Uddamålsseger för Matfors 2 mot Ånge i målrik match på Thulevallen

13 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Ånge var på väg att knapra in Matfors 2:s 3-0-ledning.
Då klippte Seyed Mohammad in sitt andra mål för dagen och då hjälpte det inte att Ånge avslutade matchen med ett straffmål. Hela potten till Brukets Bilaga.
- Vi gör 65 jättebra minuter, sedan storknade vi, säger Matforstränaren Tony Salthammer.

Ånge startade upp bäst, men Matfors 2 såg ut att stänga hemmamötet med Ånge redan under den första halvleken.

Efter en kvart löpte sig Oliver Andersson fri då gästerna stod lite för högt med sin backlinje men MIF-anfallaren behövde två försök då Ångemålvakten Munro Gellan räddade det första.

Med dryga halvtimman spelad satte unge herr Andersson åter full fart mot Ångemålet men den här gången rundade han keepern innan han rullade in bollen.

Innan pausvilan hann även Seyed Mohammad sätta bollen i nät, vek in från vänsterkanten och sköt ett hårt och lågt skott i "fel" hörn för Ångemålvakten, det första.

Ånge fick in en livlina sex minuter in i andra då Joshua Nikiforov Sundling serverade Hussein Sadegi öppet mål.

Men Ånges jakt på mer så ut att gå i spillror då högerbacken Arvid Törnkvist fällde en hemmaspelare med någon form av saxspark för att få stopp på en kontring. Även om det var mer obehärskat än med vilje var det röda kortet helt på sin plats. Då återstod det lite drygt 20 minuter av matchen.

Men mot logiken fortsatte Ånge trumma på och med tian kvar tråcklade sig Ville Evjen förbi ett par hemmaförsvarare innan han pangade in bollen i den bortre gaveln.

Strax därpå fick Joshua Nikiforov Sundling ett bra kvitteringsläge sedan han drivit in från kanten men hans skott gick precis över ribban.

Istället kunde Melker Bohman spela fram Seyed Mohammad som med en skottfint fick målvakten ur balans och sedan lugnt och behärskat placerade in 4-2.

Ånge skulle emellertid strida till sista minuten och Ville Evjen reducerade ytterligare en gång, via en straff sedan han själv blivit fälld.
Dock var det för lite tid kvar att vifta på för ett kvitteringsmål.

- Vi gör 65 jättebra minuter och fick luft under vingarna för varje mål vi gjorde. Sedan storknade vi och fick verkligen slita för att ta hem alla tre poängen trots att vi spelade med en man mer, säger Matforstränaren Tony Salthammer.

- Vi var inte alls på tårna under den första halvleken och låg för långt bort i pressen och tillät dem att slå längre bollar på djupet till snabba forwards som kunde rinna igenom. I andra spelade vi upp oss och är nära att komma ikapp trots vår utvisning. Starkt att ändå göra två mål med en man mindre. Mindre bra att vi ger bort den första halvleken och ger dem 3-0 i handikapp, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg, som själv fick kliva in på mittbacken och spela 70 minuter.

I Matfors plussar vi för hela laget i 65 minuter och dissar de sista 25 plus tillägg.

Lagkaptenen Hampus Johansson i mittförsvaret och kantspelarna Joshua Nikiforov Sundling och Ville Evien visade gott gry i Ånge. Plus även till altmeister Jonas Sjöberg som slet på så svetten skvätte ur skägget.

Domaren Henrik Hörnfeldt och hans team svarade för en stabil och säker insats och ska ha beröm.

 

Matfors IF 2 Matfors IFÅnge IF

Matfors IF 2 - Ånge IF 4-3
13 juni 2023 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Oliver Andersson (15)
2-0 Oliver Andersson (33)
3-0 Seyed Mohammad Heidari (42)
3-1 Hussein Sadegi (51)
3-2 Ville Evjen (79)
4-2 Seyed Mohammad Heidari (85)
4-3 Ville Evjen (90+2, straff)
Utvisning Ånge: Arvid Törnkvist (69)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik:
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer