Utvisning kostsam för Sund - underlättade för klar Fränstaseger:

12 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Sund drog på sig ett rött kort redan i 21:a minuten.
Något som blev kostsamt då Fränsta i numerärt överläge kunde ta hem en 4-0-seger.
- Vi vann matchen på mitten, Jesper Gulliksson åt upp deras mittfält me hull och hår, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

En tidig utvisning kom att väga över det hela för Fränsta mot Sund på Ånge IP. Efter en duell tvingades en blodig Khalid Abdikarim Hussein lämna planen och på väg ut, i ilskan över att hans kombatant inte fick rött kort i situationen, brände han av ordet "horunge", något som den assisterande domaren uppmärksammade och det röda kortet halades upp av huvuddomaren. Något som upprörde Sundtränaren Armando Buzi;

- Domaren släpper fula fällningar och armbågar i huvudet men beivrar fula ord. Nä idag fick vi spela tio mot tolv i hela matchen och då är det svårt att vinna.

Med en man mer kunde Fränsta ta initiativet men ett decimerat Sund försvarade sig bra men kunde inte hindra Bogdan Smishko från att ge västralaget ledningen i slutet av halvleken sedan han frispelats från kanten av David Danielian.

Men det var annars Sund som hade haft de bästa chanserna innan, bland annat tvingades Micha Barabanov i Fränstamålet rädda ett friläge från Allix Jonsson.

Trots en man mer i 70 minuter hade Fränsta svårt att bryta ner ett kämpande Sund och stänga matchen. Men med 20 minuter kvar frispelade Adam Kerfstedt Oskar Nordlund med en djupledare och anfallaren rundade målvakten innan han rullade in 2-0 och där var det game over.

Sista tio kunde sedan Fränsta dubbla marginalen mot ett tröttkört Sund. En felvänd Luis Wedin lyfte bollen mot den bortre stolpen där Oskar Nordlund kunde göra sitt andra mål och därefter satte David Danielian 4-0 på straff sedan han själv blivit fälld.

- Vi vann matchen på mitten, Jesper Gulliksson åt upp deras mittfält med hull och hår. Det såg även bra ut bakåt då jag tror vi bara släppte till ett avslut men då gjorde Micha en bra räddning, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.

- Vi var det bästa laget i första halvlek, även efter utvisningen, och hade både en bra frispark och ett friläge. I andra blev vi trötta då det, som sagt, är jobbigt att spela tio mot tolv, säger Armando Buzi.

Fränsta hade matchens gigant i mittfältaren Jesper Gulliksson, jämnt i övrigt.

I Sund var ytterbackarna Amar Adrovic och Albin Hagen, mittbacken Emil Muratovic samt Arti Saluka på mitten till sin fördel.

 

Fränsta IK Sund IF

Fränsta IK - Sund IF 4-0

12 maj 2023 - 19:00 - Ånge IP
1-0 Bogdan Smishko (43)
2-0 Oskar Nordlund (69)
3-0 Oskar Nordlund (81)
4-0 David Danielian (88, straff)
Utvisning Sund: Khalid Abdikarim Hussein (21)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 55
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer