Uppflyttning till trean och utsedd till bästa tränare i Medelpadsallsvenskan: "Nu slutar Emad Nademi som tränare för Kuben

31 okt 2022 Div. 4 Medelpad

Man ska sluta när man står på topp heter det.
Och det är något som gäller Emad Nademi.
Efter att ha fört upp Kuben till trean och därefter av Lokalfotbollen blivit utsedd till seriens bästa tränare väljer Emad Nademi att kliva av som huvudtränare för "Tigerränderna".
- Den enkla anledningen är att det är svårt att balansera livet med familj med fotboll och nu när barnen kommer med egna aktiviteter så vill jag vara närvarande, säger 38-åringen.

Kuben hade siktat på att ta hem Medelpadsallsvenskan redan ifjol men då visade sig Alnö bli för svåra.
Men i år gick det vägen, och det med råge. Serieseger och det med ett attraktivt anfallsspel och drypsäker defensiv där pusselbiten inför hösten, rutinerade anfallaren Robin Bergman från Matfors, blev det som vägde över till "Tigerrändernas" fördel.

Trots promoveringen och att han av Lokalfotbollen blev utsedd till seriens bästa tränare väljer nu Emad Nademi att kliva av det framgångsrika tåget. Han gör det emellertid inte av sportsliga skäl.

- Så är det. Jag kommer inte att följa med upp till division 3 med laget, i allafall inte som tränare. Beslutet är egentligen inte så dramatiskt. Den enkla anledningen är att det är svårt att balansera livet med familj med fotboll och nu när barnen kommer med egna aktiviteter så vill jag vara närvarande, säger Emad Nademi.

Han fortsätter:

- Ett tufft beslut eftersom det är ett underbart gäng med stor potential att göra en fin säsong i trean, men dom förtjänar också en tränare som har fullt fokus på att ta dom till nästa nivå.

Emad kommer emellertid även i fortsättningen att vara verksam i klubben, dock i oklar roll ännu. Inte heller någon ny huvudtränare är tillsatt i skrivande stund.

Om vi tar en tillbakablick på den gångna säsongen, Emad, vad säger du om den för er del?
- Jag är stolt över en mycket väl genomförd säsong, inte bara för att vi vann men vi gjorde det utan att tumma på att spela den fotboll som vi tror på. Vi lärde oss att vinna och stänga matcher, vilket rent mentalt kommer vara viktigt att ha med sig in i division 3. Sen tycker jag att grabbarnas mentalitet inför höststarten är imponerande där vi i princip spelar final varje helg och plockar hem alla treor.

Vad är du allra mest nöjd med?
- Jag är mest nöjd ned den gruppdynamik och sammanhållning som Martin och jag får vara med om och vara en del av. Sjukt fina killar som brinner för fotboll och Kuben.

Kanske en lite märklig fråga efter er fina säsong, men vad kunde ni gjort bättre?
- Kanske några mål till, haha. Nej men vi släpper in minst mål och gör massor med mål och vinner serien plus att många från U19 får chansen att visa upp sig. Kan inte komma på något som vi bör ha gjort bättre över en hel säsong.

Någon spelare som har överraskat lite extra på dig under året?
- Arvid Larsson, vår egna Sergio Busquets, minus filmningarna. Motiveringen är egentligen att Arvid gör sin första seniorsäsong och kliver in från U19 och imponerar stort. Blir egentligen en tongivande spelare direkt från början. Otroligt trygg med bollen och mogen i sitt spelsätt, sen att han är ödmjuk och trevlig på sidan om plan gör inte saken sämre.

Och avslutningsvis. Vad tycker du om Lokalfotbollens bevakning av er serie i år?
- Som alltid tycker jag att ni gör ett riktigt bra jobb. Alltid kul att läsa om lokala profiler och få en inblick från andra matcher.

Tack, och lycka till i papparollen och välkommen tillbaka som tränare och/eller spelare när tiden är mogen.

Comebackande försvarsspelare väljer Essvik

26 jan 2023 Div. 4 Medelpad

Rasmus Högdahl spelade senast några matcher för Nedansjö IK i femman 2021.Nu gör den snart 33-årige (i maj) försvarsspelaren Rasmus Högdahl comeback o...

Läs mer

Tungt tapp för Essvik - målspottaren Mårten Gräntz lägger skorna på hyllan: "Vuxit fram"

17 jan 2023 Div. 4 Medelpad

Det blev två säsonger i IFK Sundsvall och fem i Essviks AIF sedan ankomsten från Örebro 2015.Men nu lägger den målfarlige anfallaren Mårten Gräntz bol...

Läs mer

Efter ett par tränarår - Ola Hagberg klar som spelare för Fränsta

16 jan 2023 Div. 4 Medelpad

Efter att ha fungerat som spelande tränare i FC Norr United och assisterande till Paul Thompson i Lucksta gör nu Ola Hagberg comeback på fotbollsplane...

Läs mer

Plötsligt blev "reserverna" A-lag: "Kom oväntat"

15 jan 2023 Div. 4 Medelpad

Först åkte Sund ur tvåan.Därefter drog man sig ur spel i division 3 på grund av spelarbrist.Nu blir det fjolårets unga andralag som ska försöka hålla ...

Läs mer

IFK Sundsvall förstärker med ytterback från Västergötland: "Har både offensiva och defensiva kvaliteter"

13 jan 2023 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall förstärker i försvaret.Det är den 21-årige västgöten Fredrik Esaac från Igelstorps IK som bestämt sig för spel med Kamraterna.- Här får ...

Läs mer

Hari Halilovic klar för Fränsta: "Kul att komma tillbaka på fotbollsplanen"

11 jan 2023 Div. 4 Medelpad

Han är fostrad i Kuben, var med och bildade FC Norr United 2016.Nu är den spelintelligente allroundliraren Hari Halilovic klar för Fränsta IK.- Jag ty...

Läs mer