Uppflyttning till trean och utsedd till bästa tränare i Medelpadsallsvenskan: "Nu slutar Emad Nademi som tränare för Kuben

31 okt 2022 Div. 4 Medelpad

Man ska sluta när man står på topp heter det.
Och det är något som gäller Emad Nademi.
Efter att ha fört upp Kuben till trean och därefter av Lokalfotbollen blivit utsedd till seriens bästa tränare väljer Emad Nademi att kliva av som huvudtränare för "Tigerränderna".
- Den enkla anledningen är att det är svårt att balansera livet med familj med fotboll och nu när barnen kommer med egna aktiviteter så vill jag vara närvarande, säger 38-åringen.

Kuben hade siktat på att ta hem Medelpadsallsvenskan redan ifjol men då visade sig Alnö bli för svåra.
Men i år gick det vägen, och det med råge. Serieseger och det med ett attraktivt anfallsspel och drypsäker defensiv där pusselbiten inför hösten, rutinerade anfallaren Robin Bergman från Matfors, blev det som vägde över till "Tigerrändernas" fördel.

Trots promoveringen och att han av Lokalfotbollen blev utsedd till seriens bästa tränare väljer nu Emad Nademi att kliva av det framgångsrika tåget. Han gör det emellertid inte av sportsliga skäl.

- Så är det. Jag kommer inte att följa med upp till division 3 med laget, i allafall inte som tränare. Beslutet är egentligen inte så dramatiskt. Den enkla anledningen är att det är svårt att balansera livet med familj med fotboll och nu när barnen kommer med egna aktiviteter så vill jag vara närvarande, säger Emad Nademi.

Han fortsätter:

- Ett tufft beslut eftersom det är ett underbart gäng med stor potential att göra en fin säsong i trean, men dom förtjänar också en tränare som har fullt fokus på att ta dom till nästa nivå.

Emad kommer emellertid även i fortsättningen att vara verksam i klubben, dock i oklar roll ännu. Inte heller någon ny huvudtränare är tillsatt i skrivande stund.

Om vi tar en tillbakablick på den gångna säsongen, Emad, vad säger du om den för er del?
- Jag är stolt över en mycket väl genomförd säsong, inte bara för att vi vann men vi gjorde det utan att tumma på att spela den fotboll som vi tror på. Vi lärde oss att vinna och stänga matcher, vilket rent mentalt kommer vara viktigt att ha med sig in i division 3. Sen tycker jag att grabbarnas mentalitet inför höststarten är imponerande där vi i princip spelar final varje helg och plockar hem alla treor.

Vad är du allra mest nöjd med?
- Jag är mest nöjd ned den gruppdynamik och sammanhållning som Martin och jag får vara med om och vara en del av. Sjukt fina killar som brinner för fotboll och Kuben.

Kanske en lite märklig fråga efter er fina säsong, men vad kunde ni gjort bättre?
- Kanske några mål till, haha. Nej men vi släpper in minst mål och gör massor med mål och vinner serien plus att många från U19 får chansen att visa upp sig. Kan inte komma på något som vi bör ha gjort bättre över en hel säsong.

Någon spelare som har överraskat lite extra på dig under året?
- Arvid Larsson, vår egna Sergio Busquets, minus filmningarna. Motiveringen är egentligen att Arvid gör sin första seniorsäsong och kliver in från U19 och imponerar stort. Blir egentligen en tongivande spelare direkt från början. Otroligt trygg med bollen och mogen i sitt spelsätt, sen att han är ödmjuk och trevlig på sidan om plan gör inte saken sämre.

Och avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie i år?
- Som alltid tycker jag att ni gör ett riktigt bra jobb. Alltid kul att läsa om lokala profiler och få en inblick från andra matcher.

Tack, och lycka till i papparollen och välkommen tillbaka som tränare och/eller spelare när tiden är mogen.

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer