet på så svetten skvätte ur skägget.

Domaren Henrik Hörnfeldt och hans team svarade för en stabil och säker insats och ska ha beröm.

 

Matfors IF 2 Matfors IFÅnge IF

Matfors IF 2 - Ånge IF 4-3
13 juni 2023 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Oliver Andersson (15)
2-0 Oliver Andersson (33)
3-0 Seyed Mohammad Heidari (42)
3-1 Hussein Sadegi (51)
3-2 Ville Evjen (79)
4-2 Seyed Mohammad Heidari (85)
4-3 Ville Evjen (90+2, straff)
Utvisning Ånge: Arvid Törnkvist (69)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik:
Matchfakta

Omgång 9: Danne Johansson sexmålsskytt, hattrick av Gustav Åsell och två pytsar av Marcus Sawert och Semir Salia

19 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Danne Johansson sköt Sund i sank och gjorde sex mål på raken i Svartviks 8-0-seger. Selånger 2:s Gustav Åsell prickade in ett hattrick mot IFK Sundsva...

Läs mer

Omgång 8: Matfors nollade Kuben 2, tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå plus en match uppskjuten

16 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Idag söndag mötte Kuben 2 Matfors på sitt konstgräs och fick ge sig med 0-2 och missade att klättra upp på en tredjeplats i en haltande tabell. IFK Ti...

Läs mer

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer