Ungt Fränsta tog hem segern mot Nedansjö – skulle bli tungan på vågen

16 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Fränsta ställde upp med ett riktigt ungt lag hemma på Myggvallen mot Nedansjö.
Något som visade sig räcka till en uddamålsseger av tre
– Återigen spelar vi en jämn match där vi inte får vårt anfalls spel att fungera, säger Nedansjös matchcoach Christer Söder.

Till dagens match på myggvallen i div. 5 ställde hemmalaget Fränsta IK upp med flera juniorer i startelvan mot ett mer rutinerat Nedansjö IK och det skulle visa sig bli tungan på vågen.

Mellan stolparna fick Ebbot Åström hastigt hoppa in för första gången i A-lags sammanhang och snacka om fin debut. Killen kliver in och gör en kanon halvlek, limmar bollar och gör fina räddningar.

Lagen delade broderligt på bollinnehavet under den första kvarten. Den första riktiga målchansen kom i den 19:e§och då var det Fränstas Mathias Goode som avslutade strax utanför.

Det skulle gå ända till den 40:e minuten innan nollan spräcktes för kvällen och som tidigare nämndes så var det en av juniorerna Viktor Hägglöf som nätade för hemmalaget.

Andra halvlek startade med att näste junior i form av Ville Evjen stressade Nedansjös försvar från vänsterkanten och avslutet gick strax ovanför Nedansjös målställning. Men skam den som ger sig, samme Ville erövrar bollen i den 57:e minuten och lägger in den lugnt i mål och 2-0 lyser på matchtavlan.

Kanske tyckte hemmakillarna att nu är vi i hamn, men det var inte Nedansjös åsikt. Gästerna tar över mer och mer under de kommande minuterna och pressar mot hemmamålet. När så klockan visar 73minuter tar Erik Viklund ett skott välplacerat utifrån som ställer Fränstas inhoppade målvakt i andra halvlek Kent Larsson helt.

Nedansjö kommer gång på gång stormande i slutminuterna, men hemmakilarna reder ut stormen och tar tre viktiga poäng när domarens pipa ljuder för full tid.

– Återigen spelar vi en jämn match där vi bjuder på första målet och det andra var misstänkt offside, samtidigt som vi inte får vårt anfalls spelet att fungera, säger Nedansjös assisterande tränare Christer Söder.

Ska vi plussa för enskilda spelare så måste bara juniorerna i Fränsta höjas, Ebbot spikade igen den halvlek han stod och Viktor och Ville såg till att göra de avgörande målen.

I Nedansjö ger vi högerbacken Björn Nygren, Oskar Bruzell på mittfältet i första och inhoppande mittbacken Hannes Kerfstedt bäst betyg.

Fotbollskorvens betyg 0 av 5 då den saknades återigen på Myggvallen.

/ Text & bilder: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu.

FRÄNSTA IK - NEDANSJÖ IK 2-1
Matchfakta

Omgång 2, Ö (5-12 maj): Sen kvittering av Sidsjö-Böle mot Svartvik U

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle och tre...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1 Ö: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer