Uppåt i Lucksta! Samuel Keflit följer med upp i tvåan - och Granit Buzuku har kritat på plus en joker på ingång

29 feb 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta ser ut att få sina sista puzzelbitar på plats.
Målsprutan Samuel Keflit blir kvar, Granit Buzuku anländer från Älgarna-Härnösand och GIF talangen Yonis Shino på väg att lånas in.
- Lucksta har något bra på gång, det är ungt och ett bra lag och bra spelare så det kändes naturligt att stanna, säger Samuel Keflit ST-sporten.

33 mål på 22 matcher ifjol i division 3 Mellersta Norrland och överlägsen seger i skytteligan fick många klubbar att få upp ögonen för Samuel Keflit.
Men efter moget övervägande väljer nu den hypersnabbe målsprutan att följa med sitt Lucksta upp i tvåan. Klubbens första på så hög nivå.
- Efter att ha kollat runt så kände jag att jag stannar. Lucksta har något bra på gång, det är ungt och ett bra lag och bra spelare. Vi har fått in en del från GIF P19 och så har mer än hälften förlängt från förra året. Det kändes naturligt att stanna, säger 26-åringen till ST-sporten.

Och inte nog med det har Lucksta gjort klart med rutinerade mittfältaren Granit Buzuku, senast från Älgarna-Härnösand, klar för Lucksta.
- Det är jättepositivt. Eftersom vi har en så ung trupp behövde vi få in lite erfarenhet och med hans erfarenhet och spets kommer han bidra jättemycket, bekräftar tränare Paul Thompson.

Rykten går även om ett lån av GIF Sundsvalls 20-¨årige mittfältare Yonis Shino, som ifjol tillhörde A-truppen men det blev "bara" ett par inhopp i Superettan.
- Diskussioner pågår med GIF och honom, det gör det. Men inget är klart än. Men i så fall pratar vi om ett så kallat samarbetslån, så man kan spela med båda klubbarna, säger Luckstas sportchef Martin Ålin till ST-sporten.

Första bortasegern för Lucksta - tre nya poäng mot Älgarna-Härnösand när serien vände

26 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta avslutade våren starkt med seger över Kiruna, ett kryss i Skellefteå och två vinster på raken mot jumbon Älgarna-Härnösand när serien vände oc...

Läs mer

Lucksta klättrar i tabellen efter seger över Älgarna-Härnösand i kvällens klykderby

19 jun 2024 Div. 2 Norrland

Jumbon Älgarna-Härnösand kom med en seger i ryggen till Sörforsvallen men i stormen kunde Lucksta följa upp sin fina insats borta mot Skellefteå, 0-0,...

Läs mer

Lucksta tog hem första bortapoängen - 0-0 i Skellefteå med mersmak

15 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta hade inte tagit en enda poäng på resande fot någonsin i division 2-sammanhang ännu och att den skulle komma borta idag mot topplaget Skellefte...

Läs mer

Abdulie Turays tidiga straffmål räckte hela vägen till tre poäng för Lucksta mot Kiruna

8 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta fick äntligen spela hemma på Sörforsvallen. För premiärmotståndet stod långväga gästerna Kiruna FF i en lunchmatch, och det blev ett taggat he...

Läs mer

Lucksta-skutan gick under med man och allt på Frösön: "Jag är mållös"

2 jun 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta hade chansen att rycka från Frösö i kampen kring nedflyttningsstrecket men havererade i sexpoängsmatchen. Redan efter åtta minuters spel låg m...

Läs mer

Bergnäset utnyttjade Luckstas påvra försvarsspel och reste hem med en 4-2-seger

26 maj 2024 Div. 2 Norrland

Efter den imponerande 4-0-segern över IFK Luleå förra helgen väntade nästa Luleålag idag, även det "hemma" på NP3 Arena när överraskningslaget Bergnäs...

Läs mer