Underläge i paus - sen vände Kuben derbyt mot Alnö

Alnö ledde derbyt i paus men två snabba mål i inledningen av den andra halvleken genom Oskar Säfström och Felix Lundberg gjorde att Kuben kunde ta tre viktiga poäng i toppstriden.
- Utvisningarna gav oss ytor och det var det jag tror vi behövde, säger Kubenss tränare Björn Jonsson om vändningen.

Det bjöds på soligt och fint väder uppe på Balders konstgräs när Alnö och Kuben möttes i ett av många derbyn i trean i år inför 150 åskådare.

Kuben tog initiativet men det var Alnö som tog ledningen i mitten av halvleken efter en kontring där notoriske måltjuven William Svelander rann igenom och placerade in 1-0.

Strax innan pausvilan blev Alnös Bleart Ugzmaijli och Kubens Fredrik Thelander okontanta med varandra och visades det röda kortet av domaren.Mattias Eriksson.
- Jag vet faktiskt inte varför jag åkte ut, bedyrade Bleart i paus.

I inledningen satte Kuben mer fart och vaskade fram ett par chanser innan Oskar Säfström, i den 54:e minuten, fick ett pass snett inåt bakåt och i höjd med straffpunkten drog han till och satte bollen i nättaket via Alnökeepern Joakim Grannas händer.

Fem minuter senare fick Felix Lundberg ett instick till vänster in i straffområdet och via vänsterhanden på Grannas, igen, rullade bollen in till Kubenledning.

Kuben höll sedan Alnö borta från eventuella kvitteringschanser fram till det att Alexander Nordin, efter ett fint anfall, fick avslutningsläge strax utanför straffområdet, men hans hårda skott sökte sig som en missil en bit ovanför ribban och alla svartgul-randiga kunde pusta ut och ett obesegrat Kuben kunde räkna hem sin fjärde seger.

Klicka på Lokalfotbollen-TV nedan för matchkommentarer.

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Kubens matchvinnare Oskar Säfström och Felix Lundberg efter derbysegern över Alnö
⚽️ Tränaren Björn Jonsson efter "Tigerrändernas" vänding i andra halvlek
⚽️ Alnös tränare Patrik Nylund var besviken efter tappad ledning och förlust i derbyt mot Kuben

 

Alnö IFKubikenborgs IF

Alnö IF - Kubikenborgs IF 1-2
13 naj 2023 - 11:00 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 William Svelander (23)
1-1 Oskar Säfström (54)
1-2 Felix Lundberg (59)
Domare: Mattias Eriksson
Utvisning Alnö: Bleart Ugzmaijli (45)
Utvisning Kubikenborg: Fredrik Thelander (45)
Publik: 150
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer