Uddamåsseger för Sund: "Drabbades av 2-0-syndromet"

Sund vann borta mot jumbon Mariehem tack vare två tidiga mål av Per Nyman och Adis Sabotic.
Knappt tio minuter in i andra reducerade hemmalaget vilket gav dem en dos energi men Sund höll undan.
– Vi drabbades av "2-0-syndromnet" och blev lite darriga, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.

Sund tog en tripp upp till Umeå för ett möte med seriejumbon Mariehem.
Och det började bra. Redan i den femte minuten vann man boll och ställde om på djupet. Bollen till Dana Kaki som spelade in till Per Nyman som avslutade på bästa sätt.

I mitten av halvleken kom 0-2. Per Nyman fick den här gången etikettera sig som målpassare sedan han tagit emot bollen och serverat nyss inkomna Adis Sabotic som helt sonika dundrade upp den i nättaket.

Sund såg ut att kontrollera händelserna till fullo på planen men utan Khaldoon Shaia vassa frilägesräddning hade man inte haft sitt tvåmålsöverläge i paus.

Men med tio minuter in i den andra halvleken kom ändå reduceringen då Eddie Berlin rullade in bollen i bortre gaveln sedan han tappats bort av bortaförsvaret.

Plötsligt fick det unga Mariehemslaget blodad tand och en stor dos energi och flyttade fram sina pjäser rejält. Men någon riktigt tung kvitteringschans förmådde man inte skapa utan istället låg Sund närmast ett tredje mål på omställningar men där saknades seggem att stänga matchen.

– Mariehem har startat knackit medan vi kom till spel med god form. Vi formligen inympade spelarna att vi inte skulle underskatta dem och det tycker jag att vi lyckades med under den första halvleken.

"Sunkan" fortsätter:

– Vi sade i pausen att inte tumma på nånting men vi drabbades ändå av "2-0-syndromnet" och blev lite darriga men såg i alla fall till att inte släppa fram dem i några farliga lägen efter deras reduceringsmål, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.

I Sund var det ingen som höjde sig över mängden men samtidigt var det ingen som föll ur ramen. Jämnt skägg med andra ord.

MARIEHEM SK - SUND IF 1-2
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer