Uppåt i Lucksta! Samuel Keflit följer med upp i tvåan - och Granit Buzuku har kritat på plus en joker på ingång

29 feb 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta ser ut att få sina sista puzzelbitar på plats.
Målsprutan Samuel Keflit blir kvar, Granit Buzuku anländer från Älgarna-Härnösand och GIF talangen Yonis Shino på väg att lånas in.
- Lucksta har något bra på gång, det är ungt och ett bra lag och bra spelare så det kändes naturligt att stanna, säger Samuel Keflit ST-sporten.

33 mål på 22 matcher ifjol i division 3 Mellersta Norrland och överlägsen seger i skytteligan fick många klubbar att få upp ögonen för Samuel Keflit.
Men efter moget övervägande väljer nu den hypersnabbe målsprutan att följa med sitt Lucksta upp i tvåan. Klubbens första på så hög nivå.
- Efter att ha kollat runt så kände jag att jag stannar. Lucksta har något bra på gång, det är ungt och ett bra lag och bra spelare. Vi har fått in en del från GIF P19 och så har mer än hälften förlängt från förra året. Det kändes naturligt att stanna, säger 26-åringen till ST-sporten.

Och inte nog med det har Lucksta gjort klart med rutinerade mittfältaren Granit Buzuku, senast från Älgarna-Härnösand, klar för Lucksta.
- Det är jättepositivt. Eftersom vi har en så ung trupp behövde vi få in lite erfarenhet och med hans erfarenhet och spets kommer han bidra jättemycket, bekräftar tränare Paul Thompson.

Rykten går även om ett lån av GIF Sundsvalls 20-¨årige mittfältare Yonis Shino, som ifjol tillhörde A-truppen men det blev "bara" ett par inhopp i Superettan.
- Diskussioner pågår med GIF och honom, det gör det. Men inget är klart än. Men i så fall pratar vi om ett så kallat samarbetslån, så man kan spela med båda klubbarna, säger Luckstas sportchef Martin Ålin till ST-sporten.

Div. 2, omg. 3 (12-13 april): Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omg. 2 (6-7 april): Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer

Tar Lucksta sina första division 2-poäng mot fjolårets Ettanlag Boden?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta föll i sin historiska division 2-premiär borta mot Umeå FC Akademi.Nu är det ett revanschsuget gäng som äntrar NP3 Arena för möte med fjolåret...

Läs mer

Div. 2, omg. 1 (28 mars-1 april): Blytung division 2-debut för Lucksta - förre GIF-anfallaren Alexander Larsson tvåmålsskytt för UFC Akademi

1 apr 2024 Div. 2 Norrland

Idag premiärspelade Lucksta i division 2 med bortamöte med Umeå FC Akademi men det blev en blytung förlust med 0-4 mot UFC Akademi för ett i stora del...

Läs mer